OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi paluumuuttaja Timo Ritakallio

OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi nimitettiin 20.9. Timo Ritakallio, 55. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2018. OPta kymmenen vuotta johtanut Reijo Karhinen jää eläkkeelle tammikuussa.

Timo Ritakallio siirtyy OPlle eläkeyhtiö Ilmarisesta, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio työskenteli yli 20 vuotta OP Ryhmässä eri johtotehtävissä.

– Timo Ritakallio on paluumuuttaja, joka tuntee hyvin OP Ryhmän ja joka tunnetaan hyvin OPssa, kuvailee OP Ryhmän keskusyhteisön hallintoneuvoston puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

– Valinnassa korostuivat Timon strateginen ajattelu, johtamisominaisuudet ja laajat verkostot sekä hänen mittava kokemuksensa OP Ryhmästä. Ilmarisessa hankittu toimitusjohtajakokemus erityisesti varallisuudenhoidosta, kansainvälisestä rahoituksesta ja kotimaisesta yrityselämästä sekä yritysten uudistumisprosesseista on eduksi, kun viemme OP Ryhmää 2020-luvulle, jatkaa Pehkonen.

Timo Ritakallio

s. 1962

Oikeustieteen maisteri, MBA, tekniikan tohtori

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja vuodesta 2015, varatoimitusjohtaja vuodesta 2008

Työskennellyt OP Ryhmässä 1986-2008, viimeisimpänä Pohjola Pankki Oyj:n (nyk. OP Yrityspankki Oyj) varatoimitusjohtajana

Aktiivinen urheilumies, harrastuksina mm. suunnistus, tennis ja golf

Tuoreimmat
OP Talousilta 2018 Oulussa: Oulun seudun tulevaisuus näyttää valoisalta
Oulussa järjestetään maaliskuussa korkeatasoinen talousilta. Luvassa on valtakunnallisten ja paikallisten talousvaikuttajien puheenvuoroja kasvusta ja kehittymisestä sekä yhteistyön ja uudistumisen...
Jaana Komscha-Härkönen: "Uuden palvelun markkinat kannattaa kartoittaa"
Jaana Komcha-Härkösen yritys Hobby Agency tuo taidetoimintaa työyhteisöihin. Idea oli Suomessa uusi, mutta yrityksen palvelulla on ollut kysyntää.
Lomaletka lähtee kohti Lappia – näin matkaat turvallisesti
Talvilomaviikon koittaessa moni autoilija kääntää autonsa keulan kohti pohjoista. Lapin pelastuslaitoksen Ari Soppela antaa vinkit turvalliseen matkustukseen tien päällä.
Talvilomalle autolla? 5 kohdan tarkistuslista takaa sujuvan matkanteon
Kun nämä viisi asiaa ovat kunnossa, talviautoilu ei tyssää tien poskeen.

OP sosiaalisessa mediassa