Suomalaissiskoksille tuplavoitto maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa – taakse jäi 700 000 kilpailijaa

Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisa voittivat omat sarjansa Kansainvälisessä piirustuskilpailussa. Kotimaisen menestyksen täydensi Elina Mäkirannan kolmas sija.

Internationaler Jugendwettbewerb –kilpailun finaali pidettiin tänä vuonna Suomessa. OP Vallilassa pidetty loppukilpailu ratkesi myöhään perjantai-iltana ja Suomi saavutti ykkössijat kahdessa kilpailusarjassa. Omat sarjansa voittivat Hilma Holkko (6-8-vuotiaat) ja Kaisa Holkko (9-10-vuotiaat).

6-8-vuotiaiden sarjassa voiton vienyt Hilma Holkko on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja menestyjä, sillä hän voitti oman sarjansa myös viime vuonna. Tämän vuoden kilpailutyö on nimeltään ”Aarretta etsimässä”.

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli, kertoo Hilma Holkko työnsä aiheesta.

Hilman isosiskon – tokaluokkalaisen Kaislan – ”Hyppy pilviin”–teos kertoo sekin varsin arkisesta aiheesta ja nuoren taiteilijan suosikkiaiheesta ihmisistä.

– Tässä olen minä ja joku toinen tyttö, kuvailee Hilma voitokasta teostaan.

Suomalaisilla ei kotikenttäetua

Kolmen palkintosijan saavutti 11-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi sijoittunut Elina Mäkiranta. Sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser. 15-18-vuotiaiden voitto meni niin ikään itävaltaan ja ykköspaikka meni tuomariäänin Amanda Sturmwollille.

– Mitään kotikenttäetua ei suomalaisilla ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Hilman, Kaislan ja Elinan teokset erottuivat edukseen, kertoo OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 700 000 piirustusta, joten taso oli kova. Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuivat kansallisten kilpailujen voittajatyöt seitsemästä maasta ja Suomesta kisassa oli mukana 20 000 piirtäjää.

Suomen ohella kilpailuun osallistuu lapsia lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Tuoreimmat
Sukupuolineutraalius on hömppää. Vai onko?
Kun Aamulehti ilmoitti ryhtyvänsä käyttämään lehdessään sukupuolineutraaleja nimikkeitä, ajattelin tehdä itselleni kattilallisen popcorneja ja seurata siitä kirpoavaa keskustelua. Hetken...
Nämä raha-asiat on hoidettava, kun läheinen kuolee
Surun keskellä käytännön asioiden järjesteleminen tuntuu usein raskaalta. Muistilista hoidettavista raha-asioista auttaa menehtyneen omaisia.
Viimeinen oljenkorsi ‒ halu auttaa sai yrittäjän liittymään kantasolurekisteriin
Yrittäjä Jaakko Puolakka on kuulunut kantasolurekisteriin 12 vuotta. Kaksi kertaa hän olisi sopinut luovuttajaksi. Silti hän ei ole voinut toimia luovuttajana vielä kertaakaan.
Joskus riski kannattaa ‒ yhä useampi pk-yrittäjä vaurastuu tällä kikalla
Sijoittaminen on mahdollista jokaiselle pk-yrittäjälle. Lisätuotot voi käyttää esimerkiksi investointeihin.