Oma koti

Katso video: 3 tapaa karkottaa hyttyset ekologisesti
Sitruunaa ja kahvinpuruja – ekologinen ja tehokas hyttyskarkotin syntyy keittiön perustarvikkeista.
Maksullinen korkokatto vai turvaa säästöistä? Löydä sinulle sopivin tapa varautua korkojen nousuun
Asuntolainan viitekorko on ollut vuosia poikkeuksellisen matalalla. Näillä neljällä tavalla lainanmaksaja voi varautua jossain vaiheessa edessä olevaan nousuun.
Mikä on kodin suosikkihuone? Kyselymme perusteella voittaja on ylivoimainen
Kysyimme Facebook-tykkääjiltämme, mikä on heidän mielestään kodin tärkein huone. Voittaja oli ylivoimaisesti keittiö. Mieluiten se saisi olla tilava tupakeittiö, tai olohuoneen ja keittiön...
Oletko sinäkin aina pessyt ikkunasi väärin? Tässä simppeli vinkki
Kuinka päästä eroon kammottavista raidoista, jotka aina tuppaavat jäämään ikkunoihin pesun jäljiltä? Kysyimme Facebook-tykkääjiemme parhaat vinkit ikkunanpesuun.
Lasipurkin kansi jumissa? Näin avaat sen
Löydä viidestä niksistä sinulle sopiva.
Oletko ostamassa asuntoa? Varmista, että ymmärrät viisi tärkeintä kohtaa taloyhtiön papereissa
Uutta asuntoa ostaessa pitää omaksua paljon tietoa – usein nopeasti. Nämä ovat yleensä kriittisimmät asiat, joihin ennen tarjouksen tekemistä kannattaa perehtyä.
Muutto ensimmäiseen omaan kotiin? 19 tavaran lista kertoo, mitä oikeasti tarvitset
Mitä kaikkea ensimmäiseen omaan kotiin tarvitaan? Kolme vuotta omassa kodissa asunut nuori, seitsemän lapsen isä ja Marttojen asiantuntija kertovat, mitä uuteen kotiin kannattaa oikeasti hankkia.
Vain huonoja puoliako? Kuusi syytä iloita putkiremontista
Taloyhtiön putkiremontista liikkuvissa kauhutarinoissa aikataulut venyvät, urakat menevät pieleen ja naapurit riitelevät. Putkiremontissa on myös hyviä puolia – näin otat niistä kaiken irti.
Kannattaako asunto vaihtaa pienempään lasten muutettua omilleen?
Moni jää asumaan tarpeettoman suureen asuntoon, kun lapset ovat muuttaneet kotoa. Vaikka asunto on tyypillisesti suomalaisten suurin varallisuuserä, liittyy kotiin monesti niin paljon tunteita...
Talon rakentaja, tiedä nämä neljä asiaa asuntolainasta
Asuntolainan hakeminen on erilaista uuden talon rakentajalle kuin valmiin kodin ostajalle. Ota huomioon nämä asiat.
Muutatko ensimmäistä kertaa vuokralle? Lue miksi kotivakuutus kannattaa
Koti on tilastojen valossa maailman vaarallisin paikka. Yli 70% kaikista tapaturmista tapahtuu tuttujen seinien sisällä, joten siihen kannattaa varautua vakuuttamalla.
Miten käy taloyhtiölainan, kun korot nousevat?
Korkojen nousuun varautuminen on ollut kuluneen vuoden aikana esillä mediassa aktiivisesti – eikä aihe ole uusi tässäkään foorumissa. Syy tälle on se, että talous ja pitkät korot ovat jo lähteneet...
Jännittääkö uutta ekaluokkalaista koulun aloitus? Näin tuet lastasi
Tänä vuonna koulunsa aloittaa jälleen reippaat 60 000 uutta ekaluokkalaista. Koulun aloittaminen saattaa olla jännittävä tilanne, mutta miten aikuinen voi tukea lastaan uuden elämänvaiheen äärellä?
Muuttajan muistilista: kahdeksan asiaa, jotka pitää hoitaa, kun vaihtaa asuntoa
Mihin kaikkialle muutosta pitikään ilmoittaa? Entä sähköt, netti, kotivakuutus… Tämä lista kertoo tärkeät hoidettavat asiat.