Seuraa näitä sijoittaja – mitä tapahtuu alkuvuonna 2018?

Mistä on odotettavissa tuottoa, missä piilee riskejä ja mitä sijoittajan kannattaa seurata? OPn osakestrategi Antti Saari kertoi meille tärkeimmät nostot juuri ilmestyneestä OPn vuoden 2018 sijoitusstrategiasta.

Vuoden 2018 alun olosuhteet näyttävät sijoittajan kannalta melkein niin hyviltä kuin vain voi oikeastaan olla. Talouden kasvu näyttää kiihtyvän edelleen globaalisti. Kurssinousut perustuvat yhtiöiden tuloskasvuun. Keskuspankkien politiikka on ennakoitavaa. Ne luopuvat hyvin elvyttävästä politiikasta hitaasti ja asteittain, ja tiedottavat tulevista toimistaan markkinoille hyvissä ajoin. Tällä tavoin vältytään markkinoita järkyttäviltä yllätyksiltä.

Poliittiset ja geopoliittiset riskit ovat siirtyneet taka-alalle. Toimialojen välinen korrelaatio on laskenut poikkeuksellisen alhaiseksi.

– Tässä sijoitusympäristössä osake- ja toimialavalintojen merkitys on poikkeuksellisen suuri, täsmentää Antti Saari.

Mistä voi odottaa tuottoa?

OPn osaketutkimuksen näkemys on, että kasvun painopiste siirtyy yhä näkyvämmin Yhdysvaltain ulkopuolelle ja jatkuu erityisesti Euroalueella.

– Kiinnostavia toimialoja ovat autoteollisuus, pankit, vähittäiskauppa ja yhdyskuntapalvelut. Yhdyskuntapalveluilla tarkoitamme yhteiskunnan infrastruktuurin ylläpitoon liittyviä palveluja kuten energiayhtiöitä, jätehuoltoa ja vedenpuhdistuslaitoksia, Antti Saari kertoo.

Kiinnostavia markkina-alueita ovat myös kehittyvät markkinat, jonne pääsee helpoiten mukaan rahastojen kautta.

Missä piilee riskejä?

Jos keskuspankit vetäytyvät elvyttävästä rahapolitiikasta odotettua nopeammin, korot kääntyvät nousuun ja korkosijoituksista on odotettavissa tappioita.

– Siksi OPn allokaationäkemyksessä korkosijoitukset ovat alipainossa, Antti Saari selittää ja lisää, että nousuun voi varautua esimerkiksi sijoittamalla korkojen noususta hyötyvään pankkisektoriin.

Kolme ilmiötä, joita sijoittajan kannattaa seurata vuonna 2018

1. Yritysten veronkevennykset yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa kevennetään yritysten verotusta huomattavasti, 35 prosentista 21 prosenttiin. Verokevennysten vaikutuksia on vaikea ennustaa, mutta siitä hyötyvät monet yritykset.

– Kevennykset voivat vaikuttaa positiivisesti myös monien suomalaisten yritysten tuloksiin, Antti Saari arvioi.

2. Yhdysvaltojen talouskehitys on ollut yllättävän vahvaa ja odotukset ovat nousseet korkeiksi.

– Näemme, että Yhdysvaltojen talous on edelleen kasvussa, mutta koska odotukset ovat todella korkealla, vaarana on, että kasvu ei yllä ihan niin korkealle kuin markkinoilla odotetaan. Toisaalta Euroopassa kasvuennusteet näyttävät turhankin maltillisilta.

3. Kiihtyykö inflaatio viimein? – kukaan ei täysin ymmärrä miksi inflaatio on niin alhaista kuin se nyt on.

– Vaikka arvioimmekin inflaation säilyvän alhaisena, on sen odotettua voimakkaampi kiihtyminen selvä riskitekijä markkinakehityksen kannalta.

Tule kuulemaan sijoitusstrategiasta tarkemmin webinaariimme keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00. Ilmoittaudu tästä! Voit lukea koko Sijoitusstrategian myös op.fi:ssä, mikäli olet OPn sijoitusasiakas.

Tuoreimmat
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kun on tehnyt päätöksen vaurastumisen aloittamisesta, on aika selvittää oma sijoittajaprofiili. Mutta millaisia erilaisia profiileja on, ja mikä sijoituskohde sopii millekin tyypille?
Pankki mukana arjessa
Pankki mukana arjessa
Mun pankkiasiat on lapsesta saakka hoidettu osuuspankissa ja en osaisi kuvitella vaihtavani tätä tuttua ja turvallista pankkia mihinkään toiseen. Ajattelin kertoa nyt tarkemmin siitä, miten...
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Leirintäalueella vietetään nykyään entistä hektisempää arkea, sillä aukioloaikojen pidentyminen ja sähköisten asiointikanavien lisääntyminen ovat tuoneet uutta painetta asiakaspalveluun.
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin jo vuonna 1970. Tänä vuonna karnevaalikulkueessa esittäytyi myös uudistunut OP...

OP sosiaalisessa mediassa