Sähköautolla ympäri Eurooppaa - Dramaattinen lähtölaukaus

Hufvudstadsbladetin toimittaja Stefan Lundberg ja valokuvaaja Leif Weckström seikkailevat kuukauden ajan ympäri Eurooppaa OP Kulun Tesla Model S-täyssähköisellä autolla. Kaksikko bloggaa op.mediassa ja raportoi HBL:ään ja upeista paikoista ja suorittavat samalla mittavan käytännön sähköauto-testin.

Seikkailumme sai näyttävän lähdön Helsingin Kauppatorin kupeessa olevalta Allas Sea Poolilta tiistaina puoliltapäivin. Savutehosteiden ja sankan yleisöjoukon saattelemina Tessu, automme virallinen nimi, liukui äänettömän tyylikkäästi matkaan.

Kun matkasimme Vuosaaren satamaan ja kohti siellä odottavaa odottavaa Finnmaid-alusta, pulssimme jo hiukan rauhoittui.

Matkaanlähettäjät eivät koostuneet ainoastaan vaimoista, lapsista ja lastenlapsista vaan myös lukijoista, uteliaista ohikulkijoista ja ennenkaikkea Helsingin uudesta pormestarista Jan Vapaavuoresta. Hän piti projektia tärkeänä ja ajankohtaisena. Onhan sähköautoilu ja muut innovatiivisen liikkumisen muodot yksi pääkaupunkiseudun tärkeimpiä elämänlaadun parantajia.

Hetken aikaa Tessumme aiheutti sydämentykytyksiä Altaan edustalla kiinalaisen turistiryhmän innostuttua perusteellisesti tutkimaan auton hallintalaitteita.

– Ei kai auto ole sellaisessa moodissa että se voi lähteä liikkeelle, projektipäällikö Timo Kemppainen äkkää yhtäkkiä.

Kyllä se on. Saan kiinalaismiehen ymmärtämään että vaihdevipua ei saa liikauttaa koska autoa saattaa lähteä liikkeelle keskellä yleisöjoukkoa. Suljemme nopeasti ovet ja yleisö saa udella auton hienouksista auki olevan sivuikkunan kautta.

Ny Tessu keinuu autokannella ja me pitelemme seinistä kiinni matkalla aamiaispöytään. Itämeri keinuttaa hulppeasti. Illalla pääsemme ensimmäistä kertaa maistelemaan autobahnia Tessun ratissa.

Ajamme seuraavan neljän-viiden viikon aikana läpi noin tusinan verran Euroopan maita. Saksa on hyvinkin edistynyt sähköautoilussa mutta suunnitelmissa on maita joissa lataustolppien välit ovat pitkät. Auton toimintsäde on noin 380 kilometriä täysillä akuilla. Moottoriteillä virtaa kuluu todellisuudessa enemmän ja latausvälit pienenevät. Navigaattori näyttää latausasemat ja ehdottaa älykkäästi sopivia latauspaikkoja ja -aikoja. Saa nähdä toimiiko tämä käytännössä.

Tässä ei voida kertoa minne täsmälleen olemme seuraavaksi matkalla. Käynnissä on nimittäin HBL:n lukijakilpailu jossa vinkkien perusteella saa arvata jokaisen etapin määränpään. Etappeja on kymmenen ja palkintoja joka kerta kolme. Palkinnot ovat mm liput ranskalaiseen huippusirkukseen Cirque de Soleilen esitykseen Hartwall Areenalla sekä OP:n tuote- ja tarvikepaketteja.

Nyt rupee vähän jänskättää, täytyy myöntää.

Tuoreimmat
Totta vai tarua? 8 väitettä kyberturvallisuudesta
CGI:n kyberturvallisuuskonsultti Jyrki Huhta katkoo vääriltä tietoturvauskomuksilta siivet.
Kim Heiniö: Trendien mukana täytyy kehittyä jatkuvasti
Ravintoloitsija Kim Heiniö jakaa videolla vinkkinsä, miten pysyä mukana ravintola-alan trendeissä.
Kuinka kasvattaa lapsesta fiksu rahankäyttäjä?
Käteisen käyttö vähenee ja digitaalinen raha on tätä päivää myös yhä nuoremmille lapsille. Viimeistään siinä vaiheessa kun lapselle hankitaan oma maksukortti onkin hyvä opettaa lapselle...
Tarinoita ja tahtoihmisiä
Satavuotiasta Suomea juhlittiin ansaitusti viime vuonna. Tänään juhlitaan keskisuomalaista yrittäjyyttä, kun perinteinen maakunnallinen Yrittäjäjuhla kokoaa yrittäjät ja sidosryhmät Jyväskylän...

OP sosiaalisessa mediassa