Siivouspäivän parhaat vinkit myyjälle ja ostajalle – ”Kestohittejä lelut ja astiat, nosteessa vinyylilevyt”

Siivouspäivää vietetään 25.5. Kaksi kertaa vuodessa vietettävä Siivouspäivä muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Miten myyjän ja kirppislöytöjä etsivän ostajan kannattaa valmistautua Siivouspäivään? Tuottaja / perustaja Tanja Jänicke antaa parhaat vinkkinsä:

  1. Suunnittele sopiva myyntipaikka: Siivouspäivän ideana on tehdä kierrätyksestä ketterää lähellä omaa kotia. Paras myyntipaikka voi olla yhtä hyvin omalla pihalla kuin paikoilla joilla liikkuu paljon ihmisiä, kuten puistossa, bussipysäkin lähellä tai kaupan kulmalla. Voit lyöttäytyä kimppaan muiden myyjien kanssa tai pystyttää myyntipöydän vaikka olohuoneeseesi tai mökkipihallesi.
  2. Markkinoi myyntipöytääsi: Kun merkitset myyntipöytäsi Siivouspäivän karttaan, et tarvitse erikseen kaupungin lupaa myyntipöydän pystyttämiseen kaupungin alueelle. Samalla kartta toimii loistavana mainoksena, sillä ostajat suunnittelevat oman Siivouspäivä-reittinsä sen avulla. Tiedot omasta myyntipisteestä voi jakaa kartan kautta kätevästi sosiaalisen median kanaviin oman kaveripiirin tietoon. Siivouspäivän sivuilta löytyy myös materiaalipankki, josta voi ladata vaikka logon Facebook-tapahtumaa varten. Sieltä löytyy myös valmiita julisteita esimerkiksi ilmoitustauluille tai porraskäytäviin tulostettavaksi.
  3. Panosta esillepanoon: Tee myyntipöydästäsi hauska ja kaunis! Persoonallisuus pysäyttää ostajat. Toki myös pöydän siisteyteen kannattaa panostaa, ja esimerkiksi vaatteet kannattaa silittää myyntiä varten ja ripustaa rekille. Mieti myös, mitä tavaroita laitat myyntiin minäkin vuodenaikana. Nyt kesän kynnyksellä on helpompi päästä eroon hellemekoista kuin laskettelumonoista, joita kannattaa ehkä mieluummin kaupata syksyn Siivouspäivässä. Sen sijaan esimerkiksi astiat ja lasten lelut menevät hyvin kaupaksi ympäri vuoden, samoin paljon kysytyt vinyylilevyt.
  4. Pohdi tuotteillesi sopiva hinta: Jos tavoitteenasi on päästä käytetyistä tavaroistasi eroon, hinnoittele ne maltillisesti. Toki myös tinkaaminen kuuluu asiaan, ja hintaa voi muuttaa lennosta, jos huomaa alkuperäisen pyynnön olevan ostajille liian korkea. Toisaalta sopiva hinta riippuu paitsi myynnissä olevasta tavarasta, myös myyjän omista taidoista. Kerran tapasin kaksi nuorta poikaa, jotka olivat jo myyneet 370 eurolla omia vanhoja lelujaan, ja kun ne oli myyty, he alkoivat myydä tavaroita naapurinkin pöydästä. Innokkaimmat myyjät eivät päästä ostajia kulkemaan ohi.
  5. Ostaja, tutustu tarjontaan ja suunnittele reittisi: Ostajan kannattaa tutkia Siivouspäivän karttaa etukäteen. Ostelemaan -osiossa voi klikata erilaisia hakuja, ja katsoa kenellä myyjällä on kaupan esimerkiksi kenkiä, lastenvaatteita tai muuta sellaista mistä olet erityisen kiinnostunut. Siivouspäivän erityispiirre on se, että sillä ei ole tiettyä aukeamisaikaa, vaan myyntipisteet voivat aueta milloin vain. Parhaat löydöt saattaa siis tehdä vielä illalla vasta avatusta myyntipöydästä.
  6. Käytä Siirtoa, se on käteistä kätevämpi maksutapa: Mobiilimaksaminen on nykyaikainen ja turvallinen tapa maksaa ja vastaanottaa maksuja. Rekisteröidy Siirto-palveluun jo ennen Siivouspäivää, jotta kaupankäynti tapahtumassa sujuu mutkattomasti ja nopeasti. Myyntipisteelle kannattaa tulostaa myös lappu, jossa on puhelinnumerosi, ja jossa kerrot ottavasti vastaan Siirto-maksuja. OP:n asiakkaana voit ottaa Siirto-maksun käyttöösi OP-mobiilissa tai Pivossa. Jos et ole vielä OP:n asiakas, voit ottaa palvelun käyttöösi Pivossa tai muussa Siirto-sovelluksessa sellaisen pankin tunnuksilla, joka on Siirto-maksun tarjoaja. Lue lisää.
  7. Vietä mukava päivä! Siivouspäivä on yhteisöllinen ja sosiaalinen tapahtuma, jossa kohdataan ihmisiä ja nautitaan mukavasta kirpputorihumusta.

Siivouspäivää vietetään lauantaina 25.5.

Lue seuraavaksi:

Onko kotonasi aarre? Näistä arkisista tavaroista on tullut keräilykohteita

OP sosiaalisessa mediassa