Reijo Karhinen

Reijo Karhinen

OP Ryhmän pääjohtaja

Puheenvuorot
4.12.2017

On hyvästien aika – on kiitoksen aika

Erityinen suhteemme asiakkaisiimme ja toimintaympäristöömme avaa valtavasti mahdollisuuksia uudenlaisen liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakkaille tarjottavan lisäarvon kasvattamiseen.

Olen saanut toimia asiakasomisteisen finanssialan yrityksen johtotehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä. Tänä aikana pankin ja asiakkaan välinen suhde on kokenut valtavan muutoksen toimintaympäristön ja finanssialan myllerrysten myötä. Olemme kulkeneet rahan niukkuudesta sen runsauteen; huikean korkeista koroista negatiiviseen korkoympäristöön; pelkästä konttorikanavasta monikanavaisuuteen, ja käteisestä ja shekeistä mobiilimaksamiseen.

Kilpailun keskiöön on noussut asiakaskokemus. Sen parantamiseen tähtäävät nyt kaikki toimijat. Aikoinaan asiakas tuli pankinjohtajan luo hattu kourassa. Yleistä oli, että asiakas tunsi olevansa kiitollisuudenvelassa pankille eikä päinvastoin. Nyt asiakas on noussut ansaitsemaansa asemaan ja toimialan muutoksen johtoon.

Kun katselen taaksepäin menneitä vuosikymmeniä, voin vain todeta, että on tapahtunut positiivinen vallankumous. Asiakkaalla on enemmän valtaa kuin koskaan ennen. Olemme tulleet asetelmaan, joka on kuin rakennettu asiakkaiden omistamalle yritykselle.

Laaja-alaisen teknologisen kehityksen myötä asiakaskäyttäytyminen muuttuu kiihtyvällä vauhdilla. Seuraamalla herkällä korvalla asiakkaidemme muuttuvia tarpeita olemme turvallisella polulla nopeankin muutoksen maailmassa. Ja kun oikein ymmärrämme, avaa erityinen suhteemme asiakkaisiimme ja toimintaympäristöömme valtavasti mahdollisuuksia uudenlaisen liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakkaille tarjottavan lisäarvon kasvattamiseen.

Yhteisöllisyyttä ja vahvaa arvopohjaa peräänkuuluttavassa maailmassa osuustoiminnallisuus on vahvoilla. On ollut ilo saada viedä OP Ryhmää useamman piirun verran takaisin osuustoiminnallisuuden eli juuriemme suuntaan. Työ OPssa on kutsumustyötä. Kun omat ja yrityksen arvon yhdistyvät, sitoutuminen työtehtävään ja työnantajaan on ollut luonteva valinta. Sylvi Kekkosen ajatuksin: rakkaus työhön on rakkautta elämään, sen juhlaan ja arkeen.

Arvoisat omistaja-asiakkaamme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia kuluneista vuosista ja vuosikymmenistä, luottamuksesta ja yhteistyöstä. OP on aina menestynyt asiakkaidensa rinnalla. Se on vahvuus, joka kumpuaa yhteisömuodostamme.

Reijo Karhinen, @ReijoKarhinen

OPn pääjohtaja

Lisää blogeja
Reijo Karhinen
Reijo Karhinen
11.1.2018

Uusi maailma, uudet vaatimukset johtajuudelle

Reijo Karhinen
Reijo Karhinen
7.12.2017

JUHLAPUHE ITSENÄISYYSPÄIVÄN KANSALAISJUHLASSA

Reijo Karhinen
Reijo Karhinen
4.12.2017

On hyvästien aika – on kiitoksen aika