Neljä tapaa maksaa turvallisesti kotimaan matkalla

Monet matkaavat tänä kesänä kotimaassa. Säälle emme voi mitään, sen sijaan ostosten turvallisuuteen voimme vaikuttaa. Oli kyseessä sitten hotelliyön maksaminen tai hankinnat mökkireissua varten, näillä vinkeillä varmistat, että maksu sujuu turvallisesti.

Yksi tapa vähentää turhia huolia lomamatkan aikana on maksaa ostokset turvallisesti. Keräsimme yhteen neljä keinoa turvalliseen ostamiseen.

1. Vältä käteistä, maksa kortilla

Setelit ja kolikot kulkevat useiden käsiparien kautta. Vaikka käteisen käytön vaikutuksista koronapandemian leviämiseen ei ole täsmällistä tutkittua tietoa, monet kauppiaat pyytävät asiakkaita välttämään käteistä ja maksamaan kortilla.

Kortilla maksaessa kannattaa käyttää lähimaksua, jolloin välttyy koskettamasta kaupan maksupäätelaitetta ja maksaminen sujuu kätevästi ilman tunnuslukua. Monissa kaupoissa kassapisteet on myös suojattu muovipleksein tartuntojen ehkäisemiseksi.

2. Majoitus ja hankinnat kannattaa maksaa luottokortilla

Esimerkiksi mökkireissun viettoon hankitut tavarat kannattaa hankkia luottokortilla, sillä OP:n kortteihin sisältyy omistaja-asiakkaille Tuoteturvavakuutus. Se vakuuttaa ostoksesi puolen vuoden ajaksi. Osuuspankin omistaja-asiakkaana luottokortilla tehdyt ostot kerryttävät myös OP-bonuksia.

Jos kesäloman viettoon liittyy majoitusten varaamista tai esimerkiksi auton vuokraaminen, edellyttää kauppias yleensä, että asiakkaalla on luottokortti. Näin maksun saaja varmistaa asiakkaan maksukyvyn.

Luottokortilla maksaminen on turvallista myös asiakkaalle. Hankalassa tilanteessa voit saada rahasi takaisin luottokorttiyhtiöltä. Jos esimerkiksi luottokortilla maksamasi hotellivaraus perutaan, eikä hotelli hyvitä peruuntunutta varausta, luottokorttiyhtiö korvaa sinulle majoituksen hinnan.

3. Maksa matkapuhelimella

Ostokset voi maksaa myös matkapuhelimeen ladattavalla Pivo-sovelluksella. Sovellus toimii Android-puhelimissa. Kun kortin tiedot on päivittänyt Pivoon, ei kassalla tarvitse enää muovista korttia tai käteistä.

Pivossa on käytössä lähimaksu, jolla voit maksaa kassalla ilman korttia tai käteistä. Toisin kuin korttien lähimaksussa, Pivon lähimaksulla voi maksaa yli 50 euron ostoksia, joten se on oiva tapa välttää maksupäätteisiin koskemista. Pivolla voit myös siirtää rahaa kaverille pelkän puhelinnumeron perusteella ja maksaa ostokset verkkokaupassa.

Mökkireissun tai grilli-illallisen kulut voi kätevästi tasata seurueen kesken Pivon tai OP-mobiilin Siirto-maksulla. Siirto-maksulla raha siirtyy pelkän puhelinnumeron välityksellä tililtä toiselle, eikä käteistä tai tilinumeroita tarvita. Pivoa voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

4. Tee ostokset verkossa

Tilaa esimerkiksi mökkireissun ruokaostokset kätevästi etukäteen netistä. Ostoksien maksaminen netissä onnistuu kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Luottokortti tuo turvaa verkkomaksamiseen. Jos esimerkiksi et koskaan saa nettikaupasta tilaamaasi tavaraa tai se on virheellinen voit saada korvauksen luottokorttiyhtiöltä. Luotollisella kortilla maksaminen tuo myös joustoa, sillä saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Verkossa voi maksaa turvallisesti myös Pivolla. Sovelluksessa voit valita veloitettavaksi maksuvälineeksi luottokorttisi, eikä sinun tarvitse erikseen antaa luottokorttitietojasi verkkokaupalle.

Lue myös:

Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu

OP sosiaalisessa mediassa