10 asiaa, jotka vain metsänomistaja ymmärtää

Jotkin asiat maailmassa avautuvat vain niille, jotka ovat joskus tehneet metsäveroilmoituksen.

1. “Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt” on kappale, jonka sanoitukset pitävät paikkansa. Varsinkin, jos yllätyksillä tarkoitetaan kirjanpainajia, mäntypistiäisiä, tukkimiehentäitä, ytimennävertäjiä ja muita tuholaisia.

2. Paholaisen numero ei ole 666. Se on 2C. Numeron tunnistaa siitä, että se tykyttää pirullisena päänsärkynä ohimoilla erityisesti veroilmoitusaikaan.

3. Metsällä on tapana kasvaa mystisesti. Ensin sitä on vain 2 hehtaaria, sitten 14, kohta 60 ja yhtäkkiä huomaa omistavansa 200 hehtaaria metsää. Kumma juttu.

4. Metsänomistajat eivät ole rikkaita. Tosin jos jokaisesta “no sinultahan eivät polttopuut lopu” -kommentista saisi euron, olisi jokainen metsänomistaja miljonääri.

5. Puun kiertokulku on käsinkosketeltavaa. Etenkin silloin, kun postiluukusta tulee Metsä-lehti, Metsään-lehti, Terve Metsä -lehti ja Metsän henki -lehti.

6. Mämmi, pyh. Tekstiviesti, pah. Angry Birds, hohhoijaa. Suurin suomalainen keksintö kautta aikojen on Raiva. (Sitä paitsi sen kanssa voi leikkiä viikatemiestä.)

7. Metsissä siellä täällä roikkuvat saippuat toimivat hirvikarkotteena. Ne eivät ole siellä menninkäisten, keijukaisten ja metsänpeikkojen suihkuja varten. Paitsi jos joku todella uskoo, kun hänelle sanoo niin.

8. Taimien istuttaminen metsään on hirveän palkitsevaa tekemistä raittiissa ilmassa! Puun kasvamiseen tukkimittaan ei sitten menekään kuin vajaa sata vuotta.

9. Muut kutsuvat sitä kesälomaksi. Metsänomistajat kutsuvat sitä hirvikärpästen ja paarmojen juhlaksi, tuskantäyttämäksi hikihommaksi ja parhaaksi taimikon perkausajaksi.

10. Kaikilla metsänomistajilla ei ole Hankkija-lippistä. Joillakin voi olla vaikka metsänhoitoyhdistyksen, Valmetin tai H&M:n lippis.

+1. Metsä on kuin posliinikoriste. Sen omistaja ei aina tiedä, miksi hänellä on sellainen, missä se tarkalleen sijaitsee tai mitä sillä pitäisi tehdä.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa