Pää kylmänä alennusmyynneissä – viisi vinkkiä lapsiperheen löytöihin

Lapsiperhe voi säästää satoja euroja tekemällä alennusmyynnissä täsmäostoksia. Konkarit vinkkaavat, miten otat alesta kaiken irti ja vältät hutiostokset.

1. Osta väärän kauden tuotteita

Sillä, että ostaa tuotteita ”väärään aikaan” voi säästää sievoisia summia: joulukoristeita tammikuussa ja lasten UV-vaatteita syksyllä. Esimerkiksi pihan kasvit kannattaa ostaa syyskauden lopuksi, kun on 70 prosentin ale. Monet ehtivät juurtua vielä ennen talvea.

Kaupat myyvät poistuvia merkkejä tyhjentääkseen varastoja ennen uusien tuloa. Vaunut, syöttötuoli, turvaistuin, lastensänky ja polkupyörä ovat tuotteita, joita löytää alennettuina sesongin lopussa.

Urheiluvaatteita ja -välineitä ei kannata myöskään ostaa täyteen hintaan. Urheilukapoissa on aina kauden lopuksi niin paljon alennuksia, että luultavasti oma koko löytyy helposti.

2. Pelaa uhkapeliä ja jää odottamaan

Jos näkee kaupassa myynnissä täydellä hinnalla jotain hieman erikoista mutta oman tyylistä, vaikkapa vihreän nahkatakin, on todennäköistä, että se löytyy myös alennettuna: erikoiset värit ja kuosit pysyvät rekissä pidempään kuin kaikkia miellyttävät perusvaatteet.

Nettikaupoissa on toisin. Siellä ale-vaatteiden koot myydään usein loppuun nopeasti, joten jos todella haluaa tuotteen, kannattaa tyytyä 30 prosentin aleen. Jos vaate ei ole ihan välttämätön, voi ottaa riskin ja jäädä odottelemaan 50 tai jopa 70 prosentin alea.

3. Älä hamstraa monen koon lastenvaatteita

Alennusmyynneissä voi säästää esimerkiksi ostamalla lapselle välikausi- tai talvihaalarin. Kannattaa kuitenkin ostaa vain välittömästi seuraavan koon ja kauden tuotteita, sillä muoti, maku ja tarpeet muuttuvat: vuoden päästä toppatakki ja -housut saattavat sopia lapselle haalaria paremmin.

Oikeiden kokojen hankkimista auttaa se, että vaatteissa on kiristettäviä ominaisuuksia, kuten nyöri haalarin lantiossa. Näin vaatteen käyttöikä on pidempi.

Harkitse tarkkaan, ostatko lasten kenkiä ennakkoon. Lasten jalat ottavat kasvuspurtteja, ja jokin koko saattaa jäädä kokonaan käyttämättä. Aikuisille kenkiä sen sijaan voi ostaa turvallisesti varastoon, jos säilytystilaa löytyy.

Toisaalta jemmatessa voi olla hankalaa muistaa myöhemmin, mitä tuotteita on jo ostanut. Pahimmillaan alelöydöt jäävät kokonaan käyttämättä.

4. Hyödynnä kesälomamatkat

Jos teet kesälomareissun Suomessa, kierrä samat ketjuliikkeet eri kaupungeissa. Oulun Lindexin tai Seppälän alesta voi tehdä erilaisia löytöjä kuin samoista liikkeistä Vaasassa.

Turhat ostokset välttääksesi voit pitää mukanasi listaa niistä vaatteista ja tavaroista, joita perheessä oikeasti tarvitaan.

5. Muista jälleenmyyntiarvo

Monet pienet lastenvaatemerkit, kuten Vimma, MiniRodini tai Papu, säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa melko hyvin kirpputoreilla. Monille merkeille on olemassa myös omat nettikirpputorit.

Monista tunnetuista ja kestäväksi todetuista merkeistä, kuten Reiman tai Polarn O. Pyretin vaatteista, saa yleensä melko hyvän jälleenmyyntihinnan.

+ 1 Nettikirpputori on usein halvin

Alennusmyynnistä huolimatta uutena ostettu tavara on kalliimpaa kuin käytetty. Siksi kannattaa tarkistaa, löytyisikö oman asuinalueen Facebook-kirpputorilta perheen tarvitsemia vaatteita tai tarvikkeita pieneen hintaan.

Omista tulevista hankinnoista kannattaa myös puhua ääneen työpaikalla tai kavereiden kanssa. Usein joku haluaa eroon varastoon pyörimään jääneestä potasta tai potkulaudasta, jolloin sitä ei tarvitsekaan ostaa kaupasta.

Juttua varten on haastateltu Puutalobaby-blogia pitävää kahden lapsen äitiä Krista Aholaa sekä Tarjoushaukku-blogia pitävää yhden lapsen äitiä Heli Vartiaista.

Tuoreimmat
Rahat pankkitililtä sijoituksiin – ”Suomalaisten tileillä makaa 87 miljardia euroa”
Rahat pankkitililtä sijoituksiin – ”Suomalaisten tileillä makaa 87 miljardia euroa”
Nollakorkoisten pankkitilien sijaan rahat kannattaa sijoittaa tuottavampiin kohteisiin, sillä pankkitileillä makuuttaessa jo inflaatio syö osan säästöjen arvosta. Toisin kuin moni mieltää...
Viljakaupan ostajat ja myyjät kohtaavat nyt verkossa
Viljakaupan ostajat ja myyjät kohtaavat nyt verkossa
Viljatori.fi tuo viljakaupan verkkoon ja auttaa ostajia ja myyjiä löytämään toisensa entistä helpommin. Tarkoituksena on, että yhdestä paikasta saisi hyvän katsauksen kauppatilanteeseen.
Kolme vaatekomeroa, kuraeteinen ja ”liikaa” säilytystilaa – OPn Kotoisa rakennetaan lapsiperheen tarpeisiin
Kolme vaatekomeroa, kuraeteinen ja ”liikaa” säilytystilaa – OPn Kotoisa rakennetaan lapsiperheen tarpeisiin
Juha Kartastenpään ja Sanna Kuusikarin nelihenkinen perhe rakentaa OPn Kotoisaa Porin asuntomessualueelle. Perhe on osallistunut rakentamiseen paljon, mutta myös ammattilaisten apuun luotetaan.
Työterveyshuollon tärkein tehtävä ei ole sairauslomalappujen kirjoittaminen
Työterveyshuollon tärkein tehtävä ei ole sairauslomalappujen kirjoittaminen
Työterveyden tärkein tehtävä on ennaltaehkäisy.

OP sosiaalisessa mediassa