Uusi sijoituspalveludirektiivi parantaa asiakkaan suojaa

Uusi sääntely tarkoittaa asiakkaalle paranevaa suojaa, lisää varmuutta soveltuvista tuotteista sekä korkeamman tason palvelua.

Vastuullisuus
4.12.2017

Vuoden alussa voimaan tuleva uusi sijoituspalveludirektiivi MiFID II parantaa kuluttajille tarjottavien sijoituspalvelujen laatua ja sijoittajansuojaa. Se laajentaa aiemman sääntelyn vaatimuksia ja tuo uusia vastuita sijoituspalvelualan toimijoille.

– OPn toimintatavat ovat jo nyt hyvin pitkälti tulevan sääntelyn mukaisia. Jatkossa tarkennamme toimintaamme niin, että se vastaa kaikilta osin uutta direktiiviä, sanoo OP Varallisuudenhoidon myyntijohtaja Samppa Oksanen.

Uusi sääntely tarkoittaa asiakkaalle paranevaa suojaa, lisää varmuutta soveltuvista tuotteista sekä korkeamman tason palvelua. Sijoitusneuvojalta edellytetään jatkossa koko toimialalla koulutuksen kautta osoitettua ammattitaitoa. Lisäksi asiakkaan pitää saada kattavasti tietoa sijoituspalveluista. Sijoittamiseen liittyvistä riskeistä, kuluista ja palkkioista pitää kertoa läpinäkyvästi.

Lue lisää
Henkilöllisyys kaupan

Henkilöllisyys kaupan

Yritykset voivat puutteellisella tietoturvallaan aiheuttaa sen, että asiakkaan identiteetti varastetaan.

Globaali kauppapolitiikka kriisissä - Euroopasta ratkaisija?

Globaali kauppapolitiikka kriisissä - Euroopasta ratkaisija?

Vastuu sääntöperusteisen maailmankaupan puolustamisesta lepää Euroopan hartioilla. Nyt EU yrittää uudistaa maailman kauppajärjestön vanhentuneet toimintamallit ja säännöt. Mutta onko tehtävä...

Pohjoisten metsien kasvu houkuttaa biojalostamoja

Pohjoisten metsien kasvu houkuttaa biojalostamoja

Pohjois-Suomeen on suunnitella 11 uutta biojalostamoa. Metsäammattilaiset eivät kuitenkaan ole erityisen huolissaan puun riittävyydestä. Parantunut metsänhoito ja ilmaston lämpeneminen kiihdyttävät...

Tuoreimmat

OP sosiaalisessa mediassa