Miten USA:n isku Syyriaan vaikuttaa markkinoihin?

USA on yön aikana tehnyt ohjusiskuja Syyrian hallituksen sotilastukikohtaan rangaistuksena siviilejä vastaan käytetyistä kemiallisista aseista.

OPn osakestragi Antti Saari, miten markkinat ovat reagoineet tähän?

Asia on aiheuttanut aamun aikana hermostuneisuutta Aasian pörsseissä. Arvioimme osakemarkkinoiden olevan ainakin lyhyellä tähtäimellä herkässä tilassa tämän kaltaisille yllätyksille, sillä arvostustasot ovat jo valmiiksi korkealla tasolla ja Euroopan pörssien odotetaan avaavan alaspäin.

Minkälaisia pitkän aikavälin vaikutuksia tällä voi olla?

Pidemmällä aikavälillä keskeisessä asemassa on se, kärjistyykö tilanne. Tehdyt iskut voivat lisätä USA:n ja Venäjän välisiä jännitteitä, mutta toistaiseksi on ennenaikaista arvioida tilanteen kehittymistä.

Minkälaisilla sijoitusmuodoilla tilanteesta voi pyrkiä suojautumaan?

Öljyn ja kullan hinta nousivat tapahtuman seurauksena ja tarjoavat luultavasti hyvää suojaa mikäli tilanne kärjistyy. Lähi-Idän levottomuudet lisäävät tavan mukaan riskiä öljyn tuotannon häiriintymisestä ja nostattavat siksi sen hintaa. Kullan hinta taas kohoaa tyypillisesti yleisen epävarmuuden kasvaessa sijoittajien pitäessä sitä turvasatamana.

OP kommentoi iskujen vaikutusta markkinoihin lisää iltapäivän aikana.

Tuoreimmat
Kekseliäimmät joululahjat ilman stressiä
Kun luet tämän, et päädy kiertämään kauppoja selkä hiessä ja yllätät läheisesi osuvilla lahjoilla. Mikä parasta, nämä ehdit hankkimaan vaikka ihan viime tipassa.
Liikenteessä uudistuneella vakuutuksella
Alkuvuodesta päivittynyt liikennevakuutuslaki uudisti autojen vakuuttamista merkittävästi. Muutoksen ansiosta Osuuspankin asiakkaat saavat liikennevakuutukseensa nyt aiempaa suuremman lähtöbonuksen...
Ät och bra billigt
Hur kan man minska matutgifterna med flera hundra euro per månad?
Pienoiskuva asiakaskunnasta
OP Keski-Suomen edustajiston vaalit on käyty. Kiitos kaikille äänestäjille. Lämpimät onnittelut valituille 60:lle edustajiston jäsenelle ja kiitokset kaikille ehdokkaille.

OP sosiaalisessa mediassa