Talous

OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi paluumuuttaja Timo Ritakallio
OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi nimitettiin 20.9. Timo Ritakallio, 55. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2018. OPta kymmenen vuotta johtanut Reijo Karhinen jää eläkkeelle tammikuussa.
Mikä ihmeen MiFID II ja miten se vaikuttaa säästämisen ja sijoittamisen asiointiisi?
Uuden sääntelyn voimaantulon tarkoituksena on asiakkaan etu: parantaa sijoittajan suojaa koko toimialalla. Toimintatapamme OPssa ovat laajalti uuden sääntelyn mukaisia jo nykyisin.
Maksullinen korkokatto vai turvaa säästöistä? Löydä sinulle sopivin tapa varautua korkojen nousuun
Asuntolainan viitekorko on ollut vuosia poikkeuksellisen matalalla. Näillä neljällä tavalla lainanmaksaja voi varautua jossain vaiheessa edessä olevaan nousuun.
Suomesta maailman napa
Miksei talouspolitiikassa kannattaisi unelmoida isosti? Suomella on edellytykset vaikka maailman navaksi. Tähän on yllättävän hyvät mahdollisuudet.
Nämä raha-asiat on hoidettava, kun läheinen kuolee
Surun keskellä käytännön asioiden järjesteleminen tuntuu usein raskaalta. Muistilista hoidettavista raha-asioista auttaa menehtyneen omaisia.
Joskus riski kannattaa ‒ yhä useampi pk-yrittäjä vaurastuu tällä kikalla
Sijoittaminen on mahdollista jokaiselle pk-yrittäjälle. Lisätuotot voi käyttää esimerkiksi investointeihin.
Apua, tarvitsen lastenhoitajan! Mutta mistä ja miten ihmeessä maksan palkan?
Kipeä lapsi ja tiukka työaikataulu, hääjuhlat ilman lapsivieraita ja parisuhdettakin pitäisi ehtiä hoitaa - syitä tilapäiseen lastenhoitoapuun on monia, mutta mistä ja miten sitä saisi? Kysyimme...
Tutkimus paljasti: Osakkeisiin sijoittavat ovat onnellisempia kuin muut
Osakkeiden omistaminen lisää sekä pieni- että suurituloisen onnellisuutta. Tutkimuksen tehnyt professori haluaisi pystyä laskemaan onnen hinnan.
Puukauppa vetää pirteästi
Metsäteollisuuden ammattilaisten arviolta puukaupan hyvä vire jatkuu myös tänä vuonna. Uudet ennätykset ovat heidän mukaansa mahdollisia.
Sijoita osakkeisiin omassa verkkopankissasi: 6 askeleen helppo opas
Osakkeisiin sijoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Tee kauppaa joko kännykälläsi OP-mobiilin avulla tai verkkopalvelussa.
Joukkorahoitus on unelmien tekemistä todeksi
Kevyt taskuunmahtuva monitoimityökalu. Sormus jolla voi tehdä lähimaksuja. Mahtipontinen avaruusteemainen seikkailupeli. Harrastelijoiden toteuttama avaruusohjelma. Tässä muutama esimerkki...
Uhkaavatko robotit viedä työsi? Näin varaudut työelämän murrokseen
Kukaan ei voi varmuudella sanoa, miten työmarkkinat muovautuvat tulevien vuosikymmenien aikana. Viisainta lieneekin varautua erilaisiin tulevaisuuden skenaarioihin. Tässä kolme neuvoa!
Kahden lapsiperheen mediankäyttö vertailussa – Uutiset lempitubettajalta tai maakuntalehdestä
Mira Hamletten perhe seuraa maailman tapahtumia pelkästään netistä, lahtelaiset Ristkari-Palkiot ovat tilanneet paperista maakuntalehteä parikymmentä vuotta. Molempien tapa käyttää mediaa on...
Ilmastonmuutos tulee – millaiset yritykset voittavat, millaiset häviävät?
Seuraavat vuodet ovat kriittisiä ilmastonmuutoksen kannalta. Mikäli vuosittaiset kasvihuonepäästöt pysyvät nykytasolla, ilmasto lämpenee noin +2,6 – +4,8 celsiusastetta vuoteen 2100 mennessä. Jos...