Riston ajokoulussa

Katso videolta, miten onnistuu Sallalta nopea väistöliike ja mitä eroa on sillä, ajaako kolmea- vai neljääkymppiä? Premier Parkin Risto Virtanen opastaa ennakoivaan ajotyyliin.

Tiesitkö, että vuonna 2015 tieliikenteessä loukkaantui yli 6 300 ihmistä ja menetettiin 257 henkeä? Jokaisen tiellä liikkujan asenne ja ajotaidot vaikuttavat liikenneturvallisuuteen.

Ennakoiva kuljettaja osaa tunnistaa omassa ja muiden ajamisessa riskitekijöitä ja on pohtinut etukäteen keinoja niiden välttämiseksi. Kuljettajiin - ja siis kuljettajan asenteisiin - liittyviä riskitekijöitä ovat mm. ylinopeus, alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen, väsymys ja tarkkaavaisuuden suuntautuminen muuhun kuin ajotehtävään - esimerkiksi kännykkään puhumiseen.

Liikenteessä on paljon erikokoisia ja -taitoisia kulkijoita. Vastuu liikenteen turvallisuudesta on meillä jokaisella.

#OPLiikenneteko on osa vuoden 2017 Vuosisadan Liikenneteko -hanketta, jonka tavoitteena on haastaa tielläliikkuja havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos kohti turvallista ja toiset huomioon ottavaa liikkumista. Hankkeessa on mukana Liikenneturva jäsenjärjestöineen ja se on osa Itsenäisyyden Juhlavuoden 2017 -hankekokonaisuutta.

Tuoreimmat
Kekseliäimmät joululahjat ilman stressiä
Kun luet tämän, et päädy kiertämään kauppoja selkä hiessä ja yllätät läheisesi osuvilla lahjoilla. Mikä parasta, nämä ehdit hankkimaan vaikka ihan viime tipassa.
Liikenteessä uudistuneella vakuutuksella
Alkuvuodesta päivittynyt liikennevakuutuslaki uudisti autojen vakuuttamista merkittävästi. Muutoksen ansiosta Osuuspankin asiakkaat saavat liikennevakuutukseensa nyt aiempaa suuremman lähtöbonuksen...
Ät och bra billigt
Hur kan man minska matutgifterna med flera hundra euro per månad?
Pienoiskuva asiakaskunnasta
OP Keski-Suomen edustajiston vaalit on käyty. Kiitos kaikille äänestäjille. Lämpimät onnittelut valituille 60:lle edustajiston jäsenelle ja kiitokset kaikille ehdokkaille.

OP sosiaalisessa mediassa