Näin pääset helpoimmalla raha-asioiden hoidossa - OP-mobiilin kätevimmät ominaisuudet

Mobiiliavain, puhelinnumerolla maksaminen, omistaja-asiakkaan edut, viivakoodiskanneri… Joko tunsit nämä OP-mobiilin ominaisuudet? Kokoamillamme vinkeillä raha-asiasi hoituvat näppärimmin!

1. Mobiiliavain

Mobiiliavain on OP-mobiilin vahvistusväline, joka tulee korvaamaan avainlukulistan. Mobiiliavain kannattaakin ottaa heti käyttöön. Mobiiliavaimen 4–8-numeroisella, itse valitulla PIN-koodilla, voit hyväksyä OP-mobiilissa tapahtumat, jotka aikaisemmin ovat vaatineet avainlukulistaa. Mobiiliavaimen käyttöä laajennetaan vaiheittain kaikkiin palveluihin, joissa tällä hetkellä käytetään avainlukulistaa.

Mobiiliavain on osa OP-mobiilia, joten et joudu lataamaan erillistä sovellusta käyttääksesi sitä. Voit ottaa Mobiiliavaimen käyttöön kohdasta Muut -> Asetukset -> Mobiiliavain.

2. Omistaja-asiakkaan edut siellä missä sinäkin

Oletko jo tutustunut OP-mobiilista löytyviin omistaja-asiakkaan etuihin? OP:n yhteistyökumppanit tarjoavat omistaja-asiakkaille monenlaisia etuja, jotka säästävät kukkaroa ja tuovat iloa vaikka koko perheelle. Kyseiset edut voi kätevästi myös lunastaa OP-mobiilin kautta.

Löydät OP:n valtakunnalliset ja oman pankkisi yhteistyökumppaneiden edut kohdasta Muut -> Omistajaedut -> Edut ja tapahtumat.

3. Puhelinnumerolla maksaminen

Kun aktivoit Siirto-maksut OP-mobiilissa tai Pivossa, voit siirtää rahaa puhelinnumeroa käyttäen OP:n, Nordean ja S-Pankin tilien välillä. Tämä on superkätevää erityisesti silloin, kun et tiedä maksun vastaanottajan tilinumeroa, mutta puhelinnumero on tiedossa. Parasta on, että rahat siirtyvät kaverin tilille saman tien, vaikka tili olisikin eri pankissa. Jaa vaikka lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi tai hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille.

Nykyään myös verkkokauppaostoksia voi maksaa Siirto-maksuina ilman luottokortin numeroa tai avainlukulistaa.

Ota Siirto-maksut käyttöön kohdasta Muut -> Siirto-maksut.

4. Sormenjälkitunnistus

Tiesitkö, että pääset kirjautumaan OP-mobiiliin ja käsiksi pankkiasioihisi vain sormenjälkeä näyttämällä? Sinun ei siis tarvitse kirjautuessasi näpytellä käyttäjätunnusta ja salasanaa, ja esimerkiksi saldon tsekkaus sujuu mahdollisimman nopsasti. Saat ominaisuuden käyttöösi kohdassa Muut -> Asetukset -> Kirjaudu sormenjäljellä.

5. Viivakoodiskanneri

Voit maksaa viivakoodillisia laskuja käyttämällä OP-mobiilin viivakoodiskanneria. Löydät sen "Uusi maksu" -painikkeen alta, kun olet maksamassa laskua. Painamalla viivakoodi-ikonia kamera käynnistyy ja voit osoittaa sillä laskussa olevaa viivakoodia, josta OP-mobiili poimii maksun tiedot. Säästyt siis ylimääräiseltä näpyttelyltä. Kaikkein kätevimmin hommat hoituvat, kun laskun maksun jälkeen valitset maksavasi ko. laskun jatkossa e-laskuna. Sen voit sitten vain käydä näppärästi hyväksymässä Mobiiliavaimella.

6. Vahinkoapu

Mikäli joudut vahinkotilanteeseen, Vahinkoapu kertoo, kuinka sinun kannattaa toimia. Löydät Vahinkoavun Vakuutukset -välilehden yläreunasta. Kirjoita hakukenttään, millainen vahinko sinulle sattui (esimerkiksi ”matkapuhelimen näyttö hajosi” tai ”lapsi sairastui”) niin saat selkokieliset ohjeet, miten kannattaa toimia. OP-mobiililla voit myös ilmoittaa sattuneesta vahingosta heti tapahtumapaikalta.

7. Kätevä kaveri reissussa

OP-mobiilin avulla hallitset talouttasi myös reissun päällä. Voit esimerkiksi muuttaa korttisi päiväkohtaisia turvarajoja matkan ajaksi helposti ja nopeasti. Lisäksi saat nostettua OP-Visa -korttisi luottorajaa tai haettua Joustoluottoa, jos matkakassa tarvitsee pikaista täydennystä. Ja jos matkalla sattuu jotain lääkärikäyntiä vaativaa, niin löydät OP-mobiilista matkavakuutuskorttisi useille eri kielille käännettynä.

8. Sijoitukset käden ulottuvilla

Osakesijoittajan työkalut kulkevat OP-mobiilissa aina mukanasi. Voit käyttää OP-mobiilin kautta samoja osakesijoittamisen palveluita, jotka sinulla on käytössäsi op.fi:ssä. Jos olet ottanut käyttöön reaaliaikaiset uutiset ja markkinainformaation, näet ne myös puhelimestasi tai tabletistasi. Osaketutkimuksen palveluista käytössäsi on joka päivä ilmestyvä aamukatsaus sekä yhtiökohtaiset analyysit. Voit tilata kurssihälytyksiä ja yhtiöanalyyseja seuraamistasi yhtiöistä, ja ne tulevat ilmoituksina kännykkääsi vaikka et olisikaan kirjautuneena OP-mobiiliin. Myös kaupankäynti ja omien sijoitusten seuranta on OP-mobiilissa helppoa ja nopeaa.

OP-mobiilin kautta voit tehdä kätevästi myös rahastomerkintöjä.

9. Palkkatiedot mobiilissa

Palkkapäivänä voi olla tarvetta palkan tarkemmalle tarkastelulle. Tämä hoituu kätevästi OP-mobiilin kautta, sillä palkkalaskelma löytyy OP-mobiilista Tilit ja kortit -osiosta.

Vinkit antoi OP-mobiilin tuotepäällikkö Matti Mikkonen.

OP on Suomen paras Mobiilissa! OP palkittiin parhaasta mobiilikokemuksesta 6.11.2018 julkaistussa BearingPointin Digimenestyjät -tutkimuksessa. Mobiili-ulottuvuudessa on yhteensä n. 40 arviointikriteeriä, joilla tarkastellaan mobiilipalvelujen käytettävyyttä ja toiminnallisuuksia.

OP sosiaalisessa mediassa