Näin säästät satoja euroja vuodessa – 4 esimerkkiä, miksi omistaja-asiakkuus kannattaa

Osuuspankkien omistaja-asiakkaat hyötyvät asioinnista kertyvien bonusten lisäksi useista alennuksista. Laskimme, miten neljässä erilaisessa tilanteessa syntyy säästöä.

Omistaja-asiakkaille kertyy OP-bonuksia automaattisesti kuukausittaisen asioinnin mukaan. Bonuksilla kuitataan esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja. Mitä enemmän palveluita asiakkaalla on keskitettynä OP:lle, sitä enemmän bonuksia kertyy. Bonuslaskurilla voi laskea, kuinka paljon itse arviolta hyötyy omistaja-asiakkuudesta.

Bonuksia kerryttävät tileillä olevat varat, OP-Visan ja OP-Mastercardin Credit-ominaisuudella maksetut ostokset, maksetut vakuutusmaksut, lainat sekä säästöt ja sijoitukset.

Lisäksi omistaja-asiakkaat saavat alennuksia OP:n palveluista sekä yhteistyökumppanien palveluista. Pelkästään niitä hyödyntämällä säästö voi olla satoja euroja vuodessa.

Laskimme neljä esimerkkiä, jotka osoittavat, kuinka paljon rahanarvoisia bonuksia erilaisissa tilanteissa asioinnista kertyy.

1. Päivittäiset raha-asiat ja vakuutukset:

Esimerkki: nelihenkinen Salmisten perhe, vanhemmat + lapset 10 ja 15 vuotta.

Kaikki perheenjäsenet ovat mukana perhekokonaisuudessa, jolloin jokaisen asiakkuudesta kertyy bonuksia. Perhekokonaisuuteen voi liittää vanhempien lisäksi kaikki perheen lapset iästä riippumatta ja omistaja-asiakkaat saavat esimerkiksi käyttötilin varoille 0,1 prosentin koron nollakoron sijaan. Omistaja-asiakkuus on myös hyvä lahjaidea vaikkapa sukulaislapselle - jäsenosuusmaksu voi mainiosti toimia lapsen ensimmäisenä sijoituskohteena, kun osuuteen sijoitettu summa säilyy säästössä.

Vanhemmilla on asuntolainaa yhteensä 280 000 euroa ja rahastoissa säästöjä 5 000 ja 7 000 euroa. Molemmille lapsille säästetään rahastoihin, ja heillä on niihin kertynyt yhteensä 8 000 euroa. Perheellä on koti- ja autovakuutukset sekä lapsilla terveysvakuutukset. Vakuutuksiin perheellä menee yhteensä 2 000 euroa vuodessa. Rahaa perheen tileillä on keskimäärin 5 000 euroa kuukaudessa. Vanhemmat maksavat OP-Visalla ostoksia noin 500 eurolla kuukaudessa.

OP-Bonuksia perheen asioinnista kertyy noin 785 euroa vuodessa. Näitä käytetään suoraan esimerkiksi palvelu- ja vakuutusmaksuihin.

Näiden lisäksi perhe saa alennusta esimerkiksi päivittäispalveluista, vakuutuksista ja säästämisen ja sijoittamisen palveluista. Näiden alennusten myötä perhe säästää arviolta 200 euroa vuodessa.

Lisäksi perhe hyötyy oman osuuspankkinsa eduista, kuten alennuksista OP:n yhteistyötahojen palveluista ja tapahtumista.

Kokonaisuudessaan perhe säästää siis noin 850–1000 euroa vuodessa verrattuna siihen, jos eivät olisi omistaja-asiakkaita.

2. Uusi koti

Esimerkki: 24- ja 25-vuotias pariskunta Jenna ja Mikko, jotka ovat ostamassa ensiasuntoa.

Heillä on yhteinen koira ja kumpikin on säästänyt asp-tilille. Ensiasuntoa varten he saivat 145 000 euron ASP-lainaa, sillä ASP-säästöjä heille oli kertynyt tarvittavat 16 000 euroa. Lisäksi heillä on kotivakuutus, joka maksaa noin 250 euroa vuodessa sekä koira- ja henkilövakuutukset, jotka maksavat yhteensä noin 500 euroa vuodessa. Mikko säästää 30 euroa kuukaudessa rahastoon, jossa on jo kasassa 3000 euroa ja Jennalla on osakesäästöjä, joista ei kerry bonuksia, mutta joiden kaupankäyntikulut ovat omistaja-asiakkaalle edullisemmat. OP Visa Credit -ostoksia pariskunta tekee noin 600 eurolla kuukaudessa.

OP-bonuksia Jennalle ja Mikolle kertyy noin 401 euroa vuodessa.

Näiden lisäksi he saavat alennusta esimerkiksi päivittäispalveluista, vakuutuksista ja säästämisen ja sijoittamisen palveluista. Näiden alennusten myötä säästöä kertyy arviolta 150 euroa vuodessa.

Lisäksi pariskunta hyötyy oman osuuspankkinsa eduista, kuten alennuksista OP:n yhteistyötahojen palveluista ja tapahtumista.

Kokonaisuudessaan Jenna ja Mikko säästävät siis noin 500–650 euroa vuodessa verrattuna siihen, jos he eivät olisi omistaja-asiakkaita.

3. Sijoittaminen

Esimerkki: 36-vuotias sinkku Marko, joka on päättänyt alkaa säästää ja sijoittaa tavoitteellisemmin.

Hänellä on oma asunto, jonka lainaa hän on ehtinyt lyhentää jo niin, että jäljellä on enää 50 000 euroa. Haaveissa on isompi asunto, ja nykyisen asunnon pitäminen sijoitusasuntona kiinnostaa myös. Sijoituspäätöksiä pähkäillessään henkilö saa paljon apua Oma sijoituskumppani -yhteyshenkilöltään pankissa, jonka kanssa hän laskee eri vaihtoehtoja ja saa suosituksia sijoittamisen aloitukseen.

Hän päätyy ostamaan itselleen uuden asunnon, jota varten hän ottaa 180 000 euron lainan ja vanha asunto siirtyy sijoitusasunnoksi. Siitä kertyvät vuokratuotot 400 euroa kuukaudessa hän sijoittaa osakkeisiin ja lisäksi säästää palkastaan 200 euroa kuukaudessa rahastoihin, joiden merkintä-, vaihto- ja lunastuspalkkiot hän saa veloituksetta.

Vakuutuksiin hänellä menee vuodessa noin 150 euroa ja OP Visa Credit -kortilla hän maksaa kaikki ostoksensa noin 1 000 euroa kuukaudessa ja lyhentää luoton aina kuukauden päätteeksi. Tileillä hänellä on rahaa noin 3 000 euroa kuukaudessa.

OP-bonuksia Markolle kertyy noin 620 euroa vuodessa.

Näiden lisäksi hän saa alennusta esimerkiksi päivittäispalveluista, vakuutuksista ja säästämisen ja sijoittamisen palveluista, joita erityisesti käyttää aloittavana sijoittajana. Näiden alennusten myötä säästöä kertyy arviolta 150 euroa vuodessa.

Lisäksi hän hyötyy oman osuuspankkinsa eduista, kuten alennuksista OP:n yhteistyötahojen palveluista ja tapahtumista.

Kokonaisuudessaan Marko säästää siis noin 700–900 euroa vuodessa verrattuna siihen, jos hän ei olisi omistaja-asiakas.

4. Vapaa-aika

Esimerkki: 50-vuotias Merja on omistaja-asiakas, joka käyttää ahkerasti OP:n yhteistyökumppanien etuja.

Hänellä on C More Total -urheilu- ja viihdepaketti, jonka saa omistaja-asiakkaana etuhintaan: ensimmäinen kuukausi maksutta ja seuraavat 11 kuukautta hintaan 20,95 euroa/kk (normaalisti 29,90 euroa/kk).

Lisäksi hän on suojannut tietokoneensa F-Secure TOTAL -tietoturvapaketilla, jonka sai käyttöönsä maksutta puoleksi vuodeksi, ja sen jälkeen hintaan 49,90 euroa/vuosi (normaalisti 79,90 euroa).

Autoa Merjalla ei ole, mutta omistaja-asiakkaana hän rekisteröityi maksutta DriveNow-palvelun käyttäjäksi (normaalisti 30 euroa) ja sai 15 euron arvosta ilmaista ajoaikaa ensimmäistä ajokertaa varten. Merja on myös hurahtanut kotijoogaan, jossa apuna on verkkojoogapalvelu Yogaian jäsenyys. Kuukauden jäsenyyden Merja sai puoleen hintaan 10 euroa (normaalisti 19,99 euroa).

Pelkästään näistä eduista Merjalle kertyy säästöä 238 euroa vuodessa. Lisäksi hän hyödyntää oman osuuspankkinsa omistaja-asiakasalennuksia esimerkiksi paikallisissa tapahtumissa, ja näin säästöä kertyy vielä muutama kymmenen euroa lisää.

Yhteensä Merja säästää yli 300 euroa vuodessa pelkkiä yhteistyökumppanien etuja hyödyntämällä.

Lue lisää osuuspankin omistaja-asiakkuudesta ja omistaja-asiakkaaksi liittymisestä.

OP sosiaalisessa mediassa