Suomalaissiskoksille tuplavoitto maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa – taakse jäi 700 000 kilpailijaa

Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisa voittivat omat sarjansa Kansainvälisessä piirustuskilpailussa. Kotimaisen menestyksen täydensi Elina Mäkirannan kolmas sija.

Internationaler Jugendwettbewerb –kilpailun finaali pidettiin tänä vuonna Suomessa. OP Vallilassa pidetty loppukilpailu ratkesi myöhään perjantai-iltana ja Suomi saavutti ykkössijat kahdessa kilpailusarjassa. Omat sarjansa voittivat Hilma Holkko (6-8-vuotiaat) ja Kaisa Holkko (9-10-vuotiaat).

6-8-vuotiaiden sarjassa voiton vienyt Hilma Holkko on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja menestyjä, sillä hän voitti oman sarjansa myös viime vuonna. Tämän vuoden kilpailutyö on nimeltään ”Aarretta etsimässä”.

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli, kertoo Hilma Holkko työnsä aiheesta.

Hilman isosiskon – tokaluokkalaisen Kaislan – ”Hyppy pilviin”–teos kertoo sekin varsin arkisesta aiheesta ja nuoren taiteilijan suosikkiaiheesta ihmisistä.

– Tässä olen minä ja joku toinen tyttö, kuvailee Hilma voitokasta teostaan.

Suomalaisilla ei kotikenttäetua

Kolmen palkintosijan saavutti 11-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi sijoittunut Elina Mäkiranta. Sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser. 15-18-vuotiaiden voitto meni niin ikään itävaltaan ja ykköspaikka meni tuomariäänin Amanda Sturmwollille.

– Mitään kotikenttäetua ei suomalaisilla ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Hilman, Kaislan ja Elinan teokset erottuivat edukseen, kertoo OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 700 000 piirustusta, joten taso oli kova. Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuivat kansallisten kilpailujen voittajatyöt seitsemästä maasta ja Suomesta kisassa oli mukana 20 000 piirtäjää.

Suomen ohella kilpailuun osallistuu lapsia lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa