Ilmastonmuutos tulee – millaiset yritykset voittavat, millaiset häviävät?

Seuraavat vuodet ovat kriittisiä ilmastonmuutoksen kannalta. Mikäli vuosittaiset kasvihuonepäästöt pysyvät nykytasolla, ilmasto lämpenee noin +2,6 – +4,8 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä. Jos taas globaalit kasvihuonepäästöt laskevat jyrkästi, ilmasto lämpenee arviolta +0,3 – +1,7 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä.

Kasvihuonepäästöjen määrän kehitykseen vaikuttaa moni asia, muun muassa ilmastonmuutokseen liittyvä sääntely, kuluttajien ja yhtiöiden kulutustottumukset, teknologian kehitys, tutkimustulokset ja havainnot ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Edellä mainitut tekijät, yhtiöiden omat valinnat ja ilmastonmuutos itsessään vaikuttavat yhtiöiden menestysedellytyksiin.

Alla hahmottelen voittajat ja häviäjät yrityskentässä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos saadaan osin torjuttua sekä skenaariossa, jossa ilmastonmuutos toteutuu voimakkaana. Tämä on globaali kokonaiskuva, paikalliset erot esimerkiksi sääntelyn tasossa, kuluttajien mieltymyksissä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksissa ovat todennäköisiä.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa