Oletko sinäkin riittävän välkky?

Tämä halpa henkivakuutus kannattaa olla matkassa mukana.

Tänä vuonna kuten lähes joka vuosi, talvi yllätti taas suomalaiset. Tai ainakin osan. Toinen osa meistä osaa kuitenkin ajatella, että syksyn aikana myös ne talvisemmat kelit tulevat.

Uutta lienee kotomaamme keliolosuhteiden vaihtelu suuntaan ja toiseen. Sankan lumipyryn jälkeen tulee taas sadesäät. Yksi yhteinen tekijä kuitenkin on – pimeys. Jalankulkijan, pyöräilijän ja koiran erottaminen syys- ja talvipimeillä on melkoista arpapeliä, jos heijastin on unohtunut toisen takin taskuun tai lamppu kotiin. Vaatteissa tai repuissa ei aina ole alunperinkään riittävästi heijastavaa materiaalia, vaikka materiaaleja kyllä löytyy. Lienee valmistajlta ja meiltä ostajilta kustannusvalinta jättää ne laittamatta. Onneksi yhä useammalla ulkoilijalla heijastimia on yliin kyllin.

Yleisesti suomalaisista noin puolet käyttävät heijastinta. Yhdessä yrityksessä toteutettiin kerran otostutkinta syysaikaan juhliin saapuvien heijastimen käytöstä. Heijastin oli vaatteissa tuolloin joka seitsemännellä. Liikenneturvan kenttätestin mukaan heijastimellinen näkyy jopa seitsemän kertaa kauempaa. Aika merkittävä ero. Ainakin itse haluan olla näkyvä ja tavoittelen sitä, että jokaisessa takissa on oma heijastin.

Jostain omituisesta syystä meillä kotona osa heijastimista katoaa kesäkauden aikana. Hyvä niin, sillä eiväthän nekään ikuisia ole. Syksyn tullen on taas päästy hankkimaan uusia, saldo lienee tähän mennessä kymmenen. Onneksi kaupoista löytyy vähän pöllömpiäkin malleja ja nuorisollekin sopivia. Ihan huippua oli seurata yhden marketin heijastinhyllyllä neljän nuoren ostoshetkeä! Ehkä siinäkin kaveripiirissä joku oli hiljattain saanut ajokortin ja itse havahtunut siihen, että ilman heijastinta kulkevaa ei todellakaan erota ajoissa.

Heijastinta ei turhaan mainosteta halvaksi henkivakuutukseksi. Se on kuitenkin voimassa vain, jos se on mukana ja näkyvissä. Oletko riittävän välkky ja erotut joka säässä?

Heijastintestin löydät täältä.

Muita liikenneturvallisuuteen liittyviä testejä.

Tuoreimmat
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Lomailu on hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta tärkeää kaikille. Jos pitkän kesäloman pitäminen tuntuu mahdottomalta, jo lyhyet lomapätkät ja töiden jaksottaminen tuovat kaivattua palautumista.
Unelmana lehmät
Unelmana lehmät
Tällä viikolla yksi isoista unelmistani toteutuu, kun emolehmät saapuvat tilallemme. Vajaa kymmenen vuotta sitten siat lähtivät ja tilamme muuttui kasvinviljelytilaksi. Silloin vanhat sikalat...
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kuinka monta pankkikorttia tarvitsen? Perustaisinko tyttö- tai poikaystävän kanssa yhteisen tilin? Onko kotivakuutus pakollinen? Millainen matkavakuutus on hyvä? Ota haltuusi tämä tietopaketti...
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Pellolle heitetty metallitölkki on naudoille hengenvaarallinen uhka. Nuoren Macy-lehmän kohtalo on vältettävissä viemällä roskat niille kuuluviin paikkoihin.

OP sosiaalisessa mediassa