Erilainen kesäpäivä Helsingissä – ota kaupungin syntymäpäivä omaksesi

Helsinki voi olla monelle jo läpikotaisin tuttu. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Helsingin syntymäpäivää, Helsinki-päivää, juhlitaan kaksipäiväisenä 11.-12. kesäkuuta. Tuolloin aukeaa mahdollisuus nauttia kesäpäivästä pääkaupungissa erilaisella tavalla.

Helsinki-päivä on perinteisesti saanut ihmiset liikkeelle sekä tekijöinä että kokijoina, ja tänäkin vuonna päivässä korostuu talkoohenki ja yhdessä tekeminen. Monissa museoissa ja pelastuslaitoksella ovet aukeavat kaikelle kansalle maksutta ja päärautatieasemalle järjestetään tutustumiskierroksia. Musiikkitalo tarjoaa ystäville muun muassa jättikuoron konsertin ja Stadin slangi -kierroksen.

Kaikkiaan Helsinki-päivässä on mukana lähes 100 tapahtumaa, joihin osaan haetaan edelleen apukäsiä. Vapaaehtoiseksi voi lähteä useampaan Helsinki-päivän tapahtumaan, kuten esimerkiksi ikäihmisten Suomi 100 -juhliin tai Puu-Vallilan lasten katubileisiin. Tapahtumia päivittyy jatkuvasti Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä toimivaan Hiiop100.fi-sivustolle Löydä tehtävä -osioon.

Kortti- ja tarinatyöpaja: 100 vuotta helsinkiläisiä muistoja Malmin Syystien Palvelutalossa

Ulkoiluystäväksi senioreiden tapahtumaan Käpylään

Kumppanuustalo Hannan mölkkymeininkien vetäjä

Elävöitä katutilaa ja osallistu Setlementtiliiton istutustalkoisiin

Kinaporin vanhustentalon ulkoiluavuksi

Kustaankartanon yhteislaulujuhla ikäihmisille

Hävikkiruokakarvevaalin vapaaehtoiseksi

Tyttöjen talolle matonpesutalkoisiin

Puu-Vallilan lasten katubileisiin Jope Järkkäriksi

Puu-Vallilan lasten katubileisiin Rouva ja Herra Jantuseksi

Puu-Vallilan lasten katubileisiin liikennemies ”Enska” Itkoseksi

Lipaskeräys-tempaus sotiemme veteraanien hyväksi

Kaikki Helsinki-päivän tapahtumat löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Lue, kuinka viisi ihmistä löysi itselleen sopivan tavan auttaa. Oman tapasi tehdä vapaaehtoistyötä löydät Hiiop100.fi:stä.

Tuoreimmat
Kekseliäimmät joululahjat ilman stressiä
Kun luet tämän, et päädy kiertämään kauppoja selkä hiessä ja yllätät läheisesi osuvilla lahjoilla. Mikä parasta, nämä ehdit hankkimaan vaikka ihan viime tipassa.
Liikenteessä uudistuneella vakuutuksella
Alkuvuodesta päivittynyt liikennevakuutuslaki uudisti autojen vakuuttamista merkittävästi. Muutoksen ansiosta Osuuspankin asiakkaat saavat liikennevakuutukseensa nyt aiempaa suuremman lähtöbonuksen...
Ät och bra billigt
Hur kan man minska matutgifterna med flera hundra euro per månad?
Pienoiskuva asiakaskunnasta
OP Keski-Suomen edustajiston vaalit on käyty. Kiitos kaikille äänestäjille. Lämpimät onnittelut valituille 60:lle edustajiston jäsenelle ja kiitokset kaikille ehdokkaille.

OP sosiaalisessa mediassa