Suomalaissiskoksille tuplavoitto maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa – taakse jäi 700 000 kilpailijaa

Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisa voittivat omat sarjansa Kansainvälisessä piirustuskilpailussa. Kotimaisen menestyksen täydensi Elina Mäkirannan kolmas sija.

Internationaler Jugendwettbewerb –kilpailun finaali pidettiin tänä vuonna Suomessa. OP Vallilassa pidetty loppukilpailu ratkesi myöhään perjantai-iltana ja Suomi saavutti ykkössijat kahdessa kilpailusarjassa. Omat sarjansa voittivat Hilma Holkko (6-8-vuotiaat) ja Kaisa Holkko (9-10-vuotiaat).

6-8-vuotiaiden sarjassa voiton vienyt Hilma Holkko on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja menestyjä, sillä hän voitti oman sarjansa myös viime vuonna. Tämän vuoden kilpailutyö on nimeltään ”Aarretta etsimässä”.

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli, kertoo Hilma Holkko työnsä aiheesta.

Hilman isosiskon – tokaluokkalaisen Kaislan – ”Hyppy pilviin”–teos kertoo sekin varsin arkisesta aiheesta ja nuoren taiteilijan suosikkiaiheesta ihmisistä.

– Tässä olen minä ja joku toinen tyttö, kuvailee Hilma voitokasta teostaan.

Suomalaisilla ei kotikenttäetua

Kolmen palkintosijan saavutti 11-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi sijoittunut Elina Mäkiranta. Sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser. 15-18-vuotiaiden voitto meni niin ikään itävaltaan ja ykköspaikka meni tuomariäänin Amanda Sturmwollille.

– Mitään kotikenttäetua ei suomalaisilla ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Hilman, Kaislan ja Elinan teokset erottuivat edukseen, kertoo OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 700 000 piirustusta, joten taso oli kova. Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuivat kansallisten kilpailujen voittajatyöt seitsemästä maasta ja Suomesta kisassa oli mukana 20 000 piirtäjää.

Suomen ohella kilpailuun osallistuu lapsia lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Tuoreimmat
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kun on tehnyt päätöksen vaurastumisen aloittamisesta, on aika selvittää oma sijoittajaprofiili. Mutta millaisia erilaisia profiileja on, ja mikä sijoituskohde sopii millekin tyypille?
Pankki mukana arjessa
Pankki mukana arjessa
Mun pankkiasiat on lapsesta saakka hoidettu osuuspankissa ja en osaisi kuvitella vaihtavani tätä tuttua ja turvallista pankkia mihinkään toiseen. Ajattelin kertoa nyt tarkemmin siitä, miten...
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Leirintäalueella vietetään nykyään entistä hektisempää arkea, sillä aukioloaikojen pidentyminen ja sähköisten asiointikanavien lisääntyminen ovat tuoneet uutta painetta asiakaspalveluun.
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin jo vuonna 1970. Tänä vuonna karnevaalikulkueessa esittäytyi myös uudistunut OP...

OP sosiaalisessa mediassa