Oma koti

Kuinka suurella osalla kuukausipalkasta kannattaa lyhentää asuntolainaa? Katso kolme laskelmaa
Kuukausittaisen lyhennyksen määrä on sopiva, kun elämiseen ja säästöön jää riittävästi rahaa. Hyvä nyrkkisääntö on, että lainan hoitoon ei menisi kolmannesta enempää omista säännöllisistä...
Au pair Suomeen – näin palkkaat lastenhoitajan
Kaipaatko lastenhoitajaa ja apulaista kevyisiin arjen kotitöihin? Au pairin palkkaaminen helpottaa lapsiperheen arkea. Huomioi nämä, jos harkitset au pairia.
ASP: kaikki mitä sinun pitää tietää säästämisestä, tilistä ja lainasta
ASP-tili on asuntosäästötili 15–39-vuotiaille. ASP-säästöille saa reilun koron ja ASP-lainalle maksuttoman valtiontakauksen – vanhempien asuntoa ei tarvita ASP-lainan vakuutena.
”Emme halua enää maihin” Wennerstrandit asuvat vetten päällä ympäri vuoden
Mervi ja Christian Wennerstrandin asuntolaiva kulkee sinne, minne mieli vetää. Tulevat syksyt pariskunta aikoo katsella laivakotinsa ikkunasta Välimeren maisemia.
Suunnittele, tauota ja vaihda paikkaa – kymmenen vinkkiä onnistuneisiin etätyöpäiviin
Yhä useampi suomalainen tekee etätöitä. Kolme kokenutta etätyöläistä kertoo, miten päivistä työpaikan ulkopuolella saa eniten irti.
”Halusin ostaa oman asunnon mahdollisimman nuorena”
Brita Oksman halusi ostaa oman asunnon, koska omassa asuminen on halvempaa, ja kodin voi remontoida mieleisekseen. Omistusasunto hankittiin ASP-lainalla yhdessä Esa-puolison kanssa.
Jouluruoan tähteet käyttöön – porkkanalaatikko ja kinkku maistuvat joulun jälkeen nugetteina ja karamellipossuna
Viimeistään tapaninpäivänä jouluruokien makumaailma alkaa tökkiä. Ruokakirjailija vinkkaa, miten loihdit joulupöydän tähteistä makunystyröitä hivelevän herkkuaterian.
Unohditko sulattaa joulukinkun? Ei hätää, voit paistaa sen jäisenä
Suomalaiseen joulupöytään kuuluu edelleen olennaisena osana joulukinkku. Sen paistamiseen on jokaisella omat vinkkinsä, mutta yhden asian kanssa kiireen keskellä elävät tuskailevat. Kinkun...
Yhteisöllinen asuminen - rakkautta vai riitelyä?
Yhteisöllinen asuminen on tulevaisuuden asumismuoto. Miksi omistaa yksin, kun yhdessä voi saada niin paljon enemmän.
Kolme tunnelmallista koristetta itsenäisyyspäiväksi
Itsenäisyyspäivä on nurkan takana. Puuttuuko sinultakin vielä juhlakoristeet satavuotiaan Suomen kunniaksi? Ei hätää. Katso tästä kolme helppoa tapaa luoda kotiin tunnelmallinen juhlavalaistus....
Säästä remontissa: viisi kohdetta, jotka aloittelijankin kannattaa remontoida itse
Haaveiletko remontista pikkurahalla? Itse tekemällä säästät satasia. Näistä viidestä tehtävästä selviää helposti ja pienellä työkaluarsenaalilla.
Milloin vuokra-asunto on edullisempi kuin omistusasunto?
Suomessa on totuttu ajattelemaan, että omistusasunto on aina hyvä sijoitus. Joskus vuokralla asumisen vapaus ja huolettomuus kuitenkin päihittävät omistamisen edut. Lue, onko vuokra-asunto vai...
Ruotsissa muhii asuntokupla – seuraako Suomi perässä?
Naapurimaamme asuntomarkkinat ovat puhuttaneet jo muutaman vuoden ajan. Asuntokuplan puhkeamista on ennustettu Ruotsiin jo pidempään, mutta onko vastaavasta merkkejä meillä?
Kotiovi auki pääsykoodilla, minikoteja ja ostopalveluita - 6 tapaa joilla asuminen muuttuu
Lähitulevaisuudessa älykoti konkretisoituu, kaupungistuminen kiihtyy ja siivous- ja muita palveluita käytetään yhä enemmän. Seuraavat kuusi trendiä tulevat suomalaisiin koteihin jo seuraavien...

OP sosiaalisessa mediassa