Helpota Helsingissä arkeasi yhteiskäyttöautolla!

DriveNow-yhteiskäyttöautoista on tullut osa autottomien helsinkiläisten arkea. Nykyaikaiset liikkumisen palvelut helpottavat yllättävissä tilanteissa ja arjen rutiineissa. Asuitpa Helsingissä tai olitpa vain käymässä - tässä kolme vinkkiämme helpompaan arkeen yhteiskäyttöautojen avulla.

Olipa kyseessä sitten äkillinen sairastapaus, muu arjen yllätys tai suunniteltu meno, autottomassakin taloudessa voi joskus tulla tarve saada kumipyörät alle. Menojen monimutkaistuessa hyvin toimiva joukkoliikenne ja ulko-oven lähellä oleva bussipysäkki eivät enää tunnu riittävän. Vaikka oma auto löytyisikin taloudesta, olisi joskus helpompaa tehdä matka ilman huolta pysäköinnistä tai auton säilytyksestä.

Näihin tarpeisiin vastaa joustava yhteiskäyttöauto. DriveNow on Helsingissä toimiva palvelu, jossa kuka tahansa palveluun rekisteröitynyt voi varata käyttöönsä lähimmän vapaan yhteiskäyttöauton.

1 DriveNow-yhteiskäyttöautolla joustavasti Pohjola Sairaalaan

Vaatiiko yllättävä sairastuminen tai tapaturma lääkärillä käyntiä tai onko tiedossa ennakolta suunniteltu operaatio?

Yllättävien lääkärikäyntien lisäksi DriveNow-palvelu toimii mainiosti myös ennalta suunnitelluissa sairaalakäynneissä: esimerkiksi leikkaukseen tuleva potilas voi itse ajaa sairaalaan, jättää auton huoletta parkkipaikalle ja kotiutua saattajan kyydillä. Vastaavasti sairaalasta poistuva henkilö voi vointinsa salliessa napata alleen vapaan auton suoraan sairaalan parkkipaikalta.

Tuoreen yhteistyön myötä DriveNow-palvelu laajenee Helsingissä kattamaan myös Pohjola Sairaalan alueen. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa myös Pohjola Sairaalan pysäköintipaikat toimivat DriveNow-autojen nouto- ja palautuspaikkoina.

2 Helpoin tapa päästä lentokentälle tai kentältä kaupunkiin

Odottaako lomalento ja perheen matkalaukut pullottavat? Lentokentälle ja kentältä takaisin kaupunkiin siirtyminen on yksi ylivoimaisesti suosituimmista tavoista hyödyntää yhteiskäyttöautoja. Iso auto kuljettaa koko perheen lisäksi hulppean määrän matkatavaroita.

Yhteiskäyttöauton voi huoletta jättää Helsinki-Vantaan P3B-pysäköintihalliin odottamaan seuraavaa käyttäjää. Tällöin lomalaisen ei tarvitse matkan aikana murehtia auton vointia tai jatkuvasti tikittävää parkkimittaria.

Lue lisää yhteiskäyttöauton lentokenttäpysäköinnistä.

3 Vaihda talveksi kaupunkipyörä kaupunkiautoon

HSL:n keltaiset kaupunkipyörät olivat vuonna 2017 näkyvästi esillä Helsingin katukuvassa. Pyörät tarjosivat kaupunkilaisille ja matkailijoille joustavan, ekologisen tavan siirtyä paikasta toiseen.

Syksyn tullen kaupunkipyöräkausi kuitenkin päättyi ja pyörät siirtyivät odottamaan katukuvaan palaamista jälleen keväällä.

Koska kaupunkilaisten tarve liikkumiseen ei kuitenkaan kadonnut, HSL ja DriveNow päättivät ryhtyä yhteistyöhön helsinkiläisten liikuttamiseksi. Yhteistyön puitteissa DriveNow tarjoaa HSL:n käyttäjille ilmaisen rekisteröitymisen sekä ilmaista ajoaikaa palveluun tutustumista varten.

Voit lukea enemmän HSL:n asiakasedusta täältä.

Aktivoi etukäteen ja maksa yhteiskäyttöautosta vain käytön mukaan

DriveNow:n käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja oma tili kannattaa aktivoida hyvissä ajoin DriveNow:n verkkosivuilla ennen varsinaista käyttötarvetta. Vaikka tarvetta ei olisikaan heti tiedossa, voi rekisteröinnin tehdä etukäteen varalta ja nauttia tarpeen tullen yhteiskäyttöauton joustavuudesta.

Palvelun käyttö tapahtuu DriveNow-sovelluksella. Näet sovelluksesta lähimmän vapaan auton, ja perille päästyäsi voit vapauttaa auton seuraavalle käyttäjälle – tai pitää sen itsellesi varattuna, mikäli matkasi vielä jatkuu. DriveNow-autot ovat käytössäsi juuri haluamasi ajan ja matkan. Maksat siis vain käytöstä.

Mitkä ovat omat vinkkisi? Kerro kommenteissa oma ideasi siihen miten yhteiskäyttöauto voisi helpottaa helsinkiläisten arkea.

OPn omistaja-asiakkaat saavat rekisteröityä ilmaiseksi DriveNow:n käyttäjiksi.

OP sosiaalisessa mediassa