Hyvää käytettyä tavaraa verkosta – näissä osoitteissa teet laadukkaimmat kirpputorilöydöt

Enää ei tongita laatikoita vaan huudetaan tavaraa verkossa. Käytetyn tavaran kauppa on siirtynyt internettiin ja erityisesti erilaisiin Facebook-ryhmiin.

Suositut Huuto.net ja Tori.fi ovat jo pitkään keränneet palstoilleen kymmeniä tuhansia käytetyn tavaran ostajia ja myyjiä. Kirpputorihaukalla on kuitenkin nykyään verkossa uusi satoisa mansikkapaikka: Facebook lukuisine osto- ja myyntiryhmineen.

Huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa ovat kaupunki- ja kaupunginosaryhmät, joissa lähekkäin asuvat ihmiset ostavat, myyvät, lahjoittavat ja vaihtavat tavaraa. Niiden lisäksi Facebookista löytyy esimerkiksi tiettyihin laatumerkkeihin keskittyneitä kirppisryhmiä.

Näiden ryhmien hyvä puoli on se, että tiukasti rajattu valikoima säästää ostajalta etsimisen ja penkomisen vaivan.

Poimi listalta parhaat suomalaiset Facebook- ja verkkokirppikset, jotka myyvät juuri sinua kiinnostavia tavaroita tai vaatteita.

Sisustajalle ja designin ystävälle

Pohjoismaisen designin kirpputorilla panostetaan valikoituihin merkkeihin. Noin 60 merkin listalta löytyy esimerkiksi Nuutajärveä, Artekia ja Kähleriä.

Muotoilun ystävä saattaa löytää Antiikki / Design kirppikseltä kauan etsimänsä kynttilänjalan. Valaisinkirppiksellä omistajia vaihtavat sekä modernit kattovalaisimet että vanhat jalkalamput.

Sisustuskirppis- ja Sisustajan kirppis -ryhmissä tehdään kauppaa ilman rajauksia tuotemerkeistä. Tarjolla on kaikkea kodin tavaraa huonekaluista sisustuskankaisiin.

Merkkivaatteiden metsästäjälle

Marimekko-kirppis ryhmässä on yli 50 000 jäsentä. Ryhmässä ostetaan, myydään ja vaihdetaan Marimekon vaatteita, kodintekstiilejä ja astioita.

Tiny Scandinavian -kirppisryhmässä kauppaa käyvät kotimaisten ja skandinaavisten merkkien ystävät. Myynnissä on sekä vaatteita, asusteita että kodintavaroita.

Mini Rodini & Friends -kirpputoriryhmässä liikkuvat ruotsalaisen lastenvaatemerkin lisäksi muiden samankaltaisten merkkien vaatteet.

Guess-kirppis hyväksyy myytäväksi vain aitoja Guessin vaatteita ja asusteita.

Kenkä- ja laukkuhullut ostavat, vaihtavat ja myyvät ihanuuksiaan Kenkä & Laukkukirppiksellä tai Kenkäkirppis Tuhatjalkaisen ryhmässä.

Valokuvaajalle, soittajalle ja ratsastajalle

Valokuvaajan kirppiksellä omistajaa vaihtavat sekä ammatti- että harrastelijavalokuvaajien kalustot.

Uudet soittimet ovat kalliita. Onneksi on Soittajien kirppis, josta löytyy muun muassa käytettyjä kitaroita.

Hevosharrastajat löytävät käytettyjä kypäriä ja saappaita Hevostarvikkeiden Kirpputori-ryhmästä.

Astioiden ja antiikin keräilijöille

Arabia Kirppis -ryhmässä saa kaupata kaikkea Arabiaa paitsi Muumi-tuotteita. Muumien ystäville löytyy toki omat ryhmänsä, esimerkiksi Muumi kirppis ja Muumitori.

Pentikin astioihin ja keramiikkaan ihastuneille löytyy oma Pentik kirppis.

Vanhat astiat -ryhmä on erikoistunut 1900-luvulla tai sitä ennen valmistettuihin lasi-, keramiikka-, emali-, posliini- ja peltiastioihin, joita kaupasta ei enää löydy.

Muut käytetyn tavaran verkkokaupat: merkkivaatteita Facebookin ulkopuolelta

Myös Facebookin ulkopuolella voi tehdä löytöjä liikkumatta kotisohvalta. WST eli We started this -palvelu myy tasokkaita käytettyjä merkkivaatteita ja asusteita. Laajasta verkkovalikoimasta voi bongata esimerkiksi Minna Parikkaa, Tiger of Swedenia, Terhi Pölkkiä, Marc Jacobsia ja Marimekkoa.

Suuri käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa Emmy tarjoaa osto- ja myyntipaikan naisten, miesten ja lasten merkkivaatteille, kengille ja asusteille. Myytäviä tuotteita voi selata kätevästi muun muassa merkin, kauden, koon, kunnon ja hinnan mukaan.

Runsas valikoima vaatteita, kodintarvikkeita, koriste-esineitä ja esimerkiksi lemmikkitarvikkeita löytyy myös Vähänkäytetty-sivustolta.

+1: Suomalainen Zadaa on puhelimeen ladattava sovellus, jossa myytäville vaatteille, laukuille, kengille ja koruille etsitään parhaat ostajat yhteiseen tyyliin sekä kokoon perustuen. Mitä enemmän palvelua käyttää, sen taitavammin se osaa tarjoilla omantyylisiä ja -kokoisia ehdokkaita.

Lue myös: Pää kylmänä alennusmyynneissä – viisi vinkkiä lapsiperheen löytöihin

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Miten minusta tuli sijoittaja
Sijoittaminen ei kuulu vain harvoille ja valituille massimiehille. Se on jokaisen naisen ja miehen perusoikeus, sillä vaurastumisesta hyötyy niin ihminen itse kuin ympäröivä maailmakin.
Suomalainen viljelytekniikka voi auttaa viemään perunan avaruuteen
Ilmaperuna oli aluksi pelkkä humoristinen heitto. Kahdeksassa vuodessa Suomen Siemenperunakeskus on kuitenkin kehittänyt siitä vakavasti otettavan tuotteen.
Valtio tukee sähköauton ostoa ja tuo romutuspalkkion takaisin – Lue miten pääset osalliseksi rahapotista
Romutuspalkkio ja sähköautojen hankintatuki astuivat voimaan vuoden vaihteessa. Ympäristöystävällisempää autoilua tuetaan yhteensä 14 miljoonalla eurolla neljän vuoden aikana.
Lompakko kesäkuntoon – vältä rahariidat parisuhteessa
Rahankäyttö on yksi tyypillisimpiä parien riidanaiheita. Kun keskustelette avoimesti näistä neljästä rahankäyttöön liittyvästä asiasta, on helpompi olla reilu puolin ja toisin jo reilusti ennen kesää.

OP sosiaalisessa mediassa