Onko nousevalla kansallismielisyydellä taloudellisia vaikutuksia Euroopassa, OP:n ekonomistit?

OP:n ekonomistien mukaan Euroopan talouskehitys on hidastunut ja pysyy keskivertoa heikompana. Podcastissa ekonomistit paneutuvat Euroopan yleisen talouskehityksen ohella myös siihen, onko nousevalla kansallismielisyydellä taloudellisia vaikutuksia ja mikä kumma olikaan konsensus.

Op.median Tuomas Rajala ja Ida-Liina Huurtela haastattelevat pääekonomisti Reijo Heiskasta ja ekonomisti Joona Widgréniä Euroopan tulevaisuuden näkymistä. Huurtela kysyy asiantuntijoilta esimerkiksi sitä, heilauttaako mahdollinen Brexit markkinoita pahastikin.

– Sen kun tietäisi, sanoo Widgren lyhyesti.

Pidempi vastaus sekä analyysi Brexit-prosessin, Trumpin twiittien ja muiden tekijöiden vaikutuksesta eurooppalaisiin markkinoihin kuullaan Suhdannekatsaus-podcastista. Ekonomistit vastaavat myös kysymykseen siitä, pystyykö Suomi tulevan EU-puheenjohtajakautensa aikana jotenkin vaikuttamaan vaisun eurotalouden piristymiseen.

– Voisin kuvitella, että Suomi hoitaa asiat niin, että jos asiat ovat edetäkseen, niin ne kyllä etenevät, pääekonomisti Heiskanen arvioi aluksi.

Sitten hän nostaa esiin nuorelle sukupolvelle kenties tuntemattoman konsensus-käsitteen. Kuuntele podcast tietääksesi, miksi.

OP sosiaalisessa mediassa