Metsä

Metsän vakuuttaminen maksaa autovakuutuksen verran – turvaa omaisuutesi
Metsävahingoista valtaosa on myrskyjen aiheuttamia. OPn maa- ja metsätalousasiantuntija Liisa Viikari opastaa, mitä tehdä, kun omassa vakuutetussa metsässä ryskyy.
Hirvi tuhoaa metsää syömällä – osaatko estää vahingot?
Vahva hirvikanta tuottaa metsänomistajille ja autoilijoille päänvaivaa. Kaksi asiantuntijaa arvioi nykytilannetta ja keinoja ennakoida hirvituhoja.
Mitä pakata mukaan päiväretkelle? Lue ammattilaisen vinkit
Viikonloppuisin monissa kodeissa pohditaan, mitä ohjelmaa oikein keksisi. Mitäpä jos pakkaisi eväät mukaan ja lähtisi luontoon päiväksi? Keräsimme vinkkejä, joiden avulla kuka tahansa selviää...
Puun kysyntä kasvaa yhä
Pellervon taloustutkimuksen metsäsuhdannekatsauksen mukaan alan kehityssuunnat pysyvät vakaina. Puun kysyntä jatkuu hyvänä, ja hinnat nousevat maltillisesti myös ensi vuonna.
”Minun ei tarvitse hakea hyvää mieltä ostamalla tavaraa”
Kati Soininen tarvitsi tönäisyn opetellakseen erätaidot, jotka tekivät hänen elämästään entistä parempaa. Nyt hänen tavoitteensa on nukkua vähintään yksi yö kuukaudesta ulkona ympäri vuoden.
Puukauppa vetää pirteästi
Metsäteollisuuden ammattilaisten arviolta puukaupan hyvä vire jatkuu myös tänä vuonna. Uudet ennätykset ovat heidän mukaansa mahdollisia.
Vihreää meditaatiota – metsä rauhoittaa ja virkistää siellä liikkuvaa
Tutkimukset ovat osoittaneet, että metsä virkistää ja parantaa mielialaa. Maastopyöräilijälle se tarjoaa myös vauhdin riemua ja sykehuippuja.
Superruokaa metsistä ja rannoilta – neljä luonnonmarjaa, joiden syöminen on terveysteko
Kaksi desiä päivässä riittää, kun haluat saada marjoista terveyshyödyt irti.
Liian hyvää ollakseen totta? – pakurikäävästä lisätuloja metsänomistajille
Pakurikäävän viljely voi saada koivikot tuottamaan uudella tavalla. Onnistunut pakurisato voi tuoda metsänomistajalle jopa 200 euroa yhtä koivua kohden.
Kuusesta jäätelöön – Neulaset tuovat metsän makuja herkutteluun
Moni iltasatujen lukija tietää, että muumit syövät kuusenneulasia ennen vetäytymistä talviunille. Nyt sadut ovat tulleet osittain todeksi, ja neulaset maistuvat jäätelössä.
Puusto kasvaa ennätystahdilla – puun kysyntä kannustaa pitämään metsät kunnossa
Suomessa on puustoa nyt ennätysmäärä. Tätä kasvua selittävät metsien hyvä hoito ja sopivat hakkuut. Ne ovat tarpeen myös tulevaisuudessa.
Tunnetko jokamiehenoikeudet? Kertaa perusasiat ennen kesän retkiä
Onkiminen on sallittua, avotulen tekeminen ei. Muistatko muut oikeudet?
Metsätila siirtyi isältä tyttärelle
Metsälahjavähennys helpotti ratkaisua metsätilan sukupolvenvaihdoksesta Seppo Pesun metsien siirtyessä tyttären, Jenni Pesun omistukseen. OP Vaara-Karjalan avulla siirto sukupolvelta toiselle sujui...
Kirjanpainaja – lämpötilasta riippuvainen tuholainen
Vuoden 2016 kirjanpainajakanta oli säyseämpi, mutta metsänomistajan ei kannata tuudittautua voittajafiilikseen. Tutkijat keskittyvät nyt kirjanpainajan kehitykseen ja torjuntahakkuiden aikarajojen...