Miksi Audi-mies on uutisaihe?

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala

op.median toimituspäällikkö

Autokauppiaan märkä uni on keski-ikäinen miesasiakas, joka asuu rivitalossa esikaupunkialueella. Tällainen asiakas nimittäin tuo vähintään viisi vastaavaa imussaan.

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala

op.median toimituspäällikkö

Ilmiö on monelle pientaloalueella asuvalle tuttu. Mekanismi on sama, oli kyseessä sitten kaasugrilli, porakone, ruohonleikkuri tai keittiön kaapistot. Kun yksi pistää uusiksi kärryn tai grillin, seuraavat muut perässä.

Helsingin Sanomat listasi juuri asuinalueiden suosituimmat automerkit. Asuinseutu kulkee usein käsi kädessä automerkin ja tulotason kanssa. Tai ainakin sen kanssa, millaisen tulontason ihmiset haluavat itsestään ulospäin näkyvän.

Ei liene yllätys, että mm. Westendissä, Tammisaaressa ja Eirassa yleisin automerkki on BMW. Lähes kaikkialla muualla suomessa suosituin merkki on Toyota tai Volkswagen. Espoon hienostoalueella olisi suorastaan pyhäinhäväistys näyttäytyä market-reissulla arkisessa kansanautossa.

Mitä paremmin toimeentulevalle alueelle mennään, sitä suuremmalla todennäköisyydellä automerkin hankintasyynä ovat naapurit. Eikä siinä ole mitään pahaa, se on vain tosiasia. Toki itseltään voi kysyä miksi valita auto sen vuoksi, että saa naapurit kateellisiksi, eikä sillä perusteella, että se oli ensisijaisesti itselle mieleinen.

Toki laatuauto on useassa tapauksessa laadukas myös ajokokemuksena. Lähtökohtaisesti nykyautomaailmassa voidaan ajatella niin, että mitä kalliimpi auto, sitä laadukkaampi ajokokemus. Poikkeuksiakin löytyy, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

Autoteollisuus on tosin kehittynyt siihen suuntaan, että huonoja tuotteita ei juuri päästetä markkinoille. Jo 20 000€ maksava auto on laadukas ja siitä löytyy poikkeuksetta pitkä lista turvallisuus- ja mukavuusvarusteita. Silti kaupaksi käyvät myös yli puolta kalliimmat Premium-merkit. Silloin on kyse ennen kaikkea mielikuvasta.

Naapurit ovat suomalaiselle tärkeät

Suomalaiselle naapurit ovat aina olleet tärkeitä. Naapurien merkitys kasvaa suurimmaksi pientaloalueilla, sillä siellä kyttääminen on voimakkaimmillaan. Vaikka kerrostalossa naapurukset erottaa vain 15 senttiä paksu betoniseinä, ovat naapurit henkisesti lähempänä juuri rivi-, pari- ja omakotitaloissa.

Naapureiden tärkeys näkyy juuri siinä, että heidän vuokseen meidän pitää esittää tulevamme toimeen hieman paremmin kuin he. Puhtaimmillaan tämä näkyy autoilussa. Kun naapuri ujuttaa parkkipaikalle uuden Nissan Qashqain, on ainoa säällinen teko nokittaa hakemalla läheisestä autoliikkeestä vähintään BMW X3. Kierre jatkuu, kunnes rivarin pihassa on tusinan verran uusia autoja ja sama määrä kiukkuisia puolisoita.

Myönnän sortuneeni samaan itsekin. Olen auto- ja moottoripyörämies henkeen ja vereen. Minulle auto on valtavan paljon enemmän kuin pelkkä liikkumisväline. Se on toki status-symboli, mutta myös nautintoväline. Sellaisen omistamisessa ei tietenkään ole pienintäkään järkeä, mutta pitääkö kaikessa ollakaan?

Miksi Audi-mies on tasaisin väliajoin otsikoissa? Syynä on suomalaisten perisynti kateus. Kun ihminen kykenee hankkimaan itselleen olympia-Volkkarin, tulee hänestä automaattisesti idiootti. Audi-mies on liikenteessä toisista piittaamaton oman edun tavoittelija.

Audi-mies on tyyppi, jonka jokainen tunnistaa. Saman liitteen voisi liittää samalla kaikkiin saksalaisiin laatumerkkeihin: BMW:hen, Audiin ja Mercedes-Benziin. Rinnalle on viime vuosina noussut varsin vahvasti myös Volvo. Ainakin mikäli on uskominen netin keskustelupalstoja.

Sadan tonnin luksusautossa tuntee ylemmyyttä

Hommassa on toki totuuden siemen. Olen seurannut auto- ja moottoripyöräalaa tiiviisti reilun vuosikymmenen. Takana on satoja tuhansia kilometrejä erilaisilla autoilla ja moottoripyörillä, sillä koeajan viikoittain uusia automalleja. Olen istunut ratin takana uudessa kahdenkympin Daciassa ja reilun puolen miljoonan euron Lamborghinissa. Väliin mahtuu satoja muita automalleja.

Auton merkillä ja mallilla on vaikutusta ajatuksiin liikenteessä. Kun alla on sadan tonnin luksusauto, on sen ratissa taipuvainen tuntemaan ylemmyyttä muihin tienkäyttäjiin. Hävettää tunnustaa, mutta niin se vain menee.

Kun edessä jumittaa muutaman satasen Nissan Micra ja itse ohjastat BMW X5:ta, tulee mieleen, että proletaari ruosteisella kikkareella tukkii tiesi vailla oikeutta. Micran ratista katsottuna järkälemäistä katumaasturia ohjastava kuljettaja on porvari ja riistäjä, jonka matkaa on velvollisuus hankaloittaa. Olen sortunut molempiin ajatusmalleihin.

Kun liikenteessä tapahtuu jotain, myös uutiset reagoivat automalliin. Kun Audilla matkaa tekevä kuski yltyy hurjastelemaan päätiellä, huutavat otsikot Audi-miehen teoista. Jos alla on kansanmalli, vaietaan automalli merkityksettömänä. Onhan se totta, että ”Renault-kuski hurjasteli Lahdentiellä” ei kuulosta ihan yhtä seksikkäältä kuin ”Audi-mies ajoi hurjaa ylinopeutta Turuntiellä”.

OP sosiaalisessa mediassa