Ärsyttääkö tilinumeron muistelu? Siirto-maksulla raha siirtyy puhelinnumerolla

Unohda käteisen nostaminen ja tilinumeroiden kanssa pelaaminen! Tarvitset maksamiseen vain älypuhelimesi, sovelluksen ja vastaanottajan puhelinnumeron.

Facebook-kirppikset, pieni laina kaverilta, ravintolalaskun jakaminen porukan kesken… Usein tuntuu hankalalta muistella tilinumeroita saati marssia automaatille käteistä hakemaan.

Vaan enää ei tarvitse. Nykyisin rahanvaihto käy älypuhelimen ja puhelinnumeron välityksellä, kunhan puhelimeen lataa siirron mahdollistavan sovelluksen. Niitä ovat esimerkiksi OP-mobiili, Pivo, MobilePay ja Nordea Siirto.

Siirrolla raha siirtyy välittömästi

Osuuspankin ja Nordean asiakkaiden välillä raha siirtyy nykyään välittömästi.

– Suurimmat pankit ja pankkiautomaateilta tuttu Automatia ovat kehittäneet yhteistyössä Siirto-nimisen alustan, joka siirtää rahat näiden pankkien välillä reaaliaikaisesti. Maksu näkyy siis toisen tilillä välittömästi, riippumatta päivästä ja kellonajasta. Lisäksi Siirto on kotimainen, ja saanut käyttäjiensä keskuudessa loistavan vastaanoton, OP:n mobiilimaksamisen liiketoimintapäällikkö Matti Rusila kertoo.

Osuuspankin ja Nordean mobiilisovellukset OP-mobiili, Pivo ja Nordean Siirto tarjoavat Siirtoa automaattisesti. Palvelun käyttöönotto ja käyttö vaihtelee sovelluksittain, mutta on aina helppoa.

– Vuonna 2018 Siirrolla lähetettiin rahaa jo yli 300 miljoonan euron edestä ja se onkin Suomen suosituin mobiilimaksutapa.

Palvelu ilmoittaa, jos vastaanottajalla ei ole vielä käytössään Siirtoa. Samalla vastaanottajalle voi lähettää kutsun palvelun käyttäjäksi.

Siirto-alustan mahdollistama, pankkien välinen reaaliaikainen rahansiirto on ainoa laatuaan Suomessa – maksuttomana palveluna siis.

– MobilePaylla voi siirtää rahaa vain henkilölle, jolla on myös käytössään MobilePay.

Mobiilimaksaminen kasvussa

Näyttää siltä, että suomalaiset ovat ottaneet mobiilimaksamisen omakseen viimeisen parin vuoden aikana.

Esimerkiksi mobiililompakkosovellus Pivolla on jo yli 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Pivon voivat ladata käyttöönsä kaikkien pankkien asiakkaat. Rahansiirtojen lisäksi Pivoa voi käyttää maksuvälineenä kivijalkakaupassa ja verkossa.

Myös Siirto sopii verkkokaupassa maksamiseen – sillä voi maksaa jo tuhansissa verkkokaupoissa nopeasti ja turvallisesti. Verkkokaupassa tunnistat Siirto-maksutavan oranssista Siirto-logosta muiden maksutapojen joukossa, Pivon tunniste on Pivon oma turkoosi logo.

– Kun maksat Siirrolla tai Pivolla sinun ei tarvitse kaivaa luottokortin tietojasi tai pankkitunnuksiasi esille, vaan maksu hyväksytään käyttämässäsi sovelluksessa. Tällöin sinun ei myöskään tarvitse luovuttaa korttitietojasi verkkokaupalle, vaan voit olla varma, että ne säilyvät turvassa.

Matti Rusila ei kuitenkaan usko, että käteinen tai kortilla maksaminen olisivat katoamassa kokonaan, ainakaan lähitulevaisuudessa. Sen sijaan hän ennustaa, että maksuvälinetarjonta monipuolistuu entisestään.

– Mobiilimaksaminen on turvallista ja loppujen lopuksi erittäin helppoa, hän korostaa.

– Sovellusten tarkoitus on helpottaa arkea ja maksamista, eikä monimutkaistaa asioita. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua rauhassa ja miettiä, mitä ominaisuuksia itse tarvitsee. Yhä useampi tekee Siirto-maksuja muusta pankkiasioinnista tutussa OP-mobiilissa.

Siirto – siirrä raha välittömästi

Mikä? Pankkirajat ylittävä mobiilimaksutapa, jolla on lähes miljoona käyttäjää. Alustan avulla voi siirtää rahaa reaaliaikaisesti OP:n ja Nordean asiakkaiden välillä. Palvelua on mahdollista käyttää joko oman mobiilipankin tai mobiililompakon kautta, joissa Siirtoa tarjotaan maksuvaihtoehtona automaattisesti.

Edut: Siirrä rahaa pelkän puhelinnumeron perusteella, raha näkyy vastaanottajan tilillä välittömästi.

Mihin sopii: OP:n ja Nordean asiakkaille helpoin ja nopein tapa siirtää rahaa henkilöltä toiselle.

Pitääkö vastaanottajan olla saman pankin asiakas? Ei tarvitse. Raha liikkuu reaaliajassa Siirto-sovellusten välillä. Vastaanottajalla täytyy olla Siirto-palvelu aktivoituna sovelluksessaan.

Pitääkö maksun vastaanottajalla olla sama palvelu käytössä? Pitää. Palvelu ilmoittaa, jos vastaanottaja ei vielä käytä Siirtoa, ja tarjoaa mahdollisuuden kutsua vastaanottaja Siirron käyttäjäksi.

Missä palvelu otetaan käyttöön? OP-mobiilissa, Pivossa tai Nordean Siirto-sovelluksessa.

Ota huomioon: Jos olet vasta lisännyt yhteystiedon, tarkista, että puhelinnumero on oikea – aivan, kuten tekisit tilinumeronkin kanssa. Jos numero on väärä ja virheellisen numeron omistaja on Siirron käyttäjä, raha siirtyy väärälle henkilölle.

Tutustu tarkemmin:

Lue lisää Siirrosta

OP sosiaalisessa mediassa