Äkkilähtö olympialaisiin? Näin paljon se maksaa

Onko käynyt mielessä, että jos sittenkin lähtisit äkkilähdöllä seuraamaan talviolympialaisia paikan päälle Etelä-Koreaan? Mutta mitä se maksaa? Selvitimme mahdolliset kustannukset, jos päättäisit lähteä kaverisi kanssa nyt keskiviikkona ja olisitte perillä viikon.

Matkustaminen

Lennot 14.2.2018 – 22.2.2018. Momondo.fi -sivusto ehdottaa Travelgenion kautta Finnairin suoria lentoja Helsingistä Souliin hintaan 699 € per henkilö. Lento lähtisi keskiviikkona Helsingistä 17:30 ja olisi perillä paikallista aikaa torstaiaamuna 09:10. Paluulento lähtisi Soulista torstaina 22.2.2018 klo 11:05 ja olisi perillä Helsingissä 14:05.

Siirtyminen Soulin lentokentältä talviolympialaisten kisakylään tapahtuu näppärästi junalla kahdessa tunnissa. Matka Incheonin kansainväliseltä lentoasemalta Pyeonchangiin maksaa hieman alle 26 euroa ja Gangneungiin noin 30 euroa.

Matkustaminen hotellien ja kisapaikkojen välillä myös maksaa. Esimerkiksi Gangneumista Pyeongchangiin junalipun hinta on noin 6,3 € ja matkustusaika puoli tuntia. Ennen kisoja oli mahdollista ostaa noin 150 eurolla KTX:n seitsemän päivän junapassi, mutta niitä ei enää verkossa myydä.

Majoitus

Majoituspaikka kannattaa valita sen mukaan, mitä lajeja haluaa eniten seurata. Jääkiekkoa pelataan Gangneungissa, jossa on tarjolla vielä useita eri majoitusvaihtoehtoja 100 € ja 300 € hintaluokan välistä. Majoitukseen kannattaa siten budjetoida kaverin kanssa matkustaessa ajalle 15.2.-22.2.2018 vähintään 350 euroa per henkilö.

www.agoda.fi

Liput

Lippujen hinnat eri urheilutapahtumiin vaihtelevat 20 000 ja 600 000 korean wonin välillä. Se on euroiksi muutettuna tämän päivän kurssilla n. 20 – 450 euroa. https://tickets.pyeongchang2018.com/Session

Jos joka päivä haluaa jotain urheilutapahtumaa käydä seuraamassa, pitää lippuihin budjetoida vähintään 140 euroa.

Esimerkkibudjetti:

Lennot: n. 700 €

Hotelli: 400 €

Junamatkat: 120 € (edestakaisin lentokentältä kisakylään sekä 10 yhdensuuntaista matkaa kisakylien välillä).

Liput urheilutapahtumiin: 300 €

Ruoka & juoma: 280 € (40 € per päivä)

Yhteensä: 1800 €

Kisatunnelmia pääsee täten vielä paikan päälle seuraamaan alle kahdella tuhannella eurolla. Jos ruokailuissa, urheilutapahtumien määrässä ja kylien välisissä reissailuissa haluaa hieman säästää, on koko reissu toteutettavissa selvästi alle puolellakin toista tuhannella eurolla.

Tuoreimmat
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
Viime vuonna OP-ryhmän pankit järjestivät yhteensä 400 avointa digiopastustilaisuutta.
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
Osuuspankkien edustajiston vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin hybridiauto vuodeksi käyttöön. OP Kausiauto toimitti Volkswagen Passat Variant GTE:n palkinnon onnekkaalle voittajalle, OP...
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...

OP sosiaalisessa mediassa