Autot ja liikenne

Liikennevakuutukset uudistuivat – näin muutokset näkyvät autoilijan arjessa
Uusi liikennevakuutuslaki on ollut voimassa kohta vuoden. Mikä muuttui ja keneen se vaikutti? OPn liikennevakuutusten asiantuntija vastaa.
Jos ikäihmisen ajokyky huolettaa, ota asia puheeksi heti
Ajokortista luopuminen saattaa olla ikäihmiselle kova paikka. Monen ikääntyneen kuskin ajatuksissa se tarkoittaa yksinmääräämisoikeuden menettämistä. Jos iäkkään läheisen ajotaito mietityttää...
Oletko koskaan laskenut mitä autolla ajaminen oikeasti maksaa?
Se ei ole mikään yllätys, että autoilu on Suomessa kallista. Siitä pitävät huolen autojen käyttömaksut, verotus ja ankarat sääolosuhteet.
Turvaetäisyydet pelastavat henkiä – valokaaret ovat vakava uhka
Ilmajohtojen ja maakaapelien aiheuttamat sähköiskut voivat olla ammattikuljettajille hengenvaarallisia. Hyvä ennakointi auttaa toimimaan myös tositilanteessa.
Nasta- vai kitkarenkaat? Näin löydät sopivimman vaihtoehdon
Onko edessä uusien talvirenkaiden hankinta? Lue asiantuntijan vinkit rengasvalintaan.
Ajattelitko säästää talvirenkaitasi ja jatkaa suvikumeilla? Mieti vielä
Tarkan markan kuljettajat vaihtavat autoonsa talvikumit vasta viime tingassa. Kannattaako nastarenkaiden säästäminen?
Auton akku tyhjänä? Näin annat apuvirtaa
Missä järjestyksessä käynnistyskaapelit kytketään? Entä jos auton valmistaja kieltää apuvirran antamisen toisesta autosta? Asiantuntija kertoo, kuinka auto saadaan toisen auton avustuksella tai...
Näin ostat käytetyn auton: ostajan viisi vinkkiä
Neljä viidestä autokaupasta tehdään käytetystä autosta. Ota huomioon nämä asiat, ja vältät yleisimmät sudenkuopat autokaupassa.
Rengas puhkesi tien päällä – mitäs nyt?
Rengasrikko on kiusallinen vaiva, sillä nykyään yhä harvemmassa autossa on vararengas, jolla pääsisi nilkuttamaan lähimmälle autokorjaamolle. Mikä avuksi, jos matka tyssää kumin puhkeamiseen?
Löytyykö autosi takakontista vain varoituskolmio? Nämä 10 asiaa siellä pitäisi olla
Tieliikennelain mukaan autosta täytyy löytyä vain varoituskolmio ja alle 135 senttisille lapsille painon mukainen turvalaite, eli käytännössä turvaistuin tai -koroke. Niillä täytetään lain kirjain,...
Ajatko alle 20 000 km vuodessa? Osta bensa-auto
Sähkö- ja hybridiautoilua markkinoidaan ympäristöystävällisenä ja edullisena tapana liikkua. Toinen väitteistä pitää paikkansa, toinen ei niinkään.
Miksi Audi-mies on uutisaihe?
Autokauppiaan märkä uni on keski-ikäinen miesasiakas, joka asuu rivitalossa esikaupunkialueella. Tällainen asiakas nimittäin tuo vähintään viisi vastaavaa imussaan.
Auton osto on surkea sijoitus – Voiko siitä selvitä pienillä kolhuilla?
Me suomalaiset olemme järkevää autoilukansaa. Siksi panostamme auton hankinnassa usein siihen, että auton jälleenmyyntiarvo olisi hyvä. Arvon lasku on väistämätöntä, mutta millaisilla kärryillä...
Latausraivo, dinotus ja muita sähköautoilun luomia ilmiöitä
Onko oikein, että sähköautot asetetaan etusijalle? Kenellä on oikeus ladata, missä ja milloin? Miksi en minä?