”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon

Osuuspankkien edustajiston vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin hybridiauto vuodeksi käyttöön. OP Kausiauto toimitti Volkswagen Passat Variant GTE:n palkinnon onnekkaalle voittajalle, OP Janakkalan omistaja-asiakkaalle Esa Salinille joulukuussa. Millaisia kokemuksia Esalla on ensimmäisiltä ajokuukausilta?

Esa Salin työskentelee autoalan opettajana Tampereen seudun ammattiopistossa. Plug-in-hybridiauto kiinnosti häntä jo työnkin puolesta. Esalla on ollut aikaisemmin kolme Volkswagenia, joten voittoauton merkistäkin oli jo ennestään kokemusta.

– Ajan varsin paljon, enkä käytä julkista liikennettä oikeastaan ollenkaan. Usein on tullut ajettua noin 40 000 kilometriäkin vuodessa pitkien työmatkojen johdosta, viime aikoina aavistuksen vähemmän. Huviajaja en ole missään mielessä. Ne ajat jäivät nuoruusvuosille, kertoo Esa.

Esan ajotyylissä korostuu hänen omien sanojensa mukaan tarkka keskittyminen liikenteen seuraamiseen ja sen hahmottamiseen. Turvallisuus ja sujuvuus ovat hänelle ensisijaisen tärkeitä ja handsfree on aina käytössä puheluiden aikana.

OP Kausiauto kätevä esimerkiksi lomamatkoille ja sukulointeihin

Esa Salin näkee autoilun ja liikkumisen muuttuvan tulevaisuudessa turvallisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi, tietysti poliittisten ratkaisujen vaikuttaessa muutoksen suuntaan suuresti.

– Täyssähköautolla kulkemista en näe vielä täysin toimivana kaikkialla Suomessa, latausverkoston puutteiden vuoksi. Hybridiautot palvelevat mielestäni varmempana vaihtoehtona. Sähköllä pärjää hyvin taajamissa ja polttoaineen avulla taittuvat pidemmät matkat.

OP Kausiauto -palvelusta auton saa käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla joustavasti yhdestä kuukaudesta alkaen, vaikka yli vuodeksi. Mitä hyötyjä Esa näkee Kausiauton tyyppisissä palveluissa ja kenelle ne sopivat?

– Tämäntyyppinen palvelu soveltuu hyvin etenkin lomamatkoille ja sukulointeihin, jos omaa autoa ei ole käytettävissä. Meidän perheellä omistusauto löytyy, mutta elämäntilanteita ei voi nähdä ennalta omallakaan kohdalla. Kannatan ajamista nimenomaan oikean tarpeen mukaan. Kausiauton tyyliset palvelut vaativat enemmän käytön suunnittelua, mikä on hyvä asia.

Myös pidempiaikainen leasing on Esan mielestä ideana järkevä, kunhan hinta auton omistamiseen nähden on kohdallaan. OP Kulku tarjoaa ladattavien autojen leasingin 2-4 vuoden sopimuksella.

”Voin kuvitella siirtyväni jonain päivänä kokonaan hybridillä ajamiseen”

Millaisessa käytössä uusi hybridiauto on Salinien perheessä nyt ollut?

– Auto tuli käytännölliseen päivittäiseen ajoon, kuten työmatkoille ja lasten harrastuksiin. Ammattini puolesta on ollut mielenkiintoista päästä myös hyödyntämään autoa toiminnan ja tekniikan vertailussa Toyotan hybridiin ja Fordin täyssähköautoon.

Ajokilometrejä uuteen autoon on kertynyt nyt noin 10 000 km ja Esa on ollut yleisesti ottaen tyytyväinen.

– Kaupunkiajossa pärjää hyvin pelkällä sähköllä ja bensiinin otan käyttöön pidemmillä matkoilla. Ero käytettävyydessä talven ja kevään aikana on kuitenkin suuri. Moottori käynnistyi pakkasella karkeasti ja hyödynsinkin polttomoottoria apuna startatessa. Autotalliin parkkeeraaminen auttaisi varmasti asiassa, mutta se oli varattu omalle autollemme.

Pakkanen lyhensi Esan mukaan toimintasädettä myös huomattavasti verrattuna plussakeleihin. Auto kuitenkin lämpeni mukavan nopeasti talvella. Kevään tullen nämä haasteet väistyivät ja käyttö on ollut sujuvaa.

– Nyt tullut ajettua kolmekin päivää pelkällä sähköllä, bensamittarin näyttäessä 0 %. Kätevää, kun ei ole pakottava kiire tankkaamaan. Voin kuvitella siirtyväni jonain päivänä kokonaan hybridillä ajamiseen, suunnittelee Esa.

Entä se lataus – kotona, työpaikalla vai julkisissa latauspisteissä?

Kausiauton palveluunkin Esa on ollut tyytyväinen, vaikkakin toistaiseksi kesärenkaiden vaihto on ollut siihen ainoa varsinainen kosketus.

– Se sujui hienosti. Pystyin vaikuttamaan ajankohtaan helposti vastaamalla saamaani sähköpostiviestiin, ja sain nopeasti vahvistuksen pyytämälleni ajankohdalle. Renkaiden vaihto sujui ripeästi. Yllätyksekseni paikan päällä tarjottiin vielä autopesua, mutta en ollut varannut siihen aikaa.

Lataaminen mietityttää monia uusia sähköautoilijoita tai sähköauton hankintaa harkitsevia. Esa Salinin mielestä lataus on sujunut varsin kätevästi.

– Olen ladannut auton tähän asti kotona 16 ampeerin pistokkeesta. Välillä myös työpaikalla. Julkisia latauspisteitä ei ole vielä tullut hyödynnettyä, vaikka niitä onkin tullut vastaan. Kesällä tulen luultavasti kokeilemaan niitäkin.

Kesän suunnitelmat ovat Salinin perheessä vielä muodostumassa. Suomessa heidän tulee varmasti ajettua autolla paljon pidempiäkin matkoja, mutta ulkomaille he ovat suunnitelleet lähtevänsä lentäen.

Mitä lisätoiveita Esalla on autolle tai Kausiauto-palvelulle?

– Suurimmat toiveeni liittyvät auton lisävarusteisiin, jotta käyttö olisi mahdollisimman miellyttävää. Moottorin lisälämmitin helpottaisi käynnistämistä ja käyttöä talvipakkasilla. Vetokoukulle olisi myös käyttöä omalla kohdallani. Onneksi omasta autostani sellainen löytyy, joten olen ajanut sillä tarpeen vaatiessa. Sähkölämmitteinen tuulilasi voisi olla myös hyvä lisä, vaikka hankaluuksia ei monena pakkasaamuna olisikaan, toivoo Esa.

Tutustu OP Kausiauto -palveluun.

OP sosiaalisessa mediassa