Ilmastonmuutos tulee – millaiset yritykset voittavat, millaiset häviävät?

Seuraavat vuodet ovat kriittisiä ilmastonmuutoksen kannalta. Mikäli vuosittaiset kasvihuonepäästöt pysyvät nykytasolla, ilmasto lämpenee noin +2,6 – +4,8 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä. Jos taas globaalit kasvihuonepäästöt laskevat jyrkästi, ilmasto lämpenee arviolta +0,3 – +1,7 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä.

Kasvihuonepäästöjen määrän kehitykseen vaikuttaa moni asia, muun muassa ilmastonmuutokseen liittyvä sääntely, kuluttajien ja yhtiöiden kulutustottumukset, teknologian kehitys, tutkimustulokset ja havainnot ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Edellä mainitut tekijät, yhtiöiden omat valinnat ja ilmastonmuutos itsessään vaikuttavat yhtiöiden menestysedellytyksiin.

Alla hahmottelen voittajat ja häviäjät yrityskentässä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos saadaan osin torjuttua sekä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos toteutuu voimakkaana. Tämä on globaali kokonaiskuva, paikalliset erot esimerkiksi sääntelyn tasossa, kuluttajien mieltymyksissä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksissa ovat todennäköisiä.

Tuoreimmat
Mitä sitten, vaikka robotit veisivätkin työmme?
On paljon asioita, joissa ihmiset ovat parempia kuin robotit ja tulevat olemaan jatkossakin. Katoavien työpaikkojen harmittelun sijaan olisikin hyvä keskittyä pohtimaan, miten saadaan uusia töitä...
Anna äänesi kuulua OP Turun Seudussa!
OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille on tarjolla tänä syksynä monia vaikuttamisen paikkoja. Saat äänesi kuuluville edustajiston vaaleissa sekä omistaja-asiakasyhteisössä.
Omistaja-asiakas, vaikuta OP Turun Seudun joulun lahjoitusteemaan!
Liity mukaan omistaja-asiakasyhteisöön ja jaa hyvää mieltä kanssamme.
Turun Pohjola Sairaala harjakorkeuteen
Helsingintien varteen kohoava Turun Pohjola Sairaala valmistautuu avaamaan ovensa keväällä 2018.