Äkkilähtö olympialaisiin? Näin paljon se maksaa

Onko käynyt mielessä, että jos sittenkin lähtisit äkkilähdöllä seuraamaan talviolympialaisia paikan päälle Etelä-Koreaan? Mutta mitä se maksaa? Selvitimme mahdolliset kustannukset, jos päättäisit lähteä kaverisi kanssa nyt keskiviikkona ja olisitte perillä viikon.

Matkustaminen

Lennot 14.2.2018 – 22.2.2018. Momondo.fi -sivusto ehdottaa Travelgenion kautta Finnairin suoria lentoja Helsingistä Souliin hintaan 699 € per henkilö. Lento lähtisi keskiviikkona Helsingistä 17:30 ja olisi perillä paikallista aikaa torstaiaamuna 09:10. Paluulento lähtisi Soulista torstaina 22.2.2018 klo 11:05 ja olisi perillä Helsingissä 14:05.

Siirtyminen Soulin lentokentältä talviolympialaisten kisakylään tapahtuu näppärästi junalla kahdessa tunnissa. Matka Incheonin kansainväliseltä lentoasemalta Pyeonchangiin maksaa hieman alle 26 euroa ja Gangneungiin noin 30 euroa.

Matkustaminen hotellien ja kisapaikkojen välillä myös maksaa. Esimerkiksi Gangneumista Pyeongchangiin junalipun hinta on noin 6,3 € ja matkustusaika puoli tuntia. Ennen kisoja oli mahdollista ostaa noin 150 eurolla KTX:n seitsemän päivän junapassi, mutta niitä ei enää verkossa myydä.

Majoitus

Majoituspaikka kannattaa valita sen mukaan, mitä lajeja haluaa eniten seurata. Jääkiekkoa pelataan Gangneungissa, jossa on tarjolla vielä useita eri majoitusvaihtoehtoja 100 € ja 300 € hintaluokan välistä. Majoitukseen kannattaa siten budjetoida kaverin kanssa matkustaessa ajalle 15.2.-22.2.2018 vähintään 350 euroa per henkilö.

www.agoda.fi

Liput

Lippujen hinnat eri urheilutapahtumiin vaihtelevat 20 000 ja 600 000 korean wonin välillä. Se on euroiksi muutettuna tämän päivän kurssilla n. 20 – 450 euroa. https://tickets.pyeongchang2018.com/Session

Jos joka päivä haluaa jotain urheilutapahtumaa käydä seuraamassa, pitää lippuihin budjetoida vähintään 140 euroa.

Esimerkkibudjetti:

Lennot: n. 700 €

Hotelli: 400 €

Junamatkat: 120 € (edestakaisin lentokentältä kisakylään sekä 10 yhdensuuntaista matkaa kisakylien välillä).

Liput urheilutapahtumiin: 300 €

Ruoka & juoma: 280 € (40 € per päivä)

Yhteensä: 1800 €

Kisatunnelmia pääsee täten vielä paikan päälle seuraamaan alle kahdella tuhannella eurolla. Jos ruokailuissa, urheilutapahtumien määrässä ja kylien välisissä reissailuissa haluaa hieman säästää, on koko reissu toteutettavissa selvästi alle puolellakin toista tuhannella eurolla.

Tuoreimmat
Saippuakauppiaaksi alakoulussa? Pikkuyrittäjät-kurssi opettaa taloustaitoja koululaisille
Saippuakauppiaaksi alakoulussa? Pikkuyrittäjät-kurssi opettaa taloustaitoja koululaisille
Yrittäjyyskurssit opettavat lapsille ja nuorille paitsi yritteliäisyyttä myös talouden hallintaa ja rahan arvoa.
Vesa Ristikangas: ”Miten rakentaa yrityksen brändiä alalla, jolla toiminta on vahvasti henkilökeskeistä?”
Vesa Ristikangas: ”Miten rakentaa yrityksen brändiä alalla, jolla toiminta on vahvasti henkilökeskeistä?”
Henkilöbrändeistä yhteen yritysbrändiin siirtyminen vaatii systemaattista konseptin rakentamista.
Ei pelkkää pöhinää – Kaikilla olisi opittavaa kasvuyrittäjyydestä
Ei pelkkää pöhinää – Kaikilla olisi opittavaa kasvuyrittäjyydestä
Katariina Helaniemi ihastui kasvuyrityksiin jo työskennellessään Slush-tapahtumassa. Nyt hän on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa, jonka tarkoituksena on avata, mitä pöhinä oikeasti tarkoittaa.
Käytetty auto – älä tingi näistä turvavarusteista
Käytetty auto – älä tingi näistä turvavarusteista
Moni ajokortin saanut nuori haaveilee omasta autosta, ja määrätietoisimmilla on jo rahatkin kasassa. Vanhemman sydäntä kylmää: millainen käytetty auto on turvallinen hankinta?

OP sosiaalisessa mediassa