Oliver laittoi elämän uusiksi – kuinka vauvan tulo muutti perheen taloutta?

Onnittelukortit ja lastenvaunut valkeakoskelaiskodin eteisessä kielivät uudesta perheenjäsenestä. Nelikuinen pojannassikka Oliver laittoi vanhempiensa Heli ja Juha Väistön elämän uusiksi. Kuntosalitreenin ja lavatanssijumpan sijaan he mieluummin nyt seuraavat esikoisensa kasvua ja kehitystä.

OP Valkeakosken asiakkaina Väistöille tarjoutui mahdollisuus hyödyntää vauvaperheille suunnattuja #Perheenlisä-etuja. Niiden tarkoituksena on edistää perheiden taloudellista hyvinvointia ja helpottaa arkea uudessa elämäntilanteessa.

Vuodeksi maksuttomana saatavan terveysvakuutuksen syntyvälle lapselle voi ottaa heti rakenneultraäänitutkimuksen jälkeen. Väistöille sille tuli käyttöä jo ennen synnytystä.

– Jouduin ylimääräisiin tutkimuksiin ja vähäksi aikaa Taysiin vauvan pienen koon ja oman korkean verenpaineeni vuoksi. Vakuutus korvasi niistä aiheutuneet maksut lähes kokonaan, Heli kertoo.

Oliverin elämän alkutaival koetteli vanhempia, sillä poika joutui synnyttyään jäämään kolmeksi viikoksi sairaalaan matalien verensokeriarvojen vuoksi.

– Vakuutus on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin, vaikkei mitään maksanutkaan, Juha naurahtaa.

Lyhennysvapaata asuntolainasta

Kun Heli jäi äitiyslomalle kieltenopettajan työstään, perheen tulot pienenivät. Menot sen sijaan kasvoivat vauvaan liittyvien hankintojen myötä. Taloudellista helpotusta on tuonut #Perheenlisä-etuna maksuton 12 kuukauden lyhennysvapaa asuntolainasta.

– Rahaa on mennyt lastentarvikkeisiin, kuten turvaistuimeen ja vaunuihin, vaikka osa on ostettu käytettyinä. Lisäksi vaihdoimme turvallisempaan autoon ja remontoimme työhuoneesta lastenhuoneen, vanhemmat listaavat.

Väistöjen mukaan heille jää lyhennysvapaan ansiosta vuodessa käyttöön yli 7 000 euroa aiempaa enemmän. Niin #Perheenlisä- kuin OPn keskittämisedut saavat kiitosta.

– Nyt kun maksamme vain korkoa, kaikesta ei tarvitse pihistellä. Jää vähän puskuriakin, jos vaikka joku kodinkone hajoaa. Keskittämisestä saamme OP-bonuksia, joilla maksetaan auton vakuutukset, Heli jatkaa.

Henkivakuutus tuo turvaa

Uudessa elämäntilanteessa vanhemmat miettivät myös omaa turvaansa. Entä jos jommallekummalle tapahtuu jotain? Jääkö toinen lapsen kanssa puille paljaille? Väistöt tarttuivat OPn vauvaperheille tarjoamaan vuoden maksuttomaan henkivakuutukseen, joka antaa 40 000 euron henkivakuutusturvan vanhemmille.

– OPn eduista on meille iso apu. Ne antavat turvaa uudessa elämäntilanteessa, jos jotain sattuu.

Juha aloitti eläkesäästämisen jo vuosia sitten. Nyt myös Oliverille ja Helille on otettu sijoitusvakuutus. Pojalle säästetään 50 euroa kuussa.

– Tuotto-odotuksena on 20 000 euroa, kun Oliver täyttää 18 vuotta. Hän voi sitten käyttää sen vaikka autoon tai sijoittaa omaan asuntoon, vanhemmat tuumivat.

Siihen menee onneksi vielä kauan. Nyt nautitaan vauva-ajasta.

Joko olet kuullut #Perheenlisä-eduistamme? Saat esimerkiksi syntyvän lapsen terveysvakuutuksen vuodeksi veloituksetta. Lue lisää ja ota edut käyttöön!

Alkuja-podcast on sarja, joka tarjoaa näkökulmia lapsiperheiden arkeen. Sarjassa Maria Veitola saa studioon mielenkiintoisia vieraita, jotka puhuvat asioista, jotka vauva-arjessa askarruttavat - mitään kiertelemättä.

Syntyvän lapsen vakuutus

Edun voimassaoloaika ja ehdot: Etu on voimassa 9.5.2016–31.12.2017 syntyvän lapsen terveysvakuutuksen ottaneille. Syntyvän lapsen vakuutusta voi hakea heti, kun rakenneultraäänitutkimus on tehty aina synnytyksen alkamiseen asti. Äidin tulee olla laskettuna aikana enintään 45-vuotias ja hänen tulee osallistua kaikkiin tarjottuihin raskaudenaikaisiin tutkimuksiin ja seulontoihin, joilla selvitetään syntyvän lapsen terveydentilaa. Syntyvän lapsen vakuutusta hakiessa äiti täyttää terveysselvityksen, jonka perusteella vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan.

Vakuutus astuu voimaan siitä päivästä, kun äiti on vakuutuksen hakemisen yhteydessä täyttänyt terveysselvityksen ja on siitä hetkestä lähtien vuoden maksuton. Sen jälkeen vakuutus jatkuu maksullisena. Vakuutuksen voi irtisanoa milloin tahansa vakuutuskauden aikana. Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy.

Henkivakuutus vanhemmille

Edun voimassaoloaika ja ehdot: Etu on voimassa 9.5.2016–31.12.2017 välisenä aikana NewLife-henkivakuutuksen ottaneille. Vakuutus on alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille tarkoitettu henkivakuutus, jossa henkivakuutusturva on 40 000 €/vanhempi. Vakuutuksen voi ottaa heti lapsen syntymän jälkeen aina siihen asti kun lapsi täyttää 1 vuotta. Vakuutus astuu voimaan siitä päivästä, kun vanhempi hakee vakuutusta ja on siitä hetkestä lähtien vuoden maksuton. Vakuutus ei edellytä terveysselvityksen täyttämistä. Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.

Lyhennysvapaa perheille

Edun voimassaoloaika ja ehdot: Etu on tarkoitettu perheille, joissa on 9.5.2016–31.12.2017 välisenä aikana alle vuoden ikäinen lapsi tai joihin on syntymässä lapsi. Lyhennysvapaa asuntolainalle voidaan myöntää raha- ja laina-asiansa hyvin hoitaneille asiakkaille enintään 12 kuukaudeksi ilman palveluhinnaston mukaista toimitusmaksua. Lyhennysvapaaetua voi hakea verkosta ja konttorista hankkeen voimassaolon aikana. Lyhennysvapaan myöntää OP.

OP sosiaalisessa mediassa