Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu

Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Minkä pankkien välillä raha kulkee ja kuinka nopeasti? Mitä sovelluksia tarvitsen puhelimeeni?

Siirto-maksulla raha siirtyy ilman viiveitä eri pankkien välillä

  • Siirto-palvelun avulla voit sekä lähettää että vastaanottaa rahaa, ja lähettää maksupyyntöjä. Jaa vaikka lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi, hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille tai siirrä rahaa puolisolle helposti ilman avainlukua.
  • Raha siirtyy kaverisi tilille saman tien, vaikka hänen tilinsä olisikin toisessa pankissa.
  • Et tarvitse vastaanottajan tilinumeroa maksun lähettämiseen, vaan maksu löytää perille puhelinnumeron perusteella. Voit näppäillä vastaanottajan puhelinnumeron kohdassa Uusi maksu.
  • Siirto-maksuja voivat tällä hetkellä maksaa OPn, S-Pankin, ja Nordean asiakkaat. Myöhemmin mukaan on tulossa Aktia. Siirto-maksua voi käyttää yhtä hyvin OP-mobiililla ja Pivolla kuin Nordean ja S-pankinkin mobiilisovelluksilla, kunhan vastaanottaja on aktivoinut Siirto-maksut omasta puhelimestaan.

OPn Pivo-sovelluksellakin voi maksaa kaverille pelkän puhelinnumeron avulla. Voivatko sitä käyttää kaikkien pankkien asiakkaat?

  • Pivo-sovelluksen voivat ladata ja sillä voivat maksaa kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaat, kaikkien suomalaisten pankkien tileille. Uuden maksun voit tehdä painamalla Maksut -kuvaketta.
  • Rahat siirtyvät useimmissa tapauksissa reaaliaikaisesti eri pankkien välillä. Siirtymisessä voi olla 1-2 pankkipäivän viive, mikäli maksun lähettäjä tai vastaanottaja on jonkin muun pankin kuin OPn, S-Pankin tai Nordean asiakas. Tämä johtuu siitä, että tällöin maksun siirtyminen perustuu tavalliseen tilisiirtoon, eikä Siirto-teknologiaan.

Voinko lähettää Pivolla rahaa esimerkiksi Danske Bankin asiakkaalle?

  • Voit, jos Danske Bankin asiakas on ladannut itselleen Pivo-sovelluksen. Maksu ei siirry reaaliajassa.

Onko puhelinnumerolla tehtävillä maksuilla jotain euromääräistä ylärajaa?

  • Pivolla voi maksaa kaverimaksuja yhteensä 500 eurolla päivässä ja 15 000 eurolla vuodessa. Omat henkilökohtaisesti asetetut päiväkohtaiset korttimaksurajat vaikuttavat myös.
  • OP-mobiilissa tehtävien Siirto-maksujen päiväkohtainen raja on 150€.

Lue myös: Selfie-maksuja ja älysormuksia? Näin maksamme ostoksemme vuonna 2020

Tuoreimmat
Kaikenlaisia huijareita
Kun tuntematon ihminen ottaa sinuun yhteyttä verkossa, kannattaa siihen suhtautua aina kriittisesti.
Kuka teillä maksaa kauppalaskun? Näin pariskunnat hoitavat raha-asiansa
Nina ja Taneli Sillantaan rahat ovat yhteiset, Mira ja Niko Ahjoniemi vastaavat kumpikin omista menoistaan. Kaksi pariskuntaa kertoo, mitä hyvää heidän erilaisista tavoistaan järjestää raha-asiat...
Seitsemän laihaa vuotta takana – onko vihdoin Nokian nousun aika?
90-luvulla suomalainen Nokia mullisti ihmisten tavan kommunikoida. Pitkään Suomi ja Nokia olivat matkapuhelinmarkkinoilla se suurin ja kaunein, mutta sitten tapahtui romahdus. Olisiko juhlavuoden...
Hirvi tuhoaa metsää syömällä – osaatko estää vahingot?
Vahva hirvikanta tuottaa metsänomistajille ja autoilijoille päänvaivaa. Kaksi asiantuntijaa arvioi nykytilannetta ja keinoja ennakoida hirvituhoja.