OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi paluumuuttaja Timo Ritakallio

OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi nimitettiin 20.9. Timo Ritakallio, 55. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2018. OPta kymmenen vuotta johtanut Reijo Karhinen jää eläkkeelle tammikuussa.

Timo Ritakallio siirtyy OPlle eläkeyhtiö Ilmarisesta, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio työskenteli yli 20 vuotta OP Ryhmässä eri johtotehtävissä.

– Timo Ritakallio on paluumuuttaja, joka tuntee hyvin OP Ryhmän ja joka tunnetaan hyvin OPssa, kuvailee OP Ryhmän keskusyhteisön hallintoneuvoston puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

– Valinnassa korostuivat Timon strateginen ajattelu, johtamisominaisuudet ja laajat verkostot sekä hänen mittava kokemuksensa OP Ryhmästä. Ilmarisessa hankittu toimitusjohtajakokemus erityisesti varallisuudenhoidosta, kansainvälisestä rahoituksesta ja kotimaisesta yrityselämästä sekä yritysten uudistumisprosesseista on eduksi, kun viemme OP Ryhmää 2020-luvulle, jatkaa Pehkonen.

Timo Ritakallio

s. 1962

Oikeustieteen maisteri, MBA, tekniikan tohtori

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja vuodesta 2015, varatoimitusjohtaja vuodesta 2008

Työskennellyt OP Ryhmässä 1986-2008, viimeisimpänä Pohjola Pankki Oyj:n (nyk. OP Yrityspankki Oyj) varatoimitusjohtajana

Aktiivinen urheilumies, harrastuksina mm. suunnistus, tennis ja golf

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa