Pärjäätkö taloustaidoissa ysiluokkalaiselle? Katso Taloustaitokilpailun finaalin tehtävät täältä

Taloustaitokilpailussa ysiluokkalaiset pääsevät testaamaan taloustaitojaan. Kovatasoiseen kilpailuun osallistui tänä vuonna liki 27 000 oppilasta yhteensä 384 koulusta eri puolilta Suomea.

OPn Tuomas ja Ida-Liina ottivat osaa Taloustaitokilpailuun. Kummat pärjäsivät paremmin: viestinnän ammattilaiset vai ysiluokkalaiset?

5.4.2018 järjestetystä Taloustaitokilpailun alkukilpailusta valittiin 30 parasta ysiluokkalaista finaaliin, joka järjestettiin tänään 25.5. OP Ryhmän Vallilan toimitiloissa Helsingissä.

Tänä vuonna finaalitehtävissä ysiluokkalaiset pääsivät osoittamaan ajankohtaisten talousasioiden ymmärtämistä määrittelemällä käsitteitä kuten aktiivimalli ja lainakatto. Lisäksi finaalitehtävissä päästiin pohtimaan esimerkiksi asuntojen hintojen kehitystä ja korkojen nousun vaikutuksia niin osakesijoittajan, tallettajan kuin asuntovelallisenkin näkökulmasta.

Kansainväliseen talouteen liittyvät tehtävät käsittelivät asioita, joista Irlannin ja Britannian on sovittava osana Brexit-neuvotteluja sekä maailmantaloudessa tapahtuvaa muutosta.

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taloustaitokilpailu on valtakunnallinen ja yhteiskunnassa laajasti tunnettu kilpailu. Aiemmin kilpailu on kantanut nimeä Taloustietokilpailu ja se järjestettiin ensimmäisen kerran 1966.

Suomen vanhimpana koululaiskilpailuna Taloustaitokilpailu on vakiinnuttanut asemansa ysiluokkalaisten kevään ohjelmassa ja kilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan. Vuodesta 2018 alkaen Taloustaitokilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä.

Taloustaitokilpailun finaalitehtävät

Tuoreimmat
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Vuokratyöfirman perustanut Tommi Hämäläinen haluaa tehdä rakennusalan työnvälityksestä joustavampaa ja läpinäkyvämpää. Tekoäly on mahdollistanut uudenlaisen palvelun kehittämisen, mutta tärkeintä...
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Suunnittelutoimisto Tikka & Talvenheimon luova johtaja Miikka Tikka päätyi yrittäjäksi yli kymmenen vuoden mediatalouran jälkeen.
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Pörssiyhtiöiden osavuosikatsaukset tarjoavat parhaan tiedon yksittäisen yrityksen asioista. OPn osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen kertoo, mitkä tiedot ovat alkaneella tuloskaudella erityisen...
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Mitä tehdä kun bussi kaasuttaa etuajassa pysäkiltä tai sateinen pyörämatka töihin ei houkuta? Tienvarresta voi napata yhteiskäyttöauton, joka tuo joustavuutta liikkumiseen.

OP sosiaalisessa mediassa