Autot ja liikenne

Ota huomioon nämä asiat, jos aiot ladata sähköautoa pihallasi
Sähköautojen 300 julkisen latauspisteen määrän on tarkoitus kolminkertaistua lähivuosina. Sähköauton ostajan vastuulla on miettiä, miten lataus kotipihassa järjestetään.
Aina sama naama ratissa – kuka teidän perheessä ajaa?
Istuuko ratin takana aina sama kuski, vaikka molemmilla on ajokortti? Kolme paria kertoo, miten ajovuorot määräytyvät ja mistä autoasioista tulee eripuraa.
Vuonna 2050 ihmisen ajama auto on historiaa
Kännyköiden nykyiset älyliikennesovellukset ovat vasta esimakua tulevasta. Tulevaisuudessa Suomi voi olla älyliikenteen suurvalta. Tiedätkö, miten se helpottaa sinun arkeasi?
Liikennetutkimus paljastaa: Polkupyöräilijät ovat autoilijoita äkäisempiä liikenteessä
Autoilijoiden ja polkupyöräilijöiden välisistä konflikteista kuulee tarinoita tuon tuosta. Keskisormea näytetään auliisti ja solvaukset viuhuvat, mutta hieman yllättäen liikenteessä lämpenevät...
Elämää sähköauton ratissa – kuinka sujuu arki kun bensa tuleekin sähköpistokkeesta
Myönnän, että ensimmäisen kerran sähköautoon rattiin hypätessäni odotukset eivät olleet kovin korkealla. Sähköautot kun edustivat itselleni kaikkea mitä halveksuin autoilussa: ekologisuuden...
Liikenneraivossa unohtuu, että toisenkin ratin takana on ihminen
Joku töpeksii edessä, ajaa liian hitaasti, eikä käytä vilkkua. Mitä hittoa tuo tunari tekee? Miksei se päästä edes ohi. Ratti on valkoisten rystysten puristuksessa ja kirosanat sinkoilevat. Mene...
Täällä haisee Wunderbaum - tällainen on suomalainen kesäauto
Kesäisin Suomen teillä liikkuu muutamia kymmeniä tuhansia autoja enemmän kuin muulloin. Tällaisia ne ovat.
Moottori- vai purjevene, montako heppaa tai jalkaa? Näin suomalaiset veneilevät
Grafiikka kertoo, millainen on suomalainen keskivertoveneilijä ja missä peittoamme ruotsalaiset ja norjalaiset naapurit.
Parasta moottoripyörän selästä: viisi loistavaa kesälomareittiä
Lähtisitkö tänä kesänä Belgian yllättävän mäkisille teille vai Joutsaan museopyöriä ihailemaan? Listasimme viisi eri tavalla hienoa reittiä motoristille.
Tuulilasi ja pyyhkimet kuntoon
Vain pieni rapsahdus moottoritiellä. Vauriota ei välttämättä edes heti huomaa, kunnes pienestä osumakohdasta alkaa levitä halkeama. Edessä on tuulilasin vaihto – tai ainakin korjaus.
Juhannus vesillä – Miten veneilijän tulee huomioida keskikesän juhla?
Tulevana viikonloppuna valtaosa suomalaisista siirtyy mökeille juhannuksen viettoon. Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastajat päivystävät läpi viikonlopun ja huolehtivat, että vesillä liikkujat...
Katso video: Näin vaihdat vararenkaan autoon
Kun harjoittelet kesäauton renkaan vaihdon etukäteen, se sujuu ongelmitta myös tien päällä.
Mykästä suomalaisesta kuoriutuu liikenteessä tulisieluinen moukka
Olen seurannut suomalaista liikennettä autoilijana ja moottoripyöräilijänä vuodesta 1996. Tuosta on moni asia muuttunut, mutta yksi asia pysyy: suomalainen autoilija ei omistaan tingi.
Öljymontusta palvelutiskille – milloin autohuollossa ryhdyttiin keskittymään asiakkaaseen?
Vielä vuosikymmen takaperin autohuolto oli toimintaa, jossa huollettiin autoa. Vuosikymmenessä asetelma on kääntynyt päälaelleen. Tärkein asiakas on auton omistaja, ei auto.