Irtisanoin itseni vakituisesta työstä ja aloin opettaa lapsille koodausta – mikä sai muutoksen aikaan?

Olen koodaava kolmen lapsen äiti ja tuore yrittäjä. Päätin hypätä pois oravanpyörästä, sanoin itseni irti vakituisesta työstä ja ryhdyin yrittäjäksi.

Kaikki ei suinkaan tapahtunut yhdessä yössä, vaan pohdin yritystoiminnan aloittamista jo useamman vuoden ajan. Nuorimman poikani synnyttyä tiesin tilaisuuteni tulleen ja aloin työstää unelmaani toden teolla.

Ideasta toteutukseen

Ensimmäisen kotonaolovuoden aikana kirjoitin vihkooni liikeideoita ja analysoin niitä samalla, kun katsoin Leijonan luolaa tv:stä levottomin mielin. Seuraavana vuonna päätin perustaa blogin, johon dokumentoisin matkaani yrittäjänä. Mainittakoon, että Koodi Elämästäni -nimen keksimiseen meni kokonainen vuosi!

Kolmantena vuonna avasin blogini ja aloin kirjoittamaan artikkeleita muun muassa itsetutkiskelusta, bloggaamisesta sekä teknisistä asioista tarkoituksena löytää liikeidea, joka takaisi toimimiseni yrittäjänä. Naapurini vinkistä tein aarrekartan asioista, joista pidän ja joiden parissa voisin kuvitella työskenteleväni tulevaisuudessa.

Viime kesänä jokailtainen blogini parissa ahertaminen alkoi tuottaa hedelmää, kun löysin yhteistyökumppanin, jonka kanssa työskentelen edelleen. Olen myös tietoisesti muuttanut ajatusmaailmaani siihen suuntaan, että kaikkea ei tarvitse suunnitella loppuun asti vaan tärkeintä on tarttua toimeen ja alkaa tekemään sitä, mitä haluaa tehdä. Eikä se tarkoita sitä, että viettää aamusta iltaan tekemättä mitään, vaan jos haluaa tavoittaa unelmansa, on niiden eteen jaksettava tehdä töitä ja uskottava itseensä sekä omaan juttuunsa.

Muutama sana aarrekartasta: yritystoimintani pyörii juurikin niiden asioiden ympärillä, joista unelmoin vuosi sitten, eikö kuulostakin uskomattomalta? Ehkäpä sinunkin kannattaisi luoda itsellesi aarrekartta!

Syyt muutoksen takana

Olen suhtautunut aina intohimoisesti siihen mitä teen ja antanut kaikkeni työskennellessäni muiden alaisuudessa. En osaa vain olla, vaan yritän aina kehittää työtapojani. Aloin miettiä, miksen käyttäisi kaikkea sitä energiaa ja intohimoa oman yrityksen luomiseen. Eikä se ajatus jättänyt minua rauhaan, vaan vahvistui vuosi vuodelta kokemuksen karttuessa.

Toinen painava syy muutoksen toteuttamiseen on perhe ja lapset. Olin ennen yrittäjäksi ryhtymistä Tampereella töissä ja mieheni teki asennushommia pitkin pääkaupunkiseutua. Isompien lasten lähestyessä kouluikää alkoi tuntua pahalta se, että molemmat vanhemmista olisivat yli tunnin ajomatkan päässä kodista ja lapset joutuisivat olemaan yksin iltapäivän, puhumattakaan nuorimman poikamme pitkistä hoitopäivistä. Tiedän, että se on normaalia ja monen perheen arkea, mutta jos pystyn vaikuttamaan omien lasteni hoitopäivien pituuteen, niin miksi en sitä tekisi.

Yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen syön lasteni kanssa aamupalan kotona ennen töiden alkamista ja olen kotona tekemässä töitä, kun tyttäreni tulee koulusta kotiin. Nuorin lapsistani on noin 20 tuntia viikossa hoidossa ja käyn haukkaamassa happea koiramme kanssa keskellä päivää. Toki teen vastaavasti iltaisin töitä melkein yhtä paljon kuin päivisin, mutta silloin lapsemme on jo nukkumassa. Ainakin toistaiseksi olen tyytyväinen päätökseeni ja koen olevani perheelleni enemmän läsnä. Matka jatkuu ja katsotaan, millaisten haasteiden eteen joudun yrittäjänä - vastaako yrittäjyyden ja perheen yhteensovittaminen sitä, mitä kuvittelin sen olevan?

Tervetuloa seuraaamaan tätä matkaa! Kurkista videopostaukseeni, jossa kerron enemmän itsestäni sekä liiketoiminnastani!

Blogini Koodi Elämästäni & Code for My Life

Instagram @codeformylife

Facebook @koodielamastani & @codeformylife

Twitter @koodiela

Tutustu myös muihin op.median omistaja-asiakasbloggaajiin!

Tuoreimmat
Sinilevää on nyt poikkeuksellisen runsaasti – myös pesu- ja löylyvedestä voi sairastua
Sinilevää on nyt poikkeuksellisen runsaasti – myös pesu- ja löylyvedestä voi sairastua
Lähes koko Suomenlahti on sinilevän peitossa, ja levää on paljon myös järvissä. Jos vesi on vihreää, uimaan ei pitäisi mennä – myös sinileväinen löylyvesi voi aiheuttaa hengitysoireita.
Mikä puhelin lapselle? Kiinnitä huomio kokoon ja hintaan
Mikä puhelin lapselle? Kiinnitä huomio kokoon ja hintaan
Lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi kannattaa hankkia keskihintainen laite ja suojata se kolhuja vastaan.
Kiitos! – omistaja-asiakkaat tekivät taas hyvää
Kiitos! – omistaja-asiakkaat tekivät taas hyvää
OP Pohjois-Savon Omistaja-asiakas tekee hyvää –kampanja päättyi vuoden 2017 loppuun ja kampanjan viimeiset lahjoitukset jaettiin huhtikuussa järjestetyissä lahjoitustilaisuuksissa.
Kesäduuni lasten liikuntaleirillä
Kesäduuni lasten liikuntaleirillä
Liikunnan parissa työskentely on kiinnostanut minua jo pitkään, ja etenkin ohjaajan roolissa oleminen. Esimerkiksi tanssituntia vetäessä itselle tulee onnistunut fiilis, kun ihmisistä näkee, miten...

OP sosiaalisessa mediassa