11 vinkkiä seuraavaan muuttoosi

Muuttaminen saattaa olla pahimmillaan ja parhaimmillaankin stressaavaa puuhaa. Muuttujia ja muistettavaa on paljon, tavaroita katoaa hetkelliseksi ja uudessa paikassa ei aina tiedä, minne kaikki sopisivat. Kysyimme parhaimpia vinkkejä muuttamiseen Facebookissamme ja koostimme niiden pohjalta tähän 11 vinkkiä helpottamaan seuraavaa muuttoasi!

 1. Tarvitsetko varmasti kaikkia niitä tavaroita, joita on vuosien varrella kertynyt? Käy systemaattisesti kaikki tavarasi läpi ja päätä jo etukäteen, mistä olisit valmis luopumaan. Näin saat vähennettyä pakattavaa ja muutettavaa irtaimistoa sekä tienattua hieman ylimääräistä! Hyviä paikkoja myydä sinulle tarpeettomaksi jääneitä tavaroita on esimerkiksi tori.fi tai Facebookin erilaiset kirppis-ryhmät. Yksi mahdollisuus on myös lahjoittaa tavarat tuttavillesi tai johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen.
 2. Jos olet suunnitellut tekeväsi remonttia uudessa kodissasi, tee sekin jo ennen muuttoa, mikäli suinkin vain mahdollista.
 3. Kerää muuttolaatikoita riittävästi. Niitä tuskin koskaan on liikaa. Muovisten, vuokrattavien muuttolaatikoiden etu on pinottavuus ja kestävyys. Pahviset taas ovat hieman kevyempiä ja usein ilmaisia. Kysy vastikään muuttaneilta tuttaviltasi, joutaisiko heiltä jo tyhjentyneet laatikot teille käyttöön.
 4. Jos tavaroita on paljon, rekrytoi muuttoapua myös mahdollisimman paljon. Muuttamisessa kuluu aikaa pakkaamisen lisäksi siivoamiseen, kantamiseen ja järjestelyyn yllättävän paljon.
 5. Varaa muuttoapulaisille ruokaa ja juomaa.
 6. Jonkun on hyvä johtaa muuttoa. Eli neuvottava, että mitä viedään ja missä järjestyksessä.
 7. Jos muuttokuormia on tarkoitus viedä useampia, pakkaa niihin aina niin paljon kuin mahdollista.
 8. Nimeä pahvilaatikot sen mukaan, mihin paikkaan ne uudessa kodissa viedään ja mitä ne sisältävät. Tämä helpottaa muuttajien työtä eikä sinun tarvitse siirrellä niitä enää uudestaan paikasta toiseen.
 9. Pakkaa astiat liinavaatteisiin ja pyyhkeisiin. Astioiden kääriminen sanomalehtiin on myös yksi keino mutta niistä voi tarttua astioihin mustetta.
 10. Jos muutettava matka ei ole pitkä, kannattaa pakkasessa olevat viedä suoraan pakastimen laatikoissa. Ne voi siirtää uudessa paikassa suoraan vanhan pakastimen laatikoista uuden laatikoihin ja palauttaa tämän jälkeen vanhan pakastimen laatikot paikoilleen.
 11. Tee pari sellaista laatikkoa, joihin laitat sellaiset sekalaiset asiat, joita oletat tarvitsevasi parin seuraavan päivän aikana. Siellä voi olla esimerkiksi puhelimen laturi, wc-paperia, kynsisakset, laastareita, hammasharja, särkylääkkeitä ja tarvittavat vaatteet tuleville päiville.

Toivottavasti näistä on apua seuraavassa muutossasi. Jos sinulla on vielä lisää hyviä neuvoja, kerro niistä kommenttiosiossa!

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa