Sähköautoilu paukkupakkasilla - hyvästi lämmityshuolet!

Riittääkö virta? Hyytyykö akku kylmällä? Viime viikkoina pakkanen on paukkunut, mutta sähköauton ratissa on ollut lämpöistä ja mukavaa.

Ensimmäinen talvi sähköauton ratissa on näyttänyt sen plussat ja miinukset. Sähköauto ei tässäkään asiassa ole pettänyt, vaan talvi auton ratissa on sujunut yli odotusten. Sähköauto on tuonut reippaasti lisämukavuutta talviautoiluun.

Unohda lämmityspiuhat

Polttomoottorin lämmitys parantaa energiatehokkuutta ja saattaa pidentää moottorin ikää, kun taas sähköauton moottoria ei tarvitse lämmittää ennen ajoa. Tavallisen auton talvilämmitys vaatii suunnittelua ja vaivaa, sillä piuha pitää muistaa kytkeä autoon, lähtöaika ennakoida ja lämmityksen kesto asettaa säätilan mukaan sopivaksi. Lämmitys tulee usein mieleen vasta myöhään illalla sängyssä makoillessa, tai vielä huonommassa tapauksessa vasta aamulla auton luona. Nykyään nautin joka pakkasaamu, kun ilman lämmittämisen tuomaa vaivaa ja vastuuta sähköauto heläyttää iloisen käynnistysmusiikin ja lipuu liikkeelle.

Kylmään autoon palelemaan?

Vaikka moottori ei kaipaa lämmitystä, tämä ihminen sitäkin enemmän. Sähköauton sisätilat saa kätevästi lämmitettyä mobiilisovelluksesta napin painalluksella. Sähkölämmitys lähtee vaivatta käyntiin ja saa tuloksia aikaan vauhdilla. Sama toimii myös kesäkeleillä viilennyksen muodossa. Normaalilla pikkupakkasella jo muutaman minuutin lämmin puhallus autossa riittää, kun taas viime viikkojen -20 asteen lämpötiloissa vaaditaan vartin lämmitys mukavan sisälämpötilan saavuttamiseksi. Luksusta ovat myös etälämmitettävät penkit ja ratti!

Miinuksena lämmitykseen kuluva virta

Lämmitys vie kovilla pakkasilla reilusti virtaa. Sekä auton lämmitys ennen ajoa että lämmön ylläpito ajon aikana kuluttavat akkua huimasti. Omalla työmatkallani -20 asteen lämpötilassa kulutus tuplautuu normaalista kolmesta kuuteen kilowattituntiin (kWh). Moottori ei tuota lämpöä, joten siitä ei saa lämmitysapua sisätiloihin. Lämmityksen käyttö luonnollisesti lyhentää yhdellä latauksella ajettavaa matkaa. Tällä viikolla auto silmiä avaavasti ilmoitti: Jäljellä olevalla latauksella ajat 100 kilometriä. Jos suljet lämmityksen, ajat 40 kilometriä enemmän.

Kovat pakkaset on ohimenevä ilmiö, ja normaali talvikeli laskee huomattavasti lämmityksen osuutta kulutuksesta. Lämmityksestä huolimatta sähköautoilun ajokustannukset ovat vain murto-osa bensalla kulkevan edeltäjänsä kuluista. Puhumattakaan mukavuustekijöistä.

Tuoreimmat
”Tulevaisuuden jännittäminen takaa parhaan lopputuloksen” – näin Kivikylän Kotipalvaamosta tuli alansa johtava brändi
”Tulevaisuuden jännittäminen takaa parhaan lopputuloksen” – näin Kivikylän Kotipalvaamosta tuli alansa johtava brändi
Yhden miehen pajasta lähes 300 hengen yritykseksi kasvanut Kivikylän Kotipalvaamo on palkittu useaan otteeseen liha-alan johtavana brändinä Suomessa. Makkaranmuotoisesta myymälästään tunnettu...
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italian uuden hallituksen lupauksiin kuuluu veronkevennyksiä ja menojen lisäyksiä, joiden rinnalla Trumpinkin toimet kalpenevat. Pitäisikö tästä huolestua?
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 42. kerran. Kilpailun pääteemana oli ”Keksinnöt muuttavat maailmaamme”....
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Auton sisälämpötila nousee hetkessä 50 asteeseen ja hellepäivänä jopa 80 asteeseen. Koiraa ei saa jättää tulikuumaan autoon hetkeksikään.

OP sosiaalisessa mediassa