Miten USA:n isku Syyriaan vaikuttaa markkinoihin?

USA on yön aikana tehnyt ohjusiskuja Syyrian hallituksen sotilastukikohtaan rangaistuksena siviilejä vastaan käytetyistä kemiallisista aseista.

OPn osakestragi Antti Saari, miten markkinat ovat reagoineet tähän?

Asia on aiheuttanut aamun aikana hermostuneisuutta Aasian pörsseissä. Arvioimme osakemarkkinoiden olevan ainakin lyhyellä tähtäimellä herkässä tilassa tämän kaltaisille yllätyksille, sillä arvostustasot ovat jo valmiiksi korkealla tasolla ja Euroopan pörssien odotetaan avaavan alaspäin.

Minkälaisia pitkän aikavälin vaikutuksia tällä voi olla?

Pidemmällä aikavälillä keskeisessä asemassa on se, kärjistyykö tilanne. Tehdyt iskut voivat lisätä USA:n ja Venäjän välisiä jännitteitä, mutta toistaiseksi on ennenaikaista arvioida tilanteen kehittymistä.

Minkälaisilla sijoitusmuodoilla tilanteesta voi pyrkiä suojautumaan?

Öljyn ja kullan hinta nousivat tapahtuman seurauksena ja tarjoavat luultavasti hyvää suojaa mikäli tilanne kärjistyy. Lähi-Idän levottomuudet lisäävät tavan mukaan riskiä öljyn tuotannon häiriintymisestä ja nostattavat siksi sen hintaa. Kullan hinta taas kohoaa tyypillisesti yleisen epävarmuuden kasvaessa sijoittajien pitäessä sitä turvasatamana.

OP kommentoi iskujen vaikutusta markkinoihin lisää iltapäivän aikana.

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa