Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu

Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?

Mikä on Siirto-maksu? Missä tilanteissa sitä kannattaa käyttää?

 • Siirto-palvelun avulla voit sekä lähettää että vastaanottaa rahaa, ja lähettää maksupyyntöjä. Jaa vaikka lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi, hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille tai siirrä rahaa puolisolle helposti ilman avainlukua. Harva kantaa enää paljoakaan käteistä rahaa mukanaan – Siirto on kätevä ratkaisu käytännön ongelmiin pienehköjen summien siirtelyssä kavereiden kesken.
 • Siirto-maksuja voivat tällä hetkellä maksaa OPn, S-Pankin, ja Nordean asiakkaat. Myöhemmin mukaan on tulossa Aktia. Siirto-maksua voi käyttää yhtä hyvin OP-mobiililla ja Pivolla kuin Nordean ja S-pankinkin mobiilisovelluksilla, kunhan vastaanottaja on aktivoinut Siirto-maksut omasta puhelimestaan.

Mitä hyötyä Siirto-maksusta on? Onko se helppo käyttää?

 • Siirto on nopea ja helpottaa arkea. Raha siirtyy kaverisi tilille saman tien, vaikka hänen tilinsä olisikin toisessa pankissa.
 • Et tarvitse vastaanottajan tilinumeroa maksun lähettämiseen, vaan maksu löytää perille vastaanottajan puhelinnumeron perusteella.
 • Siirto-maksujen tekeminen ja vastaanottaminen on helppoa. Voit näppäillä vastaanottajan puhelinnumeron OP-mobiilissa kohdassa Uusi maksu. Pivossa maksuja pääsee tekemään lennokki-ikonin kohdalta.
 • Siirrolla voi myös lähettää maksupyyntöjä. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun ostetaan porukalla yhteinen lahja, ja ostaja haluaa muistuttaa kaveriporukkaa maksamisesta.
 • Saapuvista maksuista tulee heti ilmoitus puhelimeen.

Onko Siirto-maksujen tekeminen turvallista?

 • Siirto –maksut ovat rakennettu turvalliseksi ja helpoksi käyttää. Jokainen ostos varmistetaan tunnistautumalla ja käyttämällä Pivon kaltaista sovellusta asiakas voi varmistua rahan siirtämisestä reaaliajassa.

OPn Pivo-sovelluksellakin voi maksaa kaverille pelkän puhelinnumeron avulla. Voivatko sitä käyttää kaikkien pankkien asiakkaat?

 • Pivo-sovelluksen voivat ladata ja sillä voivat maksaa kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaat, kaikkien suomalaisten pankkien tileille. Uuden maksun voit tehdä painamalla Maksut -kuvaketta.
 • Rahat siirtyvät useimmissa tapauksissa reaaliaikaisesti eri pankkien välillä. Siirtymisessä voi olla 1-2 pankkipäivän viive, mikäli maksun lähettäjä tai vastaanottaja on jonkin muun pankin kuin OPn, S-Pankin tai Nordean asiakas. Tämä johtuu siitä, että tällöin maksun siirtyminen perustuu tavalliseen tilisiirtoon, eikä Siirto-teknologiaan.

Voinko lähettää Pivolla rahaa esimerkiksi Danske Bankin asiakkaalle?

 • Voit, jos Danske Bankin asiakas on ladannut itselleen Pivo-sovelluksen. Maksu ei siirry reaaliajassa.

Onko puhelinnumerolla tehtävillä maksuilla jotain euromääräistä ylärajaa?

 • Pivolla voi maksaa kaverimaksuja yhteensä 500 eurolla päivässä ja 15 000 eurolla vuodessa. Omat henkilökohtaisesti asetetut päiväkohtaiset korttimaksurajat vaikuttavat myös.
 • OP-mobiilissa tehtävien Siirto-maksujen päiväkohtainen raja on 150€.

Joko kokeilit maksaa Pivolla verkkokauppaostoksesi? Näin homma toimii: Helpompaa nettishoppailua – näin maksat Pivolla verkkokaupoissa

Asiantuntijana jutussa toimi yksikönpäällikkö Kristian Luoma OPn uusista liiketoiminnoista.

Lue myös: Selfie-maksuja ja älysormuksia? Näin maksamme ostoksemme vuonna 2020

OP sosiaalisessa mediassa