Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?

Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

Säästä pieni summa joka kuukausi, ja vuosien varrella säästösi kasvavat moninkertaisiksi. Selitys omaisuuden karttumiselle on korkoa korolle -ilmiö, eli että myös säästöjen tuotto sijoitetaan kerryttämään tuottoa.

Esimerkkimme näyttää, kuinka säästetty summa kasvaa vuosien varrella esimerkiksi nelinkertaiseksi, kun annat ajan tehdä tehtävänsä.

Nostat paljon enemmän kuin omat säästösi

Ennen muinoin pankkitilejä pidettiin hyvänä sijoituksena, kun tilin saldo karttui säästöille maksettavan koron myötä. Nykyisin yleinen korkotaso on hyvin matala, joten tilillä on vuodesta toiseen vain kutakuinkin se summa, jonka olet itse sinne laittanut.

Jos sen sijaan valjastat varasi kerryttämään korkoa korolle, rahapotti kasvaa omaa säästöosuuttasi huomattavasti enemmän. Mitä aiemmin aloitat, sitä pienempi kuukausisijoitus riittää, mutta vielä keski-iässäkin ehdit mukaan korkoa korolle -kelkkaan.

Helpoin tapa on jatkuva rahastosäästäminen.

– Esimerkiksi OPn Säästäjän rahastot ja indeksirahastot sijoittavat rahaston kerryttämät tuotot edelleen, jolloin rahaston osuudenomistaja hyötyy korkoa korolle -ilmiöstä suoraan, Säästämisen ja sijoittamisen johtaja Katja Taponen vinkkaa.

Kun teet jatkuvan rahastosäästämissopimuksen esimerkiksi edellä mainittuihin rahastoihin, kartutat pottiasi automaattisesti joka kuukausi ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään itse. Säästösummakin siirtyy tililtäsi automaattisesti sovittuna päivänä.

Myös osakkeisiin sijoittamalla voit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Edellytys on, että jaksat perehtyä osakkeiden valintaan, ja että – tämä on se tärkein kohta – ostat osakkeiden osinko- tai myyntituotoilla aina lisää osakkeita. Sijoita silloin kerralla kuhunkin osakkeeseen isompi summa:

– Osakkeita kannattaa ostaa vähintään 500 euron erissä, sanoo Katja Taponen.

OPn rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.

Tuoreimmat
Kiinnostaako sijoittaminen? OP Sijoittajakoulu alkaa pian!
Kiinnostaako sijoittaminen? OP Sijoittajakoulu alkaa pian!
Keskustelu sijoittamisesta käy kuumana. Miten sijoittaminen aloitetaan? Kannattaako salkussa olla yhtä vai kymmentä osaketta? Mikä on ETF? Ovatko rahastot kalliita vai onko niilläkin paikkansa...
Kohti parempia sijoituspäätöksiä
Kohti parempia sijoituspäätöksiä
Onko nyt hyvä hetki sijoittaa? Pitäisikö osakkeita haalia kaksin käsin vai olisiko järkevämpää vetäytyä markkinoilta? Mitä pitäisi ajatella tuoreista vientiluvuista ja olisiko järkevää odottaa...
Nuoret kesäduunissa OPn piikkiin
Nuoret kesäduunissa OPn piikkiin
#kesäduuniopnpiikkiin
Arvonnan säännöt
Arvonnan säännöt
OP Sijoittajakoulun rahastolahjakortin arvontaan liittyvät säännöt

OP sosiaalisessa mediassa