Onko sijoittajalle tarjolla ilmaisia lounaita? Ota uusi podcast kuunteluun!

Uuden Sijoittajan lounas -podcastin ensimmäinen kausi alkaa! Podcast tarjoaa tuhtia pureksittavaa nälkäiselle sijoittajalle.

Sijoittajan lounas -podcast tuo lautaselle viikoittain ajankohtaisia aiheita, jotka pitävät sijoittajan kylläisenä pitkään. Ensimmäisen kauden aiheissa ei luonnollisestikaan voida välttää näkökulmia koronan vaikutuksista sijoitusmarkkinoille.

Jokaisessa jaksossa on mielenkiintoisia asiantuntijavieraita, jotka istahtavat lounaspöytään pilkkomaan analyysit ja näkemykset sopiviksi suupaloiksi. Studiossa vuoroviikoin vieraita kestitsevät kokeneet sijoittamisen asiantuntijat Tiina Routamaa, Katja Hakala, Joona Heinola, Juuso Metsola ja Jiri Väinölä.

Ota podi seurantaan tästä ja kuulet, mitä nälkäisen sijoittajan tulee tietää juuri nyt!

Ensimmäisessä jaksossa: onko vastuullinen sijoittaminen tuottavaa?

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan vastuullisesta sijoittamisesta. Jaksossa avataan mitä ESG sijoittaminen oikeasti tarkoittaa, ja pureskellaan, onko se vain ohimenevä trendi. Entä mistä sijoittaja voi tietää, että kohde on oikeasti vastuullinen ja miten niitä voi vertailla? Nälkäistä sijoittajaa luonnollisesti kiinnostaa myös tarjoavatko ESG-vaihtoehdot oikeasti tuottoa. Hampaansa aiheeseen iskevät ESG-asiantuntija ja tutkija Kristiina Vares-Wartiovaara ja Sales Manager Mikko Aalto, joka tarkastelee vastuullista sijoittamista erityisesti indeksisijoittamisen näkökulmasta.

Toinen jakso: Siivilöidään Q1-tuloskausi läpi - mitä jäi koronan lisäksi käteen?

Ensimmäisellä tuloskaudella on vauhtia riittänyt ja korona on flambeerannut markkinaa. Ketkä olivat ensimmäisen kvartaalin yllättäjät ja ketkä onnistuivat sopeutumaan koronapandemian aiheuttamiin vaikutuksiin? Jakson vieraat pääanalyytikko Antti Saari ja salkunhoitaja Teemu Salonen raottavat myös miten yhtiöt ja kuluttajat voivat tulevaisuudessa muuttaa käyttäytymistään. Mutta mitä tulevaisuudesta voidaan sanoa kaiken tämän sumuisuuden keskellä? Mutta mitä tulevaisuudesta voidaan sanoa kaiken tämän sumuisuuden keskellä?

Kolmas jakso: Osakemarkkinat nautiskelee, vaikka reaalitalous palaa pohjaan – mitä nyt tapahtuu?

Podcastin kolmannella lounaalla keskustellaan siitä, miten reaalitalous on viime aikoina kärsinyt koronaviruksen aiheuttaman pandemian seurauksena ja miten siitä huolimatta osakemarkkinat tuntuvat puksuttavat vain ylöspäin. Strategi Jari Hännikäinen ja salkunhoitaja Jussi Hyöty pureskelevat myös talouden viime aikaiset käänteet ja niiden seuraukset. Jälkiruokana asiantuntijat jakavat terveisensä sijoittajalle – talousdata kertoo karua kieltään, mutta miten sijoittajan tulisi suhtautua tähän kaikkeen?

Podcastin ensimmäisen kauden jaksoja julkaistaan joka viikko Spotifyssä & Transistor.fm:ssä.

OP sosiaalisessa mediassa