OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt

OPn lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 42. kerran. Kilpailun pääteemana oli ”Keksinnöt muuttavat maailmaamme”. Kolmessa kilpailusarjassa pohdittiin keksintöjen merkitystä eri näkökulmista.

– Lapsia ja nuoria keksinnöt innostivat toinen toistaan yllättävämpiin ratkaisuihin. On ilahduttavaa nähdä, miten kuvissa yhdistellään fantasiaa ja todellisuutta ennen näkemättömillä tavoilla! Kilpailutöissä kuvataan erityisesti huimia tulevaisuuden keksintöjä, robotteja ja koneita, mutta myös paljon tärkeitä, omaa arkea helpottavia keksintöjä. Monista töistä välittyy lapsia pohdituttavat ratkaisemattomat globaalit ongelmat, kuten valtamerien muovijäte, kertoo tuomariston jäsen, opetusneuvos Mikko Hartikainen.

6-8-vuotiaiden sarjan voitti Eemeli Vähä-Vahe Eurasta työllään "Hammasharja”. Aihettaan hän perusteli sillä, että hammasharjaa käytetään joka päivä.

9-10-vuotiaiden sarjan voitti Hilma Holkko Paraisilta työllään ”Värikäs lento”. Rakettirepustaan hän kertoi, että sillä voi lentää ja sieltä tulee värejä eikä ollenkaan pakokaasua.

Hilma Holkko voitti viime ja toissa vuonna 6-8 vuotiaiden sarjan valtakunnallisen ja myös kansainvälisen kilpailun. Nyt hänen työnsä lähtee tavoitteleman jo kolmatta perättäistä voittoa kansainväliseen loppukilpailuun.

11-13-vuotiaiden sarjan voitti Mette Huovila Kouvolasta työllään "Metsä metallipurkissa”. Mette kertoo halunneensa luoda maallisen tunnelman, jossa kuvan hahmo Linda saa valmiiksi oman työnsä, jolla hän voisi pelastaa maapallon kuolevia kasveja. Työ siis keskittyy tulevaisuuteen ja maailman pelastamiseen.

Kilpailun voittajatyöt

6–8-vuotiaiden sarja

1. sija: Eemeli Vähä-Vahe

2. sija: Hiski Holkko

3. Elviira Purola

4. sija: Kimi Pohjola

5. sija: Emmi Kultala

Kunniamaininta: Jade Pörhälä

9–10-vuotiaiden sarja

1. sija: Hilma Holkko

2. sija: Kaisla Holkko

3. sija: Lumi Halso

4. sija: Daniel Huuskonen

5. sija: Julia Niemelä

11–13-vuotiaiden sarja

1. sija: Mette Huovila

Kunniamaininta: Neea Väättänen

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa