Viisi vinkkiä talousarkeen – listasimme pankkipalveluidesi ominaisuudet, joita et ehkä vielä tiennyt

Joko tunsit nämä OP-mobiilin, OP-verkkopalvelun ja OP-Visa-korttisi ominaisuudet? Näillä vinkeillä saat palveluistasi kaiken tehon irti:

1. Ota OP-mobiili tehokäyttöön

Tiesitkö, että OP-mobiililla voit tehdä paljon muutakin kuin maksaa laskuja ja tarkastaa tilisi saldon?

Voit esimerkiksi tarkastella lainatietojasi, seurata kertyneitä OP-bonuksiasi, tehdä ja seurata sijoituksia, korottaa korttisi luottorajaa sekä muuttaa Debit- ja Credit-korttisi turvarajoja lähes reaaliaikaisesti.

Aktivoi käyttöösi myös Mobiiliavain, jonka jälkeen et tarvitse OP-mobiilissa tapahtumien hyväksyntään enää avainlukulistaa.

Myös vakuutuksesi näkyvät OP-mobiilissa. Mikäli joudut vahinkotilanteeseen, palvelusta löytyvä Vahinkoapu kertoo, kuinka sinun kannattaa toimia. OP-mobiililla voit myös ilmoittaa sattuneesta vahingosta heti tapahtumapaikalta.

Ja jos joudut käymään lääkärissä reissussa ollessasi, niin löydät OP-mobiilista matkavakuutuskorttisi yhdeksällä eri kielellä.

2. Rahaa säästöön niin, ettei sitä edes huomaa? Kokeile Säästölipasta

Jos säästäminen tuntuu hankalata aloittaa, testaa Säästölipasta – sen avulla teet säästämisestä automaattista ja motivoivaa. Säästölipas on säästämiseen kannustava käyttötili, jonka avulla voit säästää vaikka lomamatkaa, uutta polkupyörää tai muuta unelmaasi varten.

Voit siirtää jokaisen korttioston yhteydessä lippaaseen automaattisesti haluamasi summan rahaa. Se tarkoittaa sitä, että käyttäessäsi OP:n korttia maksaessasi ostoksia kaupassa, kerrytät samalla rahaa säästötilille eli Säästölippaaseen. Olisiko sinulle sopiva summa vaikkapa kaksi tai viisi euroa per osto?

3. Hallitse menojasi ja tulojasi OP-verkkopalvelun tapahtumavirran avulla

Tapahtumavirta on OP-verkkopalvelussa toimiva maksuton palvelu tilitapahtumien, maksujen ja e-laskujen tarkasteluun sekä seurantaan. Palvelu tarjoaa siis helpotusta rahankäytön hahmottamiseen ja oman talouden suunnitteluun – olet aina ajan tasalla siitä, mitä tulevia maksuja ja e-laskuja sinulla on menossa tililtäsi.

Voit myös tarkastella tilitapahtumia maksutta aiempaa pidemmältä aikaväliltä. Tapahtumavirrassa on lisäksi haku, jolla voit etsiä helposti tilitapahtumiasi.

4. Ota haltuusi mobiilimaksaminen - myös verkkokaupassa ja kaverille

Maksamme nykyisin ostoksiamme yhä useammin mukana kulkevan älypuhelimen avulla. Kun maksaminen tehdään puhelimella tai tabletilla, puhutaan mobiilimaksamisesta.

Tiesitkö, että voit maksaa mobiililla myös verkkokaupassa? Lataa puhelimeesi Pivo ja liitä maksukorttisi sovellukseen verkkopankkitunnuksillasi. Klikkaile ostokset verkkokaupassa ostoskoriin ja valitse maksutavaksi Pivo. Hyväksy maksu näppärästi oman puhelimesi Pivolla tai muulla Siirto-sovelluksella, ilman avainlukujen ja luottokortin tietojen näppäilyä.

Kun aktivoit Siirto-maksut, voit siirtää rahaa reaaliaikaisesti puhelinnumeroa käyttäen eri pankkien tilien välillä. Jaa vaikka lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi, hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille tai siirrä rahaa puolisolle helposti ilman avainlukua. Siirto-maksua voi käyttää yhtä hyvin OP-mobiililla ja Pivolla kuin muidenkin Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien mobiilisovelluksilla, kunhan vastaanottaja on aktivoinut Siirto-maksut omasta puhelimestaan.

5. Hyödynnä ilmainen Tuoteturva-vakuutus

Tiesitkö, että Tuoteturva-vakuutus suojaa OP-Visalla tehdyt korttiostokset kommelluksilta puoleksi vuodeksi? Hyödyt tästä osuuspankin omistaja-asiakkaan vakuutusedusta, kun käytät OP-Visa-korttiasi aktiivisesti ostoksilla.

Tuoteturva voi korvata esimerkiksi silloin, kun upouudet silmälasit särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu tai puhelimen näyttö hajoaa. Omavastuu on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Tuoteturva on maksuton vakuutus omistaja-asiakkaalle, jolla on käytössään OP-Visa Credit/Debit -yhdistelmäkortti, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum tai OP-MasterCard -kortti.

Lue seuraavaksi:

OP-mobiilin Mobiiliavain sujuvoittaa asiointia – korvaako se jatkossa pahvisen avainlukulistan?

OP sosiaalisessa mediassa