Ilmastonmuutos tulee – millaiset yritykset voittavat, millaiset häviävät?

Seuraavat vuodet ovat kriittisiä ilmastonmuutoksen kannalta. Mikäli vuosittaiset kasvihuonepäästöt pysyvät nykytasolla, ilmasto lämpenee noin +2,6 – +4,8 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä. Jos taas globaalit kasvihuonepäästöt laskevat jyrkästi, ilmasto lämpenee arviolta +0,3 – +1,7 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä.

Kasvihuonepäästöjen määrän kehitykseen vaikuttaa moni asia, muun muassa ilmastonmuutokseen liittyvä sääntely, kuluttajien ja yhtiöiden kulutustottumukset, teknologian kehitys, tutkimustulokset ja havainnot ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Edellä mainitut tekijät, yhtiöiden omat valinnat ja ilmastonmuutos itsessään vaikuttavat yhtiöiden menestysedellytyksiin.

Alla hahmottelen voittajat ja häviäjät yrityskentässä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos saadaan osin torjuttua sekä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos toteutuu voimakkaana. Tämä on globaali kokonaiskuva, paikalliset erot esimerkiksi sääntelyn tasossa, kuluttajien mieltymyksissä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksissa ovat todennäköisiä.

Tuoreimmat
Onko sinullakin luottokortti tapissa? Mikä avuksi
Luottokortti on erinomainen tapa tasapainottaa taloutta silloin kun joustolle on tarvetta. Se johtaa kuitenkin helposti kierteeseen, josta on hankalaa päästä irti.
OP Talousilta 2018 Oulussa: Oulun seudun tulevaisuus näyttää valoisalta
Oulussa järjestetään maaliskuussa korkeatasoinen talousilta. Luvassa on valtakunnallisten ja paikallisten talousvaikuttajien puheenvuoroja kasvusta ja kehittymisestä sekä yhteistyön ja uudistumisen...
Jaana Komscha-Härkönen: "Uuden palvelun markkinat kannattaa kartoittaa"
Jaana Komcha-Härkösen yritys Hobby Agency tuo taidetoimintaa työyhteisöihin. Idea oli Suomessa uusi, mutta yrityksen palvelulla on ollut kysyntää.
Lomaletka lähtee kohti Lappia – näin matkaat turvallisesti
Talvilomaviikon koittaessa moni autoilija kääntää autonsa keulan kohti pohjoista. Lapin pelastuslaitoksen Ari Soppela antaa vinkit turvalliseen matkustukseen tien päällä.

OP sosiaalisessa mediassa