Masa Peura

Masa Peura

Kirjoittaja on OP uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja.

Puheenvuorot
4.12.2017

Mobiilimaksaminen on pian uusi normi

Jo kolmen vuoden kuluttua kaiken maksamisen ja asioinnin voi halutessaan hoitaa mobiililaitteilla. Lisäksi maksamisesta tulee huomaamaton osa muita elämään ja kuluttamiseen liittyviä rutiinejamme.

Avaimet, lompakko, kello, pankkikortti, käteistä rahaa ja älypuhelin – kuljetamme mukanamme monia esineitä, mutta vain yhdellä niistä voimme hoitaa lähes kaiken päivittäisen asiointimme. Se esine on tietenkin älypuhelin.

Mobiilimaksaminen yleistyy Suomessa kovaa vauhtia. Markkinoille on tullut uusia pankkiriippumattomia ratkaisuja kuten Pivo, ja Mobile Pay ja ApplePay. Ihmiset ovat jo tottuneet käyttämään erilaisia mobiilipalveluja ja maksaminen on entistä useammin vain yksi älypuhelimella hoidettava asia muiden joukossa.

Korttimaksu tulee olemaan vielä pitkään merkittävä maksamisen muoto. Kortti ja siihen tallennetut tiedot ovat usein maksamisen taustalla, vaikka uusia maksutapoja tulee käyttöön. Luottokortin rinnalle ja haastajaksi tulevat suorat tilisiirrot. Reaaliaikaiset mobiilimaksamisen vaihtoehdot ovat yleistyneet maksamisen lisäksi kuluttajien välisissä rahansiirroissa. Ruotsissa on Swish, meillä Siirto – molemmat ovat yhteisen standardin päälle rakennettuja palveluja, jotka toimivat yli pankkirajojen. Ne mahdollistavat sen, että kuluttajat voivat siirtää helposti rahaa reaaliaikaisesti tililtä toiselle esimerkiksi Pivon ja OP Mobiilin avulla.

Pian ratkaisujen määrä tulee räjähtämään käsiin. Kotimaisten Paikallisten palveluntarjoajien rinnalle tulevat kansainväliset toimijat kuten Apple ja Google. Kuluttajalla on pian runsaasti valinnan varaa ja eri toimijat pyrkivät kilvan parantamaan omien ratkaisujensa käyttökokemusta. Muutoksia maksamiseen tuo myös vuodenvaihteessa voimaan astuva uusi maksupalveludirektiivi PSD2. Se takaa ulkopuolisille palveluntarjoajille pääsyn pankin asiakkaiden tileihin ja maksutapahtumiin. Lisäksi palveluntarjoajat voivat hoitaa maksuja asiakkaiden puolesta online- ja mobiilikanavissa. Maksamiseen ja maksujen välittämiseen tulee varmuudella suuri määrä uusia toimijoita.

Maksaminen huomaamattomaksi osaksi arkea

Monissa palveluissa maksamispäätös tehdään vain kerran, palvelun käyttöönoton yhteydessä. Sen jälkeen palvelusta maksetaan käytön määrän perusteella ilman erillistä maksutapahtumaa. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi uudet liikkumisen palvelut kuten Helsingin kaupunkipyörät, Uber ja DriveNow. Laina-auton saa käyttöön pin-koodilla eikä Uberin takapenkillä tarvitse kaivaa lompakkoa maksamista varten. Kesällä Blockfest kokeili ensimmäisenä Suomessa maksuranneketta, johon festivaalivieraat latasivat rahaa etukäteen. Maksurannekkeen helppoudesta, turvallisuudesta ja nopeudesta hyötyivät sekä festivaalin kävijät, että taloudellisesti festivaalin järjestäjä. Jatkossa rannekkeella maksaminen yleistyy varmasti kaikissa yleisötilaisuuksissa, joissa ihmiset haluavat viettää aikaansa aivan muualla kuin jonoissa.

Maksaminen erillisenä toimenpiteenä vähenee myös kaupoissa. Kun asiakas kävelee kauppaan, palvelu tunnistaa hänet. Kun asiakas kävelee ulos kaupasta, palvelu rekisteröi hänen ostoksensa ja tekee automaattisen veloituksen tililtä. Kassajonot jäävät historiaan. Osa käyttäjistä vierastaa varmasti kaupan kassan katoamista, osalle se taas sopii oikein hyvin. Näin helppoa shoppailua asiakkaille tarjoaa jo nyt Amazon Go.

Verkossa maksamisesta tehdään myös osa käyttökokemusta. Ostaminen on nopeaa, ja maksut kuitataan mobiilisti. Maksamisen ympärille ja asiakaspalveluun rakennetaan kokonaan uusia palveluja, ja maksamisen uudet ratkaisut viedään sinne missä ihmiset kuluttavat aikaansa – sosiaaliseen mediaan. Kotipizzalla on jo nyt Facebookin Messengerissä toimiva chatbot – älykäs apulainen, joka auttaa pizzan tilaamisessa ja jonka avulla myös maksu hoidetaan.

Entä mikä eri vaihtoehdoista on voittaja? Hyvä veikkaus on monikäyttöinen älylaite mobiilimaksamisineen. Mitä vähemmillä tavaroilla arjesta selviää, sen parempi. On täysin mahdollista, että jo kolmen vuoden kuluttua kaiken maksamisen voi hoitaa mobiililaitteilla myös Suomessa. Tämä on jo arkipäivää Kiinassa, missä mobiilimaksamisen palveluja tarjoavat Alipay ja WeChat ovat vallanneet markkinat. Mobiilivallankumouksessa huolelliseltakin ihmiseltä häviää taskusta lompakko ja ehkä myös avainnippu.

MasaPeura,@masapeura

Kirjoittaja on OP uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja.

Lisää blogeja
Masa Peura
Masa Peura
4.12.2017

Mobiilimaksaminen on pian uusi normi