Huhtikuun nastasade hajottaa tuulilaseja - Näin paljon lasin vaihtaminen maksaa

Useimmiten tuulilasivahinko sattuu kevään kynnyksellä, kun tiet ovat sulat ja autojen alla on edelleen reippaasti nastarenkaita.

Normaalisti kuukauden aikana OP:n vakuutusasiakkaiden tuulilaseja hajoaa noin tuhannesta kahteen tuhanteen kappaletta, mutta huhtikuu näkyy selkeänä piikkinä. Viime vuoden huhtikuussa vakuutuksesta korvattiin 7700 tuulilasia.

Yhteensä OP:n lasiturvalla korvattiin vuoden 2018 aikana noin 36 500 tuulilasia, joista reilut kaksi kolmasosaa vaativat tuulilasin vaihdon. Kolmannes laseista saatiin korjattua ilman vaihtoa.

Viime vuonna voimaan tullut katsastusasetuksen muutos on nostanut vaihdettujen tuulilasien määrää, sillä nykyään halki oleva tuulilasi voi tuoda hylkäävän katsastuspäätöksen. Muutos nojaa siihen faktaan, että rikkoutunut tuulilasi on turvallisuusriski ja useassa automallissa osa auton kantavaa rakennetta.

Keskimäärin tuulilasin vaihto maksaa noin 600 euroa, mutta kalleimmat lasit saattavat aiheuttaa autoilijan lompakkoon 1500-2000 euron loven. Hintaa nostaa esimerkiksi se, jos lasissa on lämmitys, sade- tai valotunnistin

– Erikoisemmissa tapauksissa yksittäiset lasinvaihdot saattavat liikkua jopa useissa tuhansissa euroissa, kertoo OP:n vakuutustarkastaja Timo Impinen.

Särö kannattaa korjata pikaisesti

Pelkkä lasin korjaaminen maksaa kiveniskemien osalta noin 35-70 euroa, joten sen kanssa selviää huomattavasti huokeammalla kuin lasin vaihdolla. Karkeasti ottaen kahden euron kolikon kokoinen kiveniskemä on korjattavissa, mutta sitä suuremmat vaativat lähtökohtaisesti uuden tuulilasin.

Mikäli tuulilasiin ilmaantuu särö, kannattaa se käydä näyttämässä tuulilasiammattilaisella mahdollisimman pian, sillä säröllä on tapana laajeta ja paheta ajan kanssa. Iskemäkohta kannattaa ensiapuna suojata teipillä, jotta vaurioon ei pääse likaa.

Tuulilasin hajoamisessa on kyse huonosta tuurista. Tyypillisesti tuulilasiin lentää kivi tai nasta ohitustilanteessa, johon kohteeksi joutuva auto ei useinkaan voi vaikuttaa. Hajoamista voi kuitenkin välttää yhdellä peruskikalla, joka parantaa liikenneturvallisuutta yleisestikin.

– Riittävä etäisyys edellä ajavaan, eli turvaväli pienentää riskiä saada kivi tai nasta tuulilasiin, toteaa vakuutuspäällikkö Teuvo Kaipainen OP:n ajoneuvovakuutuksista.

Lasiturvasta on tullut entistä suositumpi osa autovakuutusta, mikä varmasti johtunee ainakin osittain katsastusasetuksen muutoksesta. Lasivahingon voi toki korvata myös kaskovakuutuksesta, mutta silloin luvassa on bonusmenetyksiä, joita lasiturvalla ei tule.

Lue Vahinkoavusta, kuinka korjautat autosi tuulilasin tai yritysajoneuvon tuulilasin jopa ilman puhelinsoittoa.

OP sosiaalisessa mediassa