Huomasitko näitä ratkaisuja asuntomessuilla? Osan niistä voit monistaa omaan kotiisi

Kävitkö jo Porin asuntomessuilla? Kiinnitä huomiosi näihin yksityiskohtiin.

Upota valot

Vaikka loisteliaita valaisimia näkee messuilla enemmän kuin muutaman, kiinnitä huomiosi myös upotettuihin valoihin. Led-valoja ja led-nauhaa on hyödynnetty useassa kohteessa esimerkiksi kylpyhuoneissa sekä keittiöissä. Valaistus on integroitu kaappeihin ja hyllyihin, sekä märkätiloissa peilien ympärille.

Terassilta näkymä moneen suuntaan

Porin Asuntomessutalojen tontit eivät ole isoja, siksi moni on käyttänyt pinta-alan hyödykseen mahdollisimman tehokkaasti. Oleskelutilat on nostettu toiseen kerrokseen suurien kattoterassien rinnalle. Makuuhuoneet ovat alhaalla.

Terasseilta ja parvekkeilta avautuu näkymä useaan suuntaan. Messutaloissa on käytetty paljon isoja lasipintoja, ikkunoita ja ovia, joilla on vangittu upea näkymä joelle. Terassien välittömään yhteyteen on tuotu saunat, sekä upotetut uima-, tai porealtaat. Perinteisiä pihasaunoja on messualueella muutamia. Muun muassa OPn Kotoisa -kohteessa sauna on rakennettu autotallin yläpuolelle.

Upea valaistus peilissä tuo tunnelmaa, ja samaa tyyliä voi koittaa kotona led-nauhan avulla.

Luonnonläheisiä materiaaleja

Märkätiloissa ja kylpyhuoneissa käytetään paljon saven, mudan ja harmaan eri sävyjä. Laattojen rinnalla näkee myös betoniseiniä.

Kulmikkaissa saunoissa on lähes aina lasiseiniä ja samaa puulajia näkyy sekä lauteissa, että seinissä. Märkätilojen kaapistot ovat nyt pelkästään alhaalla. Pyöreä kylpyhuoneen peili on trendikäs.

Kiinnitä huomio keittiössä kaappien pintoihin. Mattapintaiset keittiökaapit valkoisena tai mustana ovat selvästi syrjäyttäneet korkeakiiltoiset pinnat Porin Asuntomessuilla. Mutta miltä kuulostaisi nahkavetimet keittiössä? Sitäkin on testattu.

Messutalojen keittiöissä suositaan isoja saarekkeita ja avonaista ruokailu- ja olohuonetilaa. Isot ikkunat ja lasikaiteet tuovat taloihin ilmavuutta.

Lattiapinnoissa panostetaan laatuun – nyt suositaan luonnonmateriaaleja, kuten kalanruotokuviota, sekä tammi-lattiaa.

Seinien pinnoilla ei näe niin usein värikkäitä tapetteja, vaan väriä tilaan on tuotu isoilla näyttävillä matoilla. Seinälle kuuluva ryijy sopii myös lattialle.

Isot saarekkeet ja selkeät pinnat keittiössä. Kaapeissa näkyy mattapintoja.

Luonnonläheiset värit ja materiaalit näkyvät kaikkialla: niin tekstiileissä, kuin lattioissakin.

Lähteet: pihla.fi, asuntomessut.fi, asiantuntijana sisustustoimittaja Laura Brotherus

OP sosiaalisessa mediassa