Suomalaissiskoksille tuplavoitto maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa – taakse jäi 700 000 kilpailijaa

Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisa voittivat omat sarjansa Kansainvälisessä piirustuskilpailussa. Kotimaisen menestyksen täydensi Elina Mäkirannan kolmas sija.

Internationaler Jugendwettbewerb –kilpailun finaali pidettiin tänä vuonna Suomessa. OP Vallilassa pidetty loppukilpailu ratkesi myöhään perjantai-iltana ja Suomi saavutti ykkössijat kahdessa kilpailusarjassa. Omat sarjansa voittivat Hilma Holkko (6-8-vuotiaat) ja Kaisa Holkko (9-10-vuotiaat).

6-8-vuotiaiden sarjassa voiton vienyt Hilma Holkko on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja menestyjä, sillä hän voitti oman sarjansa myös viime vuonna. Tämän vuoden kilpailutyö on nimeltään ”Aarretta etsimässä”.

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli, kertoo Hilma Holkko työnsä aiheesta.

Hilman isosiskon – tokaluokkalaisen Kaislan – ”Hyppy pilviin”–teos kertoo sekin varsin arkisesta aiheesta ja nuoren taiteilijan suosikkiaiheesta ihmisistä.

– Tässä olen minä ja joku toinen tyttö, kuvailee Hilma voitokasta teostaan.

Suomalaisilla ei kotikenttäetua

Kolmen palkintosijan saavutti 11-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi sijoittunut Elina Mäkiranta. Sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser. 15-18-vuotiaiden voitto meni niin ikään itävaltaan ja ykköspaikka meni tuomariäänin Amanda Sturmwollille.

– Mitään kotikenttäetua ei suomalaisilla ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Hilman, Kaislan ja Elinan teokset erottuivat edukseen, kertoo OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 700 000 piirustusta, joten taso oli kova. Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuivat kansallisten kilpailujen voittajatyöt seitsemästä maasta ja Suomesta kisassa oli mukana 20 000 piirtäjää.

Suomen ohella kilpailuun osallistuu lapsia lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Tuoreimmat
Lohjan oma kaupunkiauto - nyt jokaisen varattavissa
Lohjan oma kaupunkiauto - nyt jokaisen varattavissa
Neljä uutta täyssähköistä yhteiskäyttöautoa kaupunkilaisille
Suomalaismiehet aikovat seilata Atlantin ylityksen Itämerellä: ”Se on raju haaste”
Suomalaismiehet aikovat seilata Atlantin ylityksen Itämerellä: ”Se on raju haaste”
Kuukauden mittainen urakka on raskain koskaan Suomen aluevesillä tehty purjehdus. Matka starttaa lauantaina 26.5. Helsingistä ja päättyy juhannuksena.
Pärjäätkö taloustaidoissa ysiluokkalaiselle? Katso Taloustaitokilpailun finaalin tehtävät täältä
Pärjäätkö taloustaidoissa ysiluokkalaiselle? Katso Taloustaitokilpailun finaalin tehtävät täältä
Taloustaitokilpailussa ysiluokkalaiset pääsevät testaamaan taloustaitojaan. Kovatasoiseen kilpailuun osallistui tänä vuonna liki 27 000 oppilasta yhteensä 384 koulusta eri puolilta Suomea.
Ennustajaeukoksi en rupea
Ennustajaeukoksi en rupea
Tänä vuonna hypättiin kevään yli suoraan kesään. Kesä pääsi yllättämään sekä luonnonelävät että luonnosta elävätkin. Kukat eivät kuki kalenterin mukaan, vaan sää ja lämpöolosuhteet ratkaisevat....

OP sosiaalisessa mediassa