Suomi on maailman kallein maa moottoripyöräilylle

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala

op.median toimituspäällikkö

”Vakuutukset eivät kyllä ole koskaan ensimmäisenä aamulla mielessä”, on klassikkovitsi vakuutusalan ammattilaisten keskuudessa. Lause saa usein yleisön kuin yleisön nauramaan, sillä sen takana on totuuden siemen. On olemassa kuitenkin yksi poikkeus: prätkävakuutus.

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala

op.median toimituspäällikkö

Olen ollut naimisissa prätkämaailman kanssa 16-vuotiaasta saakka. Tuolloin sain painostettua äitini hankkimaan ensimmäisen kaksipyöräisen. Vuosi oli 1995 ja pyörä Yamaha TZR 125. Oli valtaisan ylpeä ja onnellinen punavalkoisesta piikkisestä prätkästäni.

Sittemmin tallissa on viihtynyt 13 moottoripyörää, jotka ovat vaihtuneet välillä varsin tiheään. Tällä hetkellä omistan kaksi kaksipyöräistä, kun pahimmillaan niitä on ollut samaan aikaan neljä.

Suomi on yksi maailman ankeimmista maista harrastaa kaksipyöräisiä. Kausi on naurettavan lyhyt ja keskellä kesää kuskin saattaa hyvinkin yllättää kirkkaalta taivaalta niskaan putoava rapsakka raekuuro. Päivän aikana lämpötila voi hyvin vaihdella kahden ja kahdenkymmenen asteen välimaastossa, joten ajovarusteet joutuvat todelliseen testiin.

Prätkäily on meillä myös julman hintaista. Pyörän hankintahintaa kasvattaa autovero, jota kannetaan siis myös moottoripyöräisistä. Karkeasti pyörän hinta on vähintään kolmasosan kalliimpi kuin muualla maailmassa.

Lisäksi nastarenkaiden repimä asfaltti tekee hallaa moottoripyörien renkaille erityisesti alkukeväästä. Keski-Euroopassa rengassarja saattaa kestää helposti parikymmentä tuhatta kilometriä, mutta meillä kiekot menevät käyttökelvottomiksi vähintään puolet nopeammin. Rengaskulut ovat siis tuplaten suuremmat.

Yksi suurimmista rahaa syövistä kuluista ajokaudella ovat kuitenkin vakuutukset. Kaksipyöräisten vakuutusmaksut ovat kaksinkertaiset autoihin verrattuna. Jos kyseessä on uusi ja tehokas sporttipyörä, ei ole kovinkaan harvinaista, että vuosittainen maksu on laajimman kaskovakuutuksen kanssa reilut 2000 euroa.

Suurimman järkytyksen olen kokenut ostaessani uuden enduropyörän. Myyjäliikkeen vakuutustarjous oli 5500€ ajokautta kohti. Summa juonti juurensa kahteen epäonniseen kuolemantapaukseen, joiden seurauksena crossi- ja enduropyörien vakuutukset haluttiin hinnoitella ulos.

5500 euroa on niin iso summa rahaa, että siihen mahtuisi perheemme kaikki muut vakuutukset: asunto, autot, lemmikit, lasten sairaskulut, matkavakuutukset ja hoitokuluvakuutukset. Loppuerällä koko porukka olisi voinut käydä kaukomatkalla. Tuskin minkään muun omaisuuden vakuuttaminen voi olla yhtä rajun hintaista.

Ei siis ihme, että prätkävakuutukset puhuttavat. Kun kaksi motoristia pääsevät samaan tilaan, kääntyvät puheet ennemmin tai myöhemmin siihen missä vakuutusyhtiössä pyörän vakuutukset ovat ja mitä ne maksavat.

Erityisen kiinnostava tilanne on, jos kahdella prätkäilyä harrastavalla kuskilla on samanlaiset kulkupelit. Silloin vertailussa on oikeasti järkeä, sillä eri pyörämallien välillä erot saattavat olla yllättävän isoja. Halvimmillaan hommasta selviää muutamalla satasella ja pahimmillaan mennään pitkästi kolmannelle tuhannelle.

Vakuutusmaksut rasittavat motoristin kukkaroa ennen kaikkea kesäkaudella, mutta onneksi tätä nykyä vakuutusmaksunsa voi jakaa tasaisemmin koko vuodelle. Kun maksut pilkkoo vaikkapa kymmeneen erään, tasapainottuu talous huomattavasti.

Mikä moottoripyörävakuutuksissa maksaa? Riski. Kun moottoripyörällä tapahtuu onnettomuus, on kyseessä lähes aina henkilövahinko. Sellainen syntyy siitä, kun prätkäilijä kolauttaa vaikkapa kyynärpäänsä maahan. Henkilövahingot ovat toki kalliimpia kuin tavaraan kohdistuneet.

Lisäksi vahingot ovat kalliimpia moottoripyörissä kuin autoissa. Kun kaksipyöräisellä kolahtaa, on lasku suurempi, sillä usein pyörä kellahtaa hässäkässä kyljelleen. Pienestä töytäisystä parkkipaikalla saattaa autolla selvitä muutamalla naarmulla, mutta kyljelleen kellahtanut prätkä kärsii suuriakin vahinkoja pieneltä vaikuttavassa tilanteessa.

Koska prätkävakuutukset ovat järeän hintaisia, tekee niitä myös mieli kilpailuttaa ja seurata tasaisin väliajoin. Kilpailuttamalla saattaa säästää muutaman prätkän taloudessa muutamasta satasesta tuhansiin euroihin vuodessa.

OPn moottoripyörävakuutus uudistuu huhtikuusssa 2018 – lue lisää

OP sosiaalisessa mediassa