OP ja Fortum ottavat niskalenkin sähköauton lataamisesta

OP ja Fortum rakentavat yhdessä satakunta sähköautojen latauspistettä ympäri Suomen. Sähköautojen latausmahdollisuudet kasvavat kertaheitolla kolmanneksen nykyisestä.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman laajalle. Latauspisteet tullaan sijoittamaan OPn konttoreiden yhteyteen ja verkosto laajenee myöhemmin. Latauspisteiden rakentaminen aloitetaan toukokuun lopussa ja ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus avata 100 latauspistettä Helsingistä Kuusamoon.

Ponnistus on tärkeä sähköautoilun yleistymiselle, sillä Suomi on monella tapaa sähköautoilun kehitysmaa. Norjassa ja Virossa tilanne on parempi, sillä molemmissa naapurimaissa latausverkosto on huomattavasti paremmalla tolalla kuin meillä. Sähköautoja on Norjassa 130 000 ja Suomessa vastaava luku on tuhat. Kun siihen lisätään hybridiautot, nousee määrä 3000:n autoon.

– Haluamme edistää sähköautoilun kasvua Suomessa ja tehdä siitä helppoa uusien palveluiden avulla. Latausverkoston rakentaminen Osuuspankkien yhteyteen edesauttaa myös Kulku-palvelun laajenemista, kertoo OPn digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Harri Nummela.

Sähköautojen latausverkoston rakentaminen tukee myös hallituksen tavoitetta sähköautoilun määrän kasvattamisesta 250 000 sähköautoon vuoteen 2030 mennessä. Ilman hyvää latausverkostoa tavoitteiden täyttyminen ei ole itsestäänselvyys.

Uusista latauspisteistä tulee osa Fortumin Charge & Drive –verkostoa, joka on ennen OPn mukaantuloa 90 latauspistettä. Yhteistyön myötä verkosto kaksinkertaistuu kertaheitolla. Fortum on markkinajohtaja myös Norjan latausverkostossa, joten kokemusta verkoston rakentamisesta on valmiiksi.

– Yhteistyö OPn kanssa nostaa sähköautojen latausverkoston uudelle tasolle myös meillä, kommentoi Fortumin Charge & Driven kehitysjohtaja Rami Syväri.

Yhdeksi suureksi sähköautoilun yleistymistä jarruttavaksi syyksi on arvioitu latausverkoston puutteellisuus. OPn ja Fortumin myötä sähköautoilusta tulee varteenotettava vaihtoehto myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Koko maan kattava latausverkosto antaa sähköautoilulle sen kaipaaman lisäpotkun.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa