Metsä

”Minun ei tarvitse hakea hyvää mieltä ostamalla tavaraa”
Kati Soininen tarvitsi tönäisyn opetellakseen erätaidot, jotka tekivät hänen elämästään entistä parempaa. Nyt hänen tavoitteensa on nukkua vähintään yksi yö kuukaudesta ulkona ympäri vuoden.
Puukauppa vetää pirteästi
Metsäteollisuuden ammattilaisten arviolta puukaupan hyvä vire jatkuu myös tänä vuonna. Uudet ennätykset ovat heidän mukaansa mahdollisia.
Vihreää meditaatiota – metsä rauhoittaa ja virkistää siellä liikkuvaa
Tutkimukset ovat osoittaneet, että metsä virkistää ja parantaa mielialaa. Maastopyöräilijälle se tarjoaa myös vauhdin riemua ja sykehuippuja.
Superruokaa metsistä ja rannoilta – neljä luonnonmarjaa, joiden syöminen on terveysteko
Kaksi desiä päivässä riittää, kun haluat saada marjoista terveyshyödyt irti.
Liian hyvää ollakseen totta? – pakurikäävästä lisätuloja metsänomistajille
Pakurikäävän viljely voi saada koivikot tuottamaan uudella tavalla. Onnistunut pakurisato voi tuoda metsänomistajalle jopa 200 euroa yhtä koivua kohden.
Kuusesta jäätelöön – Neulaset tuovat metsän makuja herkutteluun
Moni iltasatujen lukija tietää, että muumit syövät kuusenneulasia ennen vetäytymistä talviunille. Nyt sadut ovat tulleet osittain todeksi, ja neulaset maistuvat jäätelössä.
Puusto kasvaa ennätystahdilla – puun kysyntä kannustaa pitämään metsät kunnossa
Suomessa on puustoa nyt ennätysmäärä. Tätä kasvua selittävät metsien hyvä hoito ja sopivat hakkuut. Ne ovat tarpeen myös tulevaisuudessa.
Tunnetko jokamiehenoikeudet? Kertaa perusasiat ennen kesän retkiä
Onkiminen on sallittua, avotulen tekeminen ei. Muistatko muut oikeudet?
Metsätila siirtyi isältä tyttärelle
Metsälahjavähennys helpotti ratkaisua metsätilan sukupolvenvaihdoksesta Seppo Pesun metsien siirtyessä tyttären, Jenni Pesun omistukseen. OP Vaara-Karjalan avulla siirto sukupolvelta toiselle sujui...
Kirjanpainaja – lämpötilasta riippuvainen tuholainen
Vuoden 2016 kirjanpainajakanta oli säyseämpi, mutta metsänomistajan ei kannata tuudittautua voittajafiilikseen. Tutkijat keskittyvät nyt kirjanpainajan kehitykseen ja torjuntahakkuiden aikarajojen...
Metsävisasta intoa metsään ja alalle
Lähes sata peruskoulun 7.-9.-luokkalaista Metsävisa-finalistia tarpoi toukokuun puolivälissä Espoon Nuuksion metsäradalla ratkoen metsäkysymyksiä. Rasteilla nuoret mittasivat tietämystään...
Myrskytuhoja voi ehkäistä oikealla harvennuksella
Myrskyt tulevat usein yllättäen, mutta niihin voi varautua etukäteen. Oikea-aikainen taimikonhoito ja harvennus ovat keskeisiä tekijöitä myrskytuhojen ehkäisyssä.
Viinapullo ja viisi muuta vinkkiä metsänuudistamiseen
Touko-kesäkuu on kovinta metsänuudistamisen sesonkia. Oletko noviisi metsänuudistustöissä? Tässä minun vinkkini onnistuneeseen taimikon perustamiseen.
Tuleeko tässä uusi sanomalehtipaperi? Kolme kiinnostavinta uutta tuotetta Suomen metsistä
Kun vanha tukijalka painopaperi murenee, metsäteollisuuden on pakko uudistua. Korvaajaksi kehitetään uudenlaisia tuotteita – poimimme kolme kiinnostavaa.