Hyvä kesälomakohde Gdansk

Esittelyssä mukava kesälomakohde Gdansk. Kerron kokemuksia helposta ja kivasta matkakohteesta tulevalle kesälle.

Matkustaminen on minulle tärkeää muutamastakin syystä. Ensinnäkin se on kivaa aikaa esimerkiksi perheen tai kavereiden kanssa. Toisena pääsen oppimaan uusia asioita muilta ja näen maailmaa erilaisella tavalla. Tämän lisäksi saan vielä ihania muistoja ja mahtavia kokemuksia.

On asioita ja uusia asioita, mutta vaikuttavimmat asiat koen maailmalla matkustaen. Mielestäni maailma täytyy kokea itse, sitä ei voi nähdä videolta tai lukea kirjoista. Minulle tulee ainakin todella hyvä ja odottava tunne, kun lähden maailmalle seikkailemaan.

Olen matkustanut paljon Suomessa ja maailmalla. On kivaa muistella jälkeenpäin, millaisia matkoja on tullut tehtyä ja missä kaikkialla on käyty. Samaan paikkaan palaaminen 10 vuoden päästä on hyvä tapa muistella, millainen matka aikaisemmin oli ja mitkä asiat kohteessa on muuttunut.

Nyt kannattaa ehdottomasti matkustaa, sillä maailma muuttuu koko ajan ja viiden vuoden päästä maailma on jo aivan erilainen. Matkustamiselle ei ole väärää aikaa tai ikää. Jokaiselle löytyy varmasti tekemistä ja nähtävää. Itse olen matkustanut pienestä pitäen.

Matkalle voi lähteä koska vain, mutta kannattaa huomioida matkakohteen aika. Osa kohteista tarjoaa paljon enemmän esimerkiksi keväällä kuin kesällä. Myöskin suosituimmat matkakohteet ovat varmasti paljon mukavimpia ja rauhallisempia sesongin ulkopuolella. Silloin ehtii kierrellä ja keskittyä kohteeseen paljon paremmin. Lennot, hotellit ja aktiviteetit ovat näinä aikoina edullisempia.

Sopot tarjoaa kesällä kaunista rantaa ja mukavaa tekemistä.

Puola, Gdansk

Kaunis vanhakaupunki, edulliset lennot ja lyhyt matka. Nämä ominaisuudet täyttyvät, kun mainitsen sanan Gdansk. Gdansk on kaunis satamakaupunki Puolan pohjoisosassa. Kaupunki on sopivan pienehkö, mutta tekeminen ei siltikään lopu kesken. Kaupungista on myös hyvät kulkuyhteydet muihin kaupunkeihin lähelle.

Omia lempipaikkojani Gdanskissa ovat merenkulkumuseo Centralne Muzeum Morskie. Museo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Motława-joen varrella. Museo tarjoaa koettavaa kaikille, mutta etenkin lapsille. Museossa lapset pääsevät kokeilemaan ja tekemään monipuolisesti asioita. Itse pidän eniten museoista, joissa pääsee itsekin kokeilemaan.

Toinen ehdoton suosikkini on Sopotin uimaranta. Ranta ei ole aivan Gdanskin keskustassa, mutta kuitenkin hyvän kulkuyhteyden päässä. Kiva rantakaupunki on aivan loistava päiväretkikohde Gdanskista. Aamulla kannattaa lähteä jokilaivan kyydissä kohti rantaparatiisia. Jokilaivaristeily antaa kauniit näkymät mielenkiintoiseen satamakaupunkiin.

Vanhan kaupungin kadut ovat myös itsessään nähtävyys. Sen kujat kätkevät sisäänsä monia herkullisia ravintoloita. Siisti ja miellyttävä Vanha kaupunki houkuttelee kahville perinteisiin kahviloihin.

Hyvän ja kalliin hotellin sijasta kannattaa harkita edullista Airbnb-majoitusta. Hotellit ovat mukavia ja tarjoavat mieluisia palveluita. Airbnb sopii kuitenkin edullisesti matkaavalle, joka on valmis majoittumaan esimerkiksi asunnossa tai huoneistossa. Näistä ei luonnollisestikaan löydy aamiaisia tai hotellin kuntosaleja. Itse olen kuitenkin valmis luopumaan näistä eduista, sillä oma asunto tai huoneisto on laajempi ja voit majoittua ”omassa” rauhassa.

Gdanskissa on maukas makumaailma. Sieltä löytyy jokaiselle jotain. Paikallisten herkkujen lisäksi löytyy vieraampia ja erikoisempia makuelämyksiä. Matkoilla kannattaa rohkeasti maistella kaikkea. Ehkäpä jokin herkku jää mieleen. Useilla ravintoloilla on kivoja pihaterasseja, joilta on kiva katsella kaupungin vilskettä. Lähes ympäri vuoden kaupungissa on markkinoita. Markkinoilta on helppo tehdä herkullisia löytöjä.

Käteistä Gdasnkissa?

Todella monessa paikassa pystyy maksamaan kortilla. Useimmat käsityölaiset ja torikahvilat saattavat palvella ainoastaan käteisellä. Helpoin ja ehdottomasti halvin tapa ottaa käteistä mukaan on nostaa sitä paikallisesta automaatista, vaikkapa jo lentokentällä ennen kuin jalkautuu kaupunkiin. Eurot eivät kuitenkaan maassa käy, joten voit vaihtoehtoisesti vaihtaa zlotyja Suomessa, mutta se on aina kalliimpaa.

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että kortillasi voi nostaa ja maksaa ulkomailla. Siksi luottokortti on hyvä olla aina matkalla mukana, mihin ikinä matkustaa. Matkoilla voi tapahtua erittäin odottamattomia asioita, joista selviää usein rahalla. Myöskin matkavakuutus on tärkeä kaveri reissussa. Euroopan sisällä matkustaessa hoitohinnat ja -taso ovat kohtuullisia, mutta matkavakuutus on silti tärkeä.

Yöllinen Gdansk on erityisen tunnelmallinen.

Paras tapa tutustua Gdanskin kaupunkiin on varata lennot ja lähteä matkalle. Kohde sopii niin ensimmäistä kertaa matkustavalle, kuin matkakonkarillekin. Tämä on kuitenkin mielestäni ”helppo” kohde aloittaa matkustelu.

Seuraa minua myös Instagramissa ja Snapchatissa @anttisilantera

Tuoreimmat
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Vuokratyöfirman perustanut Tommi Hämäläinen haluaa tehdä rakennusalan työnvälityksestä joustavampaa ja läpinäkyvämpää. Tekoäly on mahdollistanut uudenlaisen palvelun kehittämisen, mutta tärkeintä...
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Suunnittelutoimisto Tikka & Talvenheimon luova johtaja Miikka Tikka päätyi yrittäjäksi yli kymmenen vuoden mediatalouran jälkeen.
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Pörssiyhtiöiden osavuosikatsaukset tarjoavat parhaan tiedon yksittäisen yrityksen asioista. OPn osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen kertoo, mitkä tiedot ovat alkaneella tuloskaudella erityisen...
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Mitä tehdä kun bussi kaasuttaa etuajassa pysäkiltä tai sateinen pyörämatka töihin ei houkuta? Tienvarresta voi napata yhteiskäyttöauton, joka tuo joustavuutta liikkumiseen.

OP sosiaalisessa mediassa