Myydään: Suomen kaunein järvinäköala

Eri puolilla Suomea on myynnissä asuntoja, joiden ikkunoista on poikkeuksellisen kaunis näkymä järvelle. Poimimme kauniita järvinäköaloja niin kaupunkikodeista kuin maaseudultakin. Onko jokin näistä Suomen kaunein, juuri nyt ostettavissa oleva järvinäköala?

Laskentatavasta riippuen Suomessa on joko kymmeniä tai satojatuhansia järviä. Siten on myös paljon asuntoja tai mökkejä, joiden ikkunasta pilkottaa järvimaisema. Juuri nyt on hyvä aika etsiä kortteeria, jonka ikkunasta pilkottaa sininen näkymä, sillä kesällä näkymä on parhaimmillaan. Eikä Suomessa tarvitse asua maalla asuakseen veden äärellä – myös kaupunkikodeista löytyy järvinäköaloja.

1. Tampere, Ranta-Tampella, kaksio tai kolmio

Ensimmäinen ehdokas on Suomen kauneimmaksi, myynnissä olevaksi järvinäköalaksi on tamperelainen kerrostaloasunto. Tänä vuonna rakentuvan talon monesta kaksiosta ja kolmiosta on esteetön järvinäköala, joka on tarjolla myös asunnon mittaiselta parvekkeelta. Näsijärveä ei näissä kaupunkikodeissa suorastaan pääse pakoon.

2 .Lieksa, Vuonislahdentie, omakotitalo

Karjalan Lieksasta saa tamperelaisen yksiön hinnalla kokonaisen omakotitalon, ja vielä jää rahaa huvipurteenkin. Liki sadan neliön suuruinen, muutama vuosi sitten täysin peruskorjattu omakotitalo sijaitsee Pielisjärven rannalla omalla tontilla. Ellei hiekkarantanäkymä olohuoneen ikkunasta riitä, järven näkee myös rannalla sijaitsevasta paljusta. Näkymä Kolin kansallismaiseman suuntaan on täysin esteetön.

3. Kuopio, Jynkkä, omakotitalo

Todellisen kartanon tarpeessa ostajan katse kiinnittyy Kallaveden rannalle, jossa seisoo alle kymmenvuotias hirsitalo. Neliöitä löytyy piirun verran alle viisisataa, ja tämä järvinäköala taloineen kustantaa puolitoista miljoonaa euroa. Järvinäköalaa ei tarvitse tihrustella, vaan sen näkee useammasta kerroksesta esteettömästi, samoin rantasaunalta.

4. Tammela, Kaukjärvi, mökki

Jos haluaa järvinäköalan hirsitalosta hieman huokeammalla, kannattaa suunnata Forssan lähelle Tammelaan, jonne valmistui 2000-luvun alussa punainen hirsitalo aivan Kaukjärven rantaan. Ostajalle luvataan, että järvestä saa kalastetuksi kuhaa. Hyvä kaupantekijä saattaa saada neuvoteltua hirsimökin ikkunasta kurkistavan tontun kaupan päälle.

5. Hämeenlinna, Hauhontie, omakotitalo

Akkijärven rannasta pääsee omistamaan yli sadan metrin pätkän ostamalla myynnissä olevan, 140-neliöisen talon. Järveä voi katsoa monesta kulmasta eli terassilta, kodasta, parvekkeelta, laiturilta tai pihakeinusta. Paikan päällä käymällä selviää, näkyykö järvimaisema myös autotalliin, joka sekin sijaitsee aivan rannan tuntumassa.

6. Romppala, Pohjois-Karjala, mökki

Kesämökkikuumeiselle olisi Pohjois-Karjalassa, Höytiäisen rannalla myynnissä valmis paketti. Mökki myydään irtaimistoineen, ja kaupan päälle saa rauhallisen, 90 metrin mittaisen rantanäkymän, jonka ääressä riippukeinu jo odottaa loikoilijaa.

OP sosiaalisessa mediassa