Miksi liittyä omistaja-asiakkaaksi? – Minun tarinani

Sami-Petteri Asikainen
Sami-Petteri Asikainen

Olen Sami-Petteri Asikainen, joensuulainen, 30 ikävuoden rajapyykkiä lähestyvä sairaanhoitajaopiskelija ja bloggaaja. Minulle tärkeitä aiheita ovat hyvinvointi ja onnellisuus. Omistaja-asiakasbloggaajana kirjoitan mustavalkoisen värikkäästä elämästä ja annan vinkkejä mielen hyvinvointiin.

Sami-Petteri Asikainen
Sami-Petteri Asikainen

Olen Sami-Petteri Asikainen, joensuulainen, 30 ikävuoden rajapyykkiä lähestyvä sairaanhoitajaopiskelija ja bloggaaja. Minulle tärkeitä aiheita ovat hyvinvointi ja onnellisuus. Omistaja-asiakasbloggaajana kirjoitan mustavalkoisen värikkäästä elämästä ja annan vinkkejä mielen hyvinvointiin.

Matkani Osuuspankin kanssa alkoi 2000-luvun alussa. Marssin silloin äitini kanssa avaamaan itselleni ensimmäisen pankkitilin. Jos oikein muistan, taisinpa tuolloin saada myös ensimmäisen pankkikorttini. Wau! Ensimmäinen oma tili ja pankkikortti. Hieno saavutus nuoren elämässä. Lapsuuden tili vaihtui nykyiseen käyttötiliin heinäkuun 2. päivä vuonna 2007. Vuosien varrella elämäntilanteet ovat vaihdelleet, mutta yksi asia on pysynyt samana. Yhteinen taival Osuuspankin kanssa on kestänyt nyt jo yli 15 vuotta.

Kun tuosta nuoresta pojasta alkoi kasvaa nuori mies, oli aika hankkia itselle ammatti. Päädyin opiskelemaan ravintolakokiksi Uuteenkaupunkiin. Asuminen vieraassa kaupungissa, kaukana kotoa ilman vanhempien tukea, olisi ollut melko haastavaa pelkällä opintotuella. Opintolaina olikin luonnollinen valinta opintojen ja elämisen rahoittamiseksi. Laina-asiat ovat sujuneet aina mutkitta. Opintolainan lyhennysvapaa on järjestynyt tarvittaessa helposti. Elämä johdatteli minut monien mutkien kautta yrittäjäksikin ja sen myötä avasin myös yritystilin Osuuspankista. Asioiden hoitaminen pankin kanssa on ollut aina helppoa ja nopeaa.

OP Vakuutus tuli kuvioihin hieman myöhemmin. Olin ollut pitkään toisen vakuutusyhtiön asiakas ja tyytyväinen heidän palveluunsa. Ajattelin, että kaikkien vakuutuksien vaihtaminen toiseen yhtiöön olisi liian monimutkaista ja aikaa vievää, kilpailuttamisesta puhumattakaan. Lopulta päätin kuitenkin vaihtaa vakuutusyhtiön ja keskittää kaikki palveluni yhteen paikkaan. Muutettuani puolisoni kanssa yhteen, kotiin liittyvien vakuutuksien yhdistäminen oli helppoa. Samalla tuli päivitettyä autoon liittyvät vakuutukset. Tähän väliin on pakko kehua Pohjois-Karjalan Osuuspankin ystävällistä henkilökuntaa. He ovat hoitaneet työnsä erinomaisesti ja asiakaslähtöisesti.

Palattuani opiskelijaksi oli pakko laittaa raha seurantaan

Matkan varrella ja elämäntilanteiden muuttuessa olen oppinut säätelemään rahankäyttöäni. Työelämässä ei tarvinnut laskea ihan jokaista penniä. Jos halusin jotakin, ostin sen. Palattuani takaisin opiskelijaksi, on ollut pakko opetella jälleen säästeliääksi. Laitan mahdollisuuksien mukaan pienen summan säästöön pahan päivän varalle. Opiskelijana en voi sokeasti mennä kauppaan ja ostaa mitä haluan. Yhdestä asiasta en ole ollut kuitenkaan halukas joustamaan, nimittäin ruoasta. Ruoka on minulle ”pyhää”. Ostan niitä raaka-aineita, jotka ovat mielestäni hyviä ja laadukkaita.

Puhelimessani on paljon erilaisia sovelluksia. Yksi hyödyllisimmistä on Pivo mobiililompakko. App Storesta sovelluksen sai ladattua helposti ja ilmaiseksi. Sovelluksen myötä kulujen seuranta on helpottunut huomattavasti. Ainoa negatiivinen asia Pivossa on, että se näyttää totuuden kaunistelematta. Heh. Toinen aktiivisessa käytössä oleva sovellus minulla on OP-mobiili. Sillä on helppo maksaa e-laskut ja viivakoodilliset laskut. Oma tilisiirto onnistuu myös muutamalla näpäytyksellä, jos on pakottava tarve vierailla säästötilin puolella.

Kun OP ei ole vain pankki vaan paljon enemmän

Vuosien varrella OP ryhmän palvelut ovat kehittyneet ja laajentuneet. Näiden vuosien aikana myös minä olen kasvanut aikuiseksi. Se nuori poika, joka äitinsä kanssa meni avaamaan ensimmäisen oman tilin, on nyt myös omistaja-asiakas. Tämän kaltaisen kasvutarinan ovat kokeneet varmasti monet muutkin 80-90-luvulla syntyneet. Nykyisin saan saman organisaation sisältä turvaa arkeen ja talouteen, tarvittaessa myös tukea ja apua terveydenhoitoon. Tiedä vaikka Pohjola Terveys olisi tuleva työpaikkani sairaanhoitajaopintojeni päättyessä…

Kolme syytä miksi liittyä omistaja-asiakkaaksi!

Omistaja-asiakkaana saat rahanarvoisia etuja. Minulla itselläni opintolainaa on noin 10 000 euroa ja joka kuukausi saan muutamien eurojen edun lainan korkoihin. Opiskelijana nekin eurot tulevat tarpeeseen. Omistaja-asiakkaana pääset nauttimaan myös kulttuurista edullisemmin. Jos sinua esimerkiksi kiinnostaa Savonlinnan Oopperajuhlat, saat kaksi lippua yhden hinnalla. OP tarjoaa siis toisen lipun sinulle. Kerron teille nyt kolme esimerkkiä omistaja-asiakaseduista, jotka itse koen varsin hyödylliseksi.

  • Omistaja-asiakkaana kerrytät OP-bonuksia. Bonuksilla saat rahallista hyötyä esimerkiksi kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuihin, lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä luottotakausten maksamiseen.
  • Opiskelijana saat opintolainan ilman toimitusmaksua ja päivittäisistä pankkipalveluista alennusta -45%.
  • Omistaja-asiakkaana saat useimmat vakuutukset 10% edullisemmin ja auton bonuksellisen kaskovakuutuksen -18%.

Käy lukemassa lisää omistaja-asiakaseduista täältä.

Terkuin, Sami-Petteri

Seuraa Sami-Petteriä Instagramissa @thesamipetteri ja tutustu hänen blogiinsa www.samipetteri.fi.

Tutustu myös muihin op.median omistaja-asiakasbloggaajiin!

OP sosiaalisessa mediassa