Yhteisautolla harrastuksiin ja mökille – Kotkan kaupunki ja asukkaat opettelevat sähköauton käyttöä yhdessä

Kotkan kaupunki vuokraa nyt sähköautojaan myös yksityisihmisille ja yrityksille. Kokeilu tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua sähköauton käyttöön ja tarjoaa ongelmatilanteissa tukea.

Kun kotkalainen Jenny Holm tarvitsee autoa, hän ottaa esiin älypuhelinsovelluksen. Sieltä Holm tarkastaa, onko kaupungin keskustassa sijaitsevassa Toriparkissa vapaita autoja ja tekee autoon varauksen haluamalleen ajankohdalle. Myös auton ovien avaus onnistuu saman sovelluksen kautta.

Autot kuuluvat Kotkan kaupungin kokeiluun, jossa testataan sähköautojen yhteiskäyttöä osana kestävää kehitystä. Vuoden 2017 syksystä lähtien yksityishenkilöt ja yritykset ovat voineet vuokrata arki-iltaisin ja viikonloppuisin kahta Renault Zoeta, jotka ovat päivisin kaupungin käytössä.

Vuokramahdollisuudesta innostunut Holm on käyttänyt autoja lähes viikottain.

– Asun ydinkeskustassa ja kivenheiton päässä työpaikastani, joten omalle autolle ei ole tarvetta. Välillä pitää kuitenkin päästä paikkoihin, jonne on haastavaa kulkea julkisella liikenteellä, hän toteaa.

Yhteisautolla Holm muun muassa kuljettaa tytärtään harrastuksiin, ajaa tallille ja käy silloin tällöin patikoimassa. On autolla hoidettu pieni muuttokin.

Vuoden 2018 loppuun kestävän kokeilun tavoitteena on tarjota asukkaille joustava, ympäristöystävällinen liikenneratkaisu ja saada sähköautot luonnolliseksi osaksi kaupunkiympäristöä.

Kaupunki ei omista sähköautoja, vaan on hankkinut ne käyttöönsä OP Kulku leasing -palvelun kautta. Päivisin autoilla ajavat ahkerasti esimerkiksi kaupungin rakennus- ja pysäköinninvalvojat.

– Halusimme kuitenkin, että niitä hyödynnettäisiin myös virka-aikojen ulkopuolella, kertoo pilottia koordinoinut Kotkan kaupungin internet-suunnittelija Jari Pitkäkangas.

Käyttäjäkokemus kunniaan

Pitkäkankaan mielestä yhteisautot ovat ennen kaikkea kätevä tapa tutustuttaa ihmisiä sähköauton käyttöön. Monella on ollut auton käyttöön liittyviä kysymyksiä:

– Onko ajaminen vaikeaa? Ja kuinka pitkään lataus kestää? Me pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja toivottavasti hälventämään mahdollisia ennakkoluuloja, hän kuvailee.

Samalla kokeilusta saadaan arvokasta asiakaspalautetta, jonka avulla yhteisautojen käytöstä voidaan kehittää entistä sujuvampaa.

– Kerättyä tietoa voitaisiin hyödyntää vastaavissa kokeiluissa myös muissa kunnissa, Pitkäkangas pohtii.

Ongelmatilanteiden varalta yhteisautoa vuokraaville on muun muassa tarjolla puhelintukea vuorokauden ympäri. Autojen käyttäjille on myös perustettu oma Facebook-ryhmä, jossa voi jakaa sen käyttöön liittyviä kysymyksiä.

– Vastaanotto on ollut valtaosin positiivista, mutta kommenttien perusteella esimerkiksi auton lataukseen liittyvästä ohjeistuksesta on pyritty tekemään entistä selkeämpää. Sen jälkeen myös autojen käyttö on lisääntynyt, Pitkäkangas sanoo.

Nyt autoja vuokrataan useimmiten lyhyille matkoille mutta myös koko viikonlopun kestäville mökkireissuille.

Edullinen liikkumisen malli kaikille

Kaupunkilaiset saavat Kotkan yhteisauton käyttöönsä tunniksi 8 eurolla tai vuorokaudeksi 50 eurolla. Auton lataaminen sen kotipaikassa Toriparkissa ja muissa Virta-latausverkon latauspisteissä on käyttäjille maksutonta.

Holmille auton edullinen käyttöhinta on tärkeää sen ympäristöystävällisyyden ohella. Sähköauton ostaminen tuntuisi hänestä tällä hetkellä taloudellisesti liian suurelta loikalta.

– On hienoa, että haetaan uusia malleja liikkua niin, ettei välttämättä tarvitse omistaa autoa, Holm toteaa.

Kotkan yhteisautot herättävät positiivista huomiota kaupunkikuvassa. (Kuva: Jari Pitkäkangas)

Kotkan yhteisautot herättävät positiivista huomiota kaupunkikuvassa. (Kuva: Jari Pitkäkangas)

Yhteisautot ovat taloudellisesti järkevä malli myös Kotkan kaupungille. Kokeilun aloittamisesta on syntynyt muutaman tuhannen euron lisäkustannus, mutta sitä tasoittaa auton vuokrauksesta kerättävä tuotto, josta palautuu kaupungille 75 prosenttia.

Kokeilun kautta Holm on ihastunut sähköauton näppäryyteen ja hiljaisen ajokokemukseen. Sekä hän että Pitkäkangas haluaisivat nähdä Kotkassa yhteisautoja myös tulevaisuudessa.

– Itse toivon, että voisimme ottaa käyttöön myös muutaman auton lisää! Pitkäkangas sanoo.

Kotkan kaupunki on asettanut tavoitteeksi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi. Sähköllä ja muilla vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevia autoja tullaan varmasti siis hankkimaan lisää.

Kotkan kaupungin yhteisautokokeilu toteutetaan yhteistyössä OPn kehittämän OP Kulku -palvelun kanssa.

Kokeilussa ovat mukana myös Kotkan Energia, Karhu Voima, Xamk, Cursor ja kauppakeskus Pasaati.

OP sosiaalisessa mediassa