Mikä ihmeen MiFID II ja miten se vaikuttaa säästämisen ja sijoittamisen asiointiisi?

Katja Taponen
Katja Taponen

Säästämisen ja sijoittamisen johtaja @OP_Ryhma

Uuden sääntelyn voimaantulon tarkoituksena on asiakkaan etu: parantaa sijoittajan suojaa koko toimialalla. Toimintatapamme OPssa ovat laajalti uuden sääntelyn mukaisia jo nykyisin.

Katja Taponen
Katja Taponen

Säästämisen ja sijoittamisen johtaja @OP_Ryhma

EU-tasoinen MiFID II –sääntelykokonaisuus tulee voimaan vuoden 2018 alussa säännellen vielä aiempaa tarkemmin sijoituspalveluiden tarjoamista. Tarkoituksena on asiakkaan etu: parantaa sijoittajan suojaa koko toimialalla. Toimintatapamme ovat OPssa laajalti uuden sääntelyn mukaisia jo nykyisin. Tulemme kuitenkin esimerkiksi kysymään hieman lisää tietoja sijoituspalveluiden yhteydessä ja uusimaan useimpien säästäjä- ja sijoittaja-asiakkaidemme sopimukset.

Tehtävämme on auttaa sinua menestymään ja vaurastumaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että annamme juuri omaan tilanteeseesi sopivat mahdollisimman hyvät eväät ja keinot omaisuutesi pitkäjänteiseen kasvattamiseen ja sitä kautta vaurastumiseen. Tämä lisää taloudellista hyvinvointiasi – kokemustasi siitä, että olet tyytyväinen omaan taloudenhoitoosi ja tapaasi hoitaa raha-asioitasi.

Miten voit vaurastua matalien korkojen aikana?

Tällä hetkellä talletuskorot ovat historiallisen matalalla ja käytännössä inflaatio peittoaa talletustuoton. Tehtävämme on kertoa paremmista, etusi mukaisista sijoitustuotteista ja esimerkiksi niihin liittyvistä verotuksellisista asioista. Rahojen pitkäaikainen säilyttäminen tilillä ei näillä koroilla ole välttämättä järkevin vaihtoehto. Ei myöskään se, että kaikki varat sijoitetaan yhteen ja samaan kohteeseen. Hajauttaminen ja sitä kautta tuoton hakeminen on vaurastumisen kannalta merkityksellistä. Meidän tehtävämme on varmistua siitä, että ymmärrät sijoituskohteesta kaiken oleellisen ja voit olla tekemääsi päätökseesi tyytyväinen. Varmistamme myös, että tiedät mitä riskejä sijoitukseesi sisältyy.

Kaikissa tarjoamissamme sijoituspalveluissa lähtökohtana on arvopohjamme - ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Kun neuvottelemme kanssasi sinulle sopivasta sijoitustuotteesta tai –palvelusta, edellyttää se aina tarkkaa vuoropuhelua riittävien taustatietojen selvittämiseksi. Keskustelun tarkoituksena on oppia tuntemaan sinut niin, että sopivan ratkaisun löytyminen on mahdollista.

Uusi OPn säästämisen ja sijoittamisen sopimus helpottaa asiointiasi

MiFIDin myötä teemme nyt kanssasi uuden maksuttoman OPn Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen, jossa sovitaan säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvistä asioista. Tämä varmistaa mm., että saat jatkossa käyttöösi entistä parempaa raportointia ja tietoa sijoituksistasi. Sopimus ei avaa sinulle käyttöön uusia sijoituspalveluita, mutta helpottaa asiointiasi jatkossa.

Kehitämme jatkuvasti uusia palveluita, joita voit käyttää sijoituspäätöstesi tueksi. Autamme sinua olemassa olevan tiedon ja saatavilla olevien välineiden hyödyntämisessä sijoitustesi hoitamisessa. Olemme sinua varten, opastamme sekä neuvomme uusien palveluiden käytössä.

Asiantuntijoidemme ammattitaito ja sen kehittäminen ovat äärimmäisen tärkeitä

Meille on erityisen tärkeää, että sinua palvelevalla asiantuntijalla on erinomainen ammattitaito. Säästämisen ja sijoittamisen ammattilaiselle annettava koulutus auttaa heitä kohtaamaan sinut niin, että saat hyvää ja luotettavaa palvelua sijoitusasioissa. Tulemme syksyn aikana panostamaan merkittävästi säästämiseen ja sijoittamiseen asiakaspalvelussa toimivan henkilökuntamme ja heidän esimiestensä kouluttamiseen kehittääksemme osaamistamme edelleen.

Asiakasomisteisena finanssiryhmänä olemme olemassa – vain ja ainoastaan – asiakkaitamme varten. Tämä toimintaamme ohjaava kulmakivi takaa sen, että jatkamme sijoituspalveluiden tarjoamista kaikille siitä kiinnostuneille asiakkaillemme myös tulevaisuudessa.

Säästämisen ja sijoittamisen palveluiden uudistuksiin liittyen soitamme monille asiakkaillemme loppuvuoden aikana. Lue lisää.

OP sosiaalisessa mediassa