Talous

6 vinkkiä, joilla saat vanhan asuntosi kaupaksi
Pitääkö keittiö tai kylpyhuone remontoida, jotta vanha asunto menisi kaupaksi? Tuskin, mutta pieni ehostus on paikallaan. Asiantuntija kertoo, mitä muuta vanhojen asuntojen ostajat arvostavat.
Velkavipu, uudiskohde ja vuokratuotto – seitsemän ohjetta aloittelevalle asuntosijoittajalle
Sijoitusasunto vaatii usein enemmän aikaa kuin rahaa. Nämä asiat kannattaa tietää, ennen kuin ryhtyy asuntosijoittajaksi.
Tässä ovat joulun hittilahjat: osta ennen kuin ne viedään käsistä
Tänä vuonna joulupakettiin kääritään paljon Suomi 100 -teemaisia lahjoja. Myös perinteiset pelikonsolit, pyyhkeet ja partakoneet pitävät pintansa. Lautapelit, lakanat ja Littlest Pet Shopit ovat...
Mitä pääomatulot ovat ja voinko minä saada niitä?
Pääomatulot mielletään lähinnä varakkaiden yksinoikeudeksi, mutta nykyään yhä useamman tulot koostuvat palkan lisäksi varallisuuden tuotoista.
Voi laittaa verotukseen: tiedä tämä verovähennyksistä ja säästä jopa tonneja vuodessa
Tiedätkö, mikä kaikki on verovähennyskelpoista? Pienellä vaivannäöllä voit säästää suuria summia. Katso listamme ja muista tehdä verovähennykset oikeissa kohdissa.
Neljä asiaa, joista kannattaa puhua ikääntyvien vanhempien kanssa jo tänään
Vanheneminen tuo mukanaan elämänmuutoksia, joista voi olla hankala puhua läheisten kanssa. Niiden hoitaminen hyvissä ajoin kuitenkin kannattaa – olivatpa kyseessä sitten omat tai iäkkään vanhemman...
Mikä on indeksi ja indeksirahasto?
Kokeneemmat sijoittajat vinkkaavat usein aloittelijoita aloittamaan indeksirahastoista. Mutta mikä on indeksi tai indeksirahasto ja miksi se olisi hyvä vaihtoehto?
Miten 5000 euroa kannattaisi sijoittaa?
Toimiva sijoituskohde riippuu siitä, milloin tarvitset rahat käyttöösi. Esittelemme kolme tapaa sijoittaa 5000 euroa.
Mitä tulevaisuuden Sinä sanoisi sinulle?
”Paras hetki sijoittamisen aloittamiselle oli eilen, toiseksi paras tänään”. ”Aikainen lintu madon nappaa”. ”Korkoa korolle efekti on yksi säästäjän suurimmista ihmeistä”. Ehkä olet kuullut nämä...
”Kaikkien vähennysten jälkeen perintöveron pienuus yllätti” – näin kiistelty vero määräytyy
Kauhukertomuksissa perintövero pakottaa perilliset myymään kodin alta tai ottamaan jättilainan. Lue, miten vero määräytyy, kuinka se maksetaan ja miten sen suuruuteen voi vaikuttaa etukäteen.
Vahva tuloskasvu lääkettä osakemarkkinoiden korjauspelkoon
Talouskasvu on jatkanut laaja-alaista vahvistumistaan syksyn aikana. Luottamus sekä kuluttajien, että yritysten keskuudessa on vahvistunut eikä heikkoja talousalueita tällä hetkellä ole juurikaan...
”Ostin kerran vahingossa 20 000 eurolla Nokiaa ja jouduin lainaamaan rahat osakkeiden maksuun”
Jokainen sijoittaja tekee joskus epäonnistuneita päätöksiä. Tunteella sijoittava Elina Myllymäki kertoo, mitkä mokat ovat tehneet hänestä paremman sijoittajan.
Supercellin myynti toi valtiolle 675 miljoonaa euroa. Mitä kaikkea sillä saisi?
Suomen kymmenen suurinta yritystä maksoivat yhteisöveroa vuonna 2016 yhteensä 1,7 miljardia euroa.
EKP antoi ajattelemisen aihetta asuntovelalliselle
Tylsä juttu. Mutta kannattaa vähän pohtia mitä tämä itselle merkitsisi.