Seitsemän selitystä potkupyörien suosiolle

Potkupyörien yleistyminen on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta. Potkiksia näkee paljon paitsi pihamailla, myös kevyen liikenteen väylillä. Toinen toistaan pienemmät fillaristit vaappuvat, viilettävät ja rullaavat asvaltilla iloinen virne kasvoillaan.

Tässä seitsemän syytä, miksi potkupyörät ovat niin suosittuja

  1. Potkupyörällä jo varsin pieni lapsi pääsee pyöräilemään. Pienimmät potkupyörät ovat yhteensopivia jopa alle 80-senttisten kuskien kanssa. Tämän postauksen kuvissa keltaisella pyörällä fiilistelee ensimmäisiä kertojaan 82-senttinen taapero. Ei siinä vielä vauhdin hurmaa ole, mutta tekemisen iloa senkin edestä.
  2. Kun potkimalla pyöräily alkaa sujua, natiaisen kanssa voi seikkailla aika kaukana kotoa niin, että lapsi hoitaa liikkumisensa itse. Olen käynyt juuri kolme kynttilää kakustaan puhaltaneen kanssa kaupassa kahden kilometrin päässä. Kolmevuotias ajoi matkan potkiksella mennen tullen.
  3. Potkupyörä on myös laiskan vanhemman valinta. Lapsi oppii pyöräilyn perustaidot polkemista lukuun ottamatta kuin itsestään. Oppimäärä ei rajoitu tasapainon hallintaan, vaan myös jalan laskeminen maahan vauhdin loputtua sisältyy opetussuunnitelmaan. Moni penska on siirtynyt potkupyörästä polkupyörään ilman apurattaita. Ja vaikka apurattaita käyttäisikin pyörässä hetken paikoillaan, jotta lapsi oppii polkemisen, ei vanhemman tarvitse juosta illasta toiseen tasapainoa opettelevan lapsen vierellä aina välillä ”jalka maahan, kun pysähdyt” huutaen.
  4. Joissakin potkupyörissä on käsijarru. Sen käytön opetteleminen on niin ikään hyvää valmistautumista polkupyöräilyyn, sillä lastenkin pyörässä kannattaa mielestäni suosia käsijarruja jalkajarrujen sijaan.
  5. Potkupyörä on koliseviin apurattaisiin verrattuna hiljainen kuin kylätie Kehä kolmoseen verrattuna.
  6. Rivien väleistä sen on voinut lukea jo aikaisemmista kohdista, mutta kirjoitettakoon se vielä esiin: lapset rakastavat potkupyöräilyä. Asiasta kertoo sekin, että tenavat haluavat ajaa potkupyörällä ajoittain vielä pitkään senkin jälkeen kun ovat oppineet tavallisella pyörällä suhaamisen jalon taidon.
  7. Lapset haluavat oppia pyöräilemään. Totta kai! Pienelle ja lyhytjalkaiselle innokkaalle lapselle ei kuitenkaan ole helppoa löytää hyvää pyörää. Potkupyörän ansiosta ei tarvitse pitää kiirettä polkemaan, koska potkis tarjoaa vauhdin hurman ja useimmat muutkin elementit aivan samalla tavalla kuin poljettavakin fillari.

Tutustu Tuomaksen Isäkuukaudet-blogiin!

Lue myös:

Entä millainen pyörä isälle tai äidille? Katso vinkit pyörän valintaan: Polkupyörä työmatkalle, kauppakassiksi vai kuntoiluun?

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa